Beste Powerball Loterij in 2024

Een van de grootste loterijen van vandaag is Powerball, voorheen bekend als Lotto America. De loterij wordt gerund door een non-profitorganisatie die bestaat uit verschillende Amerikaanse bedrijven en lobbyisten die werken onder één paraplu genaamd Multi-State Lottery Association (MUSL). Powerball is beschikbaar in 45 staten in de VS en het District of Columbia, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Puerto Rico.

Hoewel deze online loterij in de Verenigde Staten is gevestigd, kunnen spelers van buiten het land deelnemen. Ze moeten hun tickets echter fysiek kopen in een van de Powerball-rechtsgebieden voor ticketverkoop.

Beste Powerball Loterij in 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Waar koop je tickets voor Powerball?

In de 45 staten, het District of Columbia, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Puerto Rico kunnen spelers Powerball-tickets kopen bij benzinestations, buurtwinkels of supermarkten. Voor de goede orde, Powerball-loten worden niet verkocht in Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah en Alabama.

Hoe u online een lot kunt kopen

Powerball loten kunnen ook online worden gekocht. Maar het is slechts in een paar staten waar spelers hun loterij tickets online, die Georgia, Illinois, Kentucky, Michigan, New Hampshire, North Carolina, North Dakota en Pennsylvania zijn.

Voor de goede orde, er zijn specifieke sites waar Powerball-tickets legaal worden verkocht in de bovengenoemde staten. Deze sites worden beheerd door de staatsloterij of de overheid. Spelers die tickets kopen van sites van derden, lopen het risico hun winst te verliezen.

Geschiedenis van Powerball

De geschiedenis van Powerball gaat terug tot 1988, toen het bekend stond als Lotto America. Maar toen, in 1992, veranderde het in Powerball. De eerste Powerball-trekking vond plaats op 22 april 1992.

Toen Powerball werd geïntroduceerd, begon het twee trommels te gebruiken om de winnende nummers te trekken, een lottomodel dat ook door andere populaire online loterijen waaronder Mega Millions, het Australische Powerball, het Britse Thunderball, EuroMillions en Eurojackpot.

Grootste Powerball-winnaars

In de loop der jaren zijn er veel Powerball-winnaars geweest. Vanaf 2021 is de grootste Powerball-winnaar Manuel Franco, een 18-jarige uit Wisconsin die in maart 2019 maar liefst $ 768,4 miljoen won. De grootste Powerball-prijs blijft echter $ 1.586 miljard, maar het werd verdeeld over drie winnaars uit Florida, Californië en Tennessee.

Is Powerball legaal?

Powerball is legaal in de meeste staten van de Verenigde Staten. Maar zoals eerder vermeld, verbieden sommige staten Powerball en loterijen in het algemeen. Mensen als Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah en Alabama verbieden deze loterij. Inwoners van deze staten kunnen echter Powerball-tickets kopen zolang ze zich fysiek in de staten bevinden die het spel toestaan.

Powerball leeftijdsgrenzen

Hoewel spelers uit veel Amerikaanse staten en buiten de VS in aanmerking komen om deel te nemen aan deze loterij, moeten ze voldoen aan de wettelijke leeftijd in hun rechtsgebied. In de meeste Amerikaanse staten moeten spelers bijvoorbeeld ouder zijn dan 18 jaar om Powerball online of offline te kunnen spelen.

Powerball-belastingen

Naast de jurisdictie en leeftijdsvereisten, moeten spelers op de hoogte zijn van het belastingregime. Powerball en andere loterijen zijn onderworpen aan zowel federale als misschien staatsbelastingen.

Powerball federale belastingen

Vanaf 2021 betalen Powerball-winnaars 25% aan de Internal Revenue Service (IRS). Dit geldt voor alle winsten boven $5.000.

