Beste TattsLotto Loterij in 2023

TattsLotto is het belangrijkste wekelijkse loterijspel van Australië, maar er wordt in verschillende delen van het land naar verwezen met verschillende namen. In New South Wales, South Australia en Western Australia heet het Saturday Lotto. In Queensland staat het bekend als de Gold Lotto. Het onderscheidt zich als de eerste loterij in Australië die de Europese stijl van loterijspellen gebruikt. De trekkingen vinden elke zaterdag plaats en worden uitgezonden op verschillende tv-stations in het hele land, hoewel ze zijn verplaatst van de reguliere omroepen naar de kleinere, lokale stations.

Wie persoonlijk kaartjes voor TattsLotto wil kopen, kan terecht bij een van de geautoriseerde retailers. Deze kunnen worden gekocht met contant geld, pinpas, creditcard of een van de nieuwe mobiele betaal-apps, afhankelijk van het type betaalmethode dat de winkelier accepteert. Het alternatief is om u aan te melden bij de TattsLotto-website en online tickets te kopen.

Beste TattsLotto Loterij in 2023
Waar tickets kopen voor TattsLotto
Waar tickets kopen voor TattsLotto

Waar tickets kopen voor TattsLotto

Het online kopen van loten voor de loterij geeft de koper meer mogelijkheden om te betalen. Spelers kunnen geld storten op hun online account via bankoverschrijving, bankpas of creditcard. Spelers kunnen ook het BPAY-systeem of PayPal gebruiken. Degenen die buiten Australië wonen, moeten zich ervan bewust zijn dat sommige betalingsmethoden alleen beschikbaar zijn voor degenen die in Australië, hoewel sommige door inwoners van Nieuw-Zeeland kunnen worden gebruikt om kaartjes te kopen voor de TattsLotto.

Waar tickets kopen voor TattsLotto
De geschiedenis van TattsLotto

De geschiedenis van TattsLotto

De TattsLotto is geen recente loterij, ze begon in 1972, toen de eerste trekking op de televisie werd uitgezonden. Het is eigendom van de Tatts Group en verhuisde in 2016 naar de merknaam 'The Lott'. Oorspronkelijk werd het opgericht door de regering in de staat Victoria, met als doel extra geld in te zamelen voor de gezondheidsdiensten. De hoofdprijs die werd aangeboden in die eerste trekking was $ 50.000 AUD. In de loop der jaren zijn de prijzen gegroeid.

In de jaren die volgden, groeide de loterij in populariteit en verspreidde zich naar de andere staten en gebieden, zij het met de variatie in namen die we al noemden. Uiteraard is de online loterijversie pas tientallen jaren ontstaan.

De geschiedenis van TattsLotto
Is TattsLotto legaal?

Is TattsLotto legaal?

Het is legaal om mee te doen aan de loterij in Australië. Er zijn regels voor zowel online als offline loterijen. Alle operators moeten een vergunning hebben die is afgegeven via de staat of het gebied waarin ze willen opereren. Dit stelt de operator in staat om tickets zowel online als via retailers te verkopen. TattsLotto is beschikbaar voor spelers in het hele land, maar er zijn ook andere aanbieders die loterijdiensten aanbieden. Er zijn zowel nationale als staatswetten die gokactiviteiten reguleren en deze hebben ook betrekking op loterijdiensten.

Zelfs particuliere loterijen moeten de juiste vergunningen verkrijgen van de staten waarin ze willen opereren voordat ze loten aan het publiek mogen verkopen. Elke staat heeft andere wetgeving en criteria waaraan de bedrijven moeten voldoen voordat ze een vergunning krijgen.

Is TattsLotto legaal?
Hoe speel je TattsLotto

Hoe speel je TattsLotto

Het spel bestaat uit een ton met 45 nummers erin. De trekking zal zes hoofdnummers en twee aanvullende nummers opleveren. De speler moet zes nummers tussen 1 en 45 selecteren, maar ze hebben de mogelijkheid om hun eigen nummers te kiezen of de loterijcomputer willekeurig zes nummers voor hen te laten genereren. Dit wordt het Quick Pick-item genoemd. Spelers hebben ook de mogelijkheid om de TattsLotto te spelen in blokken van 12, 18, 24, 36 spellen enzovoort.

