Landen

Loterij is in veel landen een legale vorm van gokken, maar niet in alle. Loten worden vaak verkocht door staatsorganisaties en het geld van de kaartverkoop gaat naar openbare projecten. In sommige landen is loterij echter niet toegestaan, en in de meeste andere wordt elke online loterij gereguleerd door de wet van het land.

Het is legaal om de loterij te spelen zolang een persoon ouder is dan de wettelijke leeftijd die volgens de wet- en regelgeving van het land wordt bepaald. De wettelijke leeftijd voor het spelen van loterijspellen varieert, maar is meestal 18 jaar of ouder. Loterij is legaal in de meeste delen van de Verenigde Staten, behalve Alabama, Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah en Wyoming.

Landen
Duitsland
de flag

Duitsland

Met duizenden fans in het hele land behoren loterijen tot de meest populaire en vermakelijke gokvormen in Duitsland. Terwijl sommige spelers de beste loterijsites bezoeken met hun ogen gericht op de jackpot, zijn anderen geïnteresseerd in een geweldige tijd en een welverdiende adempauze van hun hectische werkleven.

Toon meer
Verenigde Staten

Amerika's loterijen hebben een lange, rijke traditie in het ondersteunen van belangrijke openbare werken en sociale projecten. Sinds 1776 heeft de Amerikaanse regering loterijen gebruikt om geld in te zamelen, te beginnen met de Onafhankelijkheidsoorlog, die werd gefinancierd met de opbrengst van een van de eerste loterijen in het land.

Toon meer
Japan

Japan staat meer bekend om zijn oude en unieke cultuur en minder om gokken. Wedden is echter nog steeds een populair tijdverdrijf in het land. Het land staat bekend om tal van beperkingen en beperkingen die zijn ingesteld om de industrie te reguleren en gokkers te beschermen. De Japanse overheid staat echter verschillende vormen van gokken toe, waaronder loterijen. Verschillende loterijen zijn gevestigd in Japan en bieden zeer aantrekkelijke jackpots en andere prijsniveaus.

Toon meer
Frankrijk

Hoewel online loterijsites in Frankrijk gereguleerd en gecontroleerd zijn, zijn de regels minder streng dan in de meeste andere Europese landen. Zo kunnen spelers genieten van verschillende spellen die beschikbaar zijn op de beste online loterijsites in het loterijland.

Toon meer
Verenigd Koninkrijk

Het kopen van loten is immens populair in Engeland. Sterker nog, meer dan 70% van de Britten koopt regelmatig kaartjes. Voor slechts twee pond maakt een speler kans op een lucratieve jackpot. De Nationale Loterij heeft een verscheidenheid aan populaire spellen, die worden beheerd door Camelot UK, een bedrijf met een vergunning van de gokcommissie van het land.

Toon meer
Canada

Canadezen genieten van onbeperkte mogelijkheden om te gokken in populaire loterijen in het land. De veelgevraagde loterijspellen blijven een enorme participatie van burgers trekken. Loterijspellen zijn een integraal onderdeel van de Canadese cultuur.

Toon meer
Landen waar de loterij niet legaal is

Landen waar de loterij niet legaal is

Het is ook illegaal in bepaalde landen zoals Bangladesh, Brunei, Cambodja, Macau, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. De reden waarom ze in deze landen illegaal zijn, is omdat hun regeringen van mening waren dat het een onrealistisch gevoel van hoop en een illusie van rijkdom bij de burgers schept.

Er zijn landen waar het ofwel nodig is om een exploitantenvergunning te hebben, of waar de staat de loterijen beheert, zoals Afghanistan, Algerije, Angola, Azerbeidzjan, Bahrein, Bangladesh, Wit-Rusland, Bolivia, Botswana, Brunei Darussalam, Burkina Faso, Kameroen, China (behalve Hong Kong en Macau), Colombia, Costa Rica en Cuba.

Landen waar de loterij niet legaal is
Loterij over de hele wereld

Loterij over de hele wereld

Hieronder zijn enkele aspecten van: online loterijsites in verschillende delen van de wereld.

Internationale loterijen

Internationale loterijen zijn een steeds populairdere vorm van gokken geworden omdat ze gemakkelijk kunnen worden gespeeld. De nummers kunnen online worden gekozen, en dit ongeacht waar de speler zich bevindt. Spelers hebben de mogelijkheid om meer winkansen te krijgen door meerdere tickets te hebben, wat kan worden gedaan met slechts één aankoop.