Powerball staatsbelastingen

Als het gaat om staatsbelastingen, variëren deze afhankelijk van de belastingwetten van de staat. Sommige staten, waaronder Pennsylvania, Californië, New Hampshire, Delaware, Florida, South Dakota, Washington, Tennessee, Texas en Wyoming, heffen geen belasting op loterijen. Maar landen als Maryland en Washington DC nemen bijna 9% aan staatsbelastingen op.

Voor winnaars van buiten de Verenigde Staten geldt een vast tarief van 30%.

Hoe speel je Powerball online?

De US Powerball is een van de meest toegankelijke loterijen om te spelen. Kortom, de winnende nummers van de Powerball worden getrokken uit twee trommels. De eerste trommel heeft witte ballen (WB) genummerd van één tot 69, terwijl de tweede trommel rode ballen heeft, ook wel bekend als power balls (PB), genummerd van één tot 26.

Om in het spel te komen, moet een speler eerst een kaartje kopen, geprijsd op $ 2 per stuk. De volgende stap is het kiezen van vijf witte balnummers uit de eerste trommel en één rode balnummer uit de tweede trommel. Degenen die de nummers niet zelf willen kiezen, kunnen kiezen voor de auto-pick (quick pick) optie, waarbij de nummers van beide drums automatisch worden gepickt.

Om de Powerball-hoofdprijs te winnen, moeten spelers alle vijf de nummers van de eerste trommel en het nummer van de tweede trommel correct raden. Maar dan zijn er nog verschillende andere manieren om deze loterij te winnen, zelfs als spelers de hoofdprijs missen.

Vergeet niet om check powerball resultaten na het spelen van dit spel.

Wat is Powerball Powerplay?

In 2021 heeft Powerball nog een spannende functie toegevoegd, genaamd Power Play. Om te beginnen is dit een token dat de winst tot vijf keer verhoogt wanneer de prijs $ 50.000 is en tot 10 keer wanneer de prijs minder dan $ 150.000 is. Het activeren van een Power Play kost $1 extra. Voor de goede orde, Power Play is beschikbaar in alle staten en jurisdicties waar Powerball-tickets worden verkocht, behalve Californië.

Wat zijn de kansen om Powerball te winnen?

Iedereen die een Powerball-ticket koopt, heeft de hoop de hoofdprijs te pakken, of in ieder geval een van de andere lagere premies. Maar dan is het zo'n uitdagende prestatie nu de kans om de Powerball te winnen zo klein is.

Hieronder vindt u enkele Powerball-prijzen, hoe u ze kunt winnen en de kansen.

  • Hoofdprijs $ 40 miljoen + (5WB + PB): kansen zijn één op 292.201.338
  • $ 1.000.000 (5WB): kansen zijn één op 11.688.053
  • $ 50.000 (4WB + PB): kansen zijn één op 913,129
  • $ 100 (4WB): kansen zijn één op 36.525
  • $ 100 (3WB + PB): kansen zijn één op 14.494
  • $ 7 (3WB): kansen zijn één op 580
  • $ 7 (2WB + PB): kansen zijn één op 701
  • $ 4 (1WB + PB): kansen zijn één op 92
  • $ 4 (0WB + PB): kansen zijn één op 38

Powerball-uitbetalingsopties

Als het gaat om uitbetalingsopties, zijn er twee beschikbare methoden.

Winnaars van minder dan $ 600 kunnen hun geld claimen bij een loterijverkoper in de staat waar ze hun lot hebben gekocht. De jackpotwinnaars kunnen hun prijzengeld claimen als een forfaitair bedrag dat in twee termijnen wordt betaald of termijnen die in meer dan 30 jaar worden betaald.

Forfaitaire uitkeringen trekken hogere belastingen aan en het totale bedrag is lager, terwijl bij lijfrenten het belastingbedrag lager is en elke termijn 5% hoger is.

Powerball-trekkingen

De US Powerball-trekking wordt driemaal per week gehouden: maandag, woensdag en zaterdag om 22:59 uur ET.