Er zijn zes 'divisies' voor winst op de TattsLotto. Divisie 1 is waar de speler de zes juiste getallen correct heeft voorspeld. Hiermee kan tussen de 1 en 20 miljoen Australische dollar worden uitbetaald. Sommige 'megadraws' bieden echter een jackpot van 30 miljoen Australische dollar, of zelfs meer.

Hoe speel je TattsLotto
Wat zijn de kansen om TattsLotto te winnen?

Wat zijn de kansen om TattsLotto te winnen?

De kansen op het winnen van een prijs op TattsLotto variëren enorm. De kansen in de eerste divisie om alle zes de hoofdgetallen correct te krijgen, zijn 8.145.060:1. In de tweede divisie moet de speler vijf van de hoofdtrekkingsnummers correct hebben, plus een of twee van de aanvullende nummers. De kansen op een prijs op dit niveau zijn 678.755:1. De derde divisie vereist het correct raden van vijf van de nummers van de hoofdtrekking. De kans om dit correct te krijgen is 36.689:1.

Een prijs in de vierde divisie, waarbij de speler vier van de nummers die in de hoofdtrekking voorkomen correct moet raden, heeft een quotering van 733:1. Een prijs in de vijfde divisie van drie correcte nummers van de hoofdnummers plus één of twee van de aanvullende nummers heeft een quotering van 297:1. De prijs van de zesde divisie wordt aangeboden voor 3 nummers van de hoofdtrekking en heeft een quotering van 45:1.

Wat zijn de kansen om TattsLotto te winnen?
Uitbetalingsopties als je TattsLotto wint

Uitbetalingsopties als je TattsLotto wint

Degenen die online een ticket kopen, krijgen hun prijzen op hun online account gestort. Voor de grote prijzen kan het twee weken duren voordat deze op de rekening staan. Alle kleinere prijzen worden de dag na de trekking op de rekening gestort. De speler kan het geld vervolgens opnemen op zijn bankrekening.

Als een speler een kaartje persoonlijk in een winkel heeft gekocht, kan hij een deel van de prijzen in de winkel claimen. Dit is afhankelijk van het gebied waarin de speler zich bevindt. In sommige staten kan een prijs tot $ 5000 door de winkelier worden uitbetaald. Voor grotere prijzen moet de winnaar de prijs per post ophalen of persoonlijk naar een van de kantoren van de exploitant gaan. De winkelier kan een claimformulier verstrekken dat de speler mee kan nemen. Hier is een lijst van de meest populaire betalingsopties bij het spelen van TattsLotto.

Prijs claimen via hoofdkantoor

Spelers moeten zich ervan bewust zijn dat de kantoren op weekdagen over het algemeen alleen open zijn van 8.30 uur tot 16.30 uur als ze er persoonlijk naartoe gaan. Als ze per post claimen, moet het formulier worden ingevuld en samen met het originele winnende ticket worden opgestuurd. De online loterij operators raden aan om dit aangetekend te verzenden, zodat het kan worden gevolgd.

Uitbetalingsopties als je TattsLotto wint
Tips en trucs om TattsLotto te spelen

Tips en trucs om TattsLotto te spelen

Zoals bij alle loterijen van deze aard, is het een kansspel. De kans dat elke combinatie van zes nummers wordt getrokken, is hetzelfde als elke andere combinatie. Dit betekent dat het niet echt uitmaakt welke combinatie een speler kiest, de kansen op het winnen van een prijs in een bepaalde divisie blijven hetzelfde. Sommige strategen raden aan om de getrokken nummers in de gaten te houden, zodat je nummers kunt kiezen die al een tijdje niet zijn verschenen. Het is echter nog steeds puur geluk als je kies de juiste nummers.

Sommige spelers houden voor elke trekking dezelfde nummers aan, terwijl anderen elke keer andere nummers kiezen. Beide strategieën bieden dezelfde kansen om te winnen, maar er zijn een paar dingen die een speler kan doen als hij er zeker van wil zijn dat hij een goede selectie van nummers heeft.

Het eerste is om elk patroon van getallen te vermijden. Probeer te vermijden om allemaal even of allemaal oneven te kiezen. Vermijd nummers die alleen uit de lage of hoge secties komen. Bij een willekeurige trekking zijn de nummers die eruit komen precies dat - willekeurig.

Tips en trucs om TattsLotto te spelen