Bovendien zijn er veel spellen om uit te kiezen met een grotere verscheidenheid aan opties en verschillende winkansen. De speler kan ook het aantal lijnen selecteren om te spelen en het aantal munten om in te zetten. Dit maakt het mogelijk om zo veel of zo weinig in te zetten, waardoor de speler meer kans heeft om te winnen.

Spelen alle landen mee in de loterij?

Volgens een recent onderzoek spelen mensen in ten minste 176 landen online loterijen, waaronder de Verenigde Staten. Sommige landen vertrouwen op loterijen als onderdeel van hun nationale inkomsten waar ze legaal zijn, terwijl andere ze gebruiken als een vorm van entertainment. Uit het onderzoek bleek ook dat loterijen het meest voorkomen in Azië en Afrika. Omdat mensen in deze regio's beperkte inkomsten hebben, zijn ze afhankelijk van loterijen om geld te verdienen.

Wat zijn de overeenkomsten tussen online loterijen over de hele wereld?

Er zijn veel overeenkomsten in online loterijen over de hele wereld. Ze hebben allemaal een van hun doelen, namelijk geld inzamelen voor goede doelen en een soortgelijk systeem voor het kiezen van nummers.

De meeste loterijen over de hele wereld zijn gebaseerd op een trekkingssysteem. Dit betekent dat een computer of mens een nummer selecteert en vervolgens aan de speler wordt gegeven. De winkansen zijn afhankelijk van het aantal spelers en het aantal getrokken nummers. Hoe meer nummers er worden getrokken, hoe kleiner de kans dat een speler wint.

Loterij over de hele wereld
Wat zijn de verschillen in online loterijen over de hele wereld?

Wat zijn de verschillen in online loterijen over de hele wereld?

Het verschil in online loterijen wereldwijd is dat sommige landen beperkingen hebben op wie kan spelen en hoeveel ze kunnen winnen. Een ander verschil is dat sommige loterijen door de overheid worden beheerd, terwijl andere particuliere organisaties zijn.

Een speler kan online loten kopen voor elke loterij ter wereld met behulp van een creditcard of een Paypal account, maar ze kunnen hun prijs mogelijk niet claimen als ze buiten de staten wonen waar die loterij wordt aangeboden.

In de VS zijn er veel verschillende bedrijven die online loterijen aanbieden, elk met hun eigen regels en beperkingen. Deze concurrentie leidt tot lagere prijzen voor tickets en flexibelere regels. Online loterijen in Azië worden meestal gerund door één bedrijf, dat mogelijk een monopolie op de markt heeft.

Wat zijn de verschillen in online loterijen over de hele wereld?
Welke landen gokken het meest?

Welke landen gokken het meest?

De meeste landen hebben op zijn minst een vorm van gokken. Een studie uitgevoerd door de Wereldgezondheidsorganisatie schat dat 1% van de volwassen wereldbevolking, of 155 miljoen mensen, gokt en graag speelt op de beste online loterijsites.

Gokken komt het meest voor in landen met een hoog BBP en een laag inkomen per hoofd van de bevolking. Landen als de Verenigde Staten en Australië hebben een hoog BBP per hoofd van de bevolking en een lage gokprevalentie, terwijl landen als Vietnam en China een laag BBP per hoofd van de bevolking en een hoge gokprevalentie hebben.

Naast de Verenigde Staten zijn Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Indonesië, Canada en Taiwan andere landen met veel gokkers die op de beste loterijsites spelen.

Gokken is legaal en gereguleerd in veel landen over de hele wereld, maar het komt het meest voor in landen met een liberale houding ten opzichte van gokken. Deze landen omvatten het volgende:

 • Australië
 • Canada
 • Costa Rica
 • Tsjechische Republiek
 • Denemarken
 • Finland
 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Italië
 • Japan
 • Letland
 • Litouwen
 • Luxemburg
 • Nieuw-Zeeland
 • Noorwegen

Online loterijen zijn populair in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. De populariteit van online loterijen zit de laatste jaren in de lift. In China bereikte het aantal mensen dat online loterijen speelt meer dan 1 miljard in 2020. Online loterijspellen zijn populair over de hele wereld, inclusief landen als India, China, Maleisië, Canada en de Filippijnen.

Welke landen gokken het meest?