Tips en trucs om Powerball te spelen

Uit de Powerball-kansen die hierboven zijn besproken, is het duidelijk dat het behalen van de Powerball-hoofdprijs of het winnen van een andere prijs een berg is om te beklimmen. Dit komt omdat de loterijkansen zijn zo slank. Maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om dit spel te winnen. Hoewel het puur een kansspel is, kunnen sommige strategieën spelers helpen hun winkansen te vergroten.

De eerste belangrijke tip om de winkansen te vergroten is het kopen van meer loten, uiteraard met verschillende Powerball-nummers. Hoewel een speler misschien veel geld moet uitgeven aan tickets, kan het de moeite waard zijn als ze een van de grote prijzen winnen.

Een andere professionele tip is om je te concentreren op de standaard Powerball-winnende nummers. Hoewel alle nummers een kans maken om te worden getrokken, zijn sommige herhaaldelijk getrokken.

Meedoen aan loterijpools is ook een andere strategie om de Powerball te winnen. Als je als familie, vrienden of collega's speelt, is de kans groot dat een van de leden van de pool de jackpot kan winnen. Maar de tekortkoming is dat het prijzengeld gedeeld zal moeten worden.

Afsluiten

Dat is het einde van deze gids over hoe u de loterij online kunt spelen. Hoewel het winnen van de Powerball-loterij onmogelijk klinkt, is het de moeite waard om het uit te proberen door een online lot te kopen. Verantwoord gokken moet echter altijd een prioriteit blijven.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, liefkozend 'Lucky Lotti' bij LottoRanker, combineert haar Zuid-Amerikaanse flair met diepgaande expertise in wereldwijde loterijen. Vanaf de zonovergoten stranden van Rio decodeert Isabella de fijne kneepjes van loterijen, waardoor spelers de beste tips en trucs krijgen.

Send email
More posts by Isabella Garcia
Hoe Powerball te spelen

Hoe Powerball te spelen

Powerball is een van de grootste lotto's ter wereld. Hoewel de kansen om de jackpot te winnen klein zijn, zijn er veel Powerball-winnaars geweest. Het beste van Powerball is dat als er bij geen enkele trekking een winnaar is, het jackpotbedrag toeneemt. Deze gids heeft alles voor degenen die hun geluk willen beproeven in Powerball.

Wat kun je winnen door één getal te matchen op Powerball?

Wat kun je winnen door één getal te matchen op Powerball?

Bij het spelen van Powerball draait het allemaal om het matchen van de juiste getallen om veel te winnen. Het spel bestaat uit twee reeksen cijfers: de hoofdnummers en het Powerball-nummer. Om de jackpot te winnen, moet je alle vijf de hoofdgetallen plus het Powerball-nummer matchen. Maar wat gebeurt er als je maar één getal matcht? Laten we eens nader bekijken hoe de Powerball-nummermatching werkt.

Laatste nieuws

Powerball-ticket ter waarde van $ 1,76 miljard verkocht in Californië na het matchen van alle zes de nummers
2023-10-15

Powerball-ticket ter waarde van $ 1,76 miljard verkocht in Californië na het matchen van alle zes de nummers

Het onvermijdelijke is eindelijk gebeurd! Op 12 oktober 2023 won een enkel ticket verkocht in Californië, Verenigde Staten, de op hol geslagen Powerball-jackpot. Dit was nadat de gelukkige speler alle zes de getallen in de trekking van woensdag had geëvenaard en zo de jackpot van $ 1,765 miljard had gewonnen. De jackpot heeft een contante waarde van $774,1 miljoen.

Prijs van $ 1,04 miljard ligt voor het oprapen na de laatste Powerball-trekking
2023-10-02

Prijs van $ 1,04 miljard ligt voor het oprapen na de laatste Powerball-trekking

Na een trekking op 30 september 2023 overschreed de Powerball-jackpot de grens van $1 miljard. Dit was nadat de jackpot niet werd opgeëist en $1,04 miljard bedroeg, met een contante waarde van $478,2 miljoen voor de volgende trekking op maandagavond.