Beste Pick 3 Loterij in 2024

Pick 3 Lottery is een dagelijks tekenspel georganiseerd door de Nationale Loterij in België. In dit spel worden, zoals de naam al doet vermoeden, drie willekeurige getallen getrokken uit een bereik van nul tot negen. Hoewel alle getrokken nummers van cruciaal belang zijn, is hun volgorde van verschijnen even belangrijk. De trekkingen vinden dagelijks plaats, behalve op zon- en feestdagen. Daarom stelt het spel spelers in staat om elke dag tickets te kopen en deel te nemen.

Keuze 3 is niet voor iedereen beschikbaar; alleen die in België kunnen het spel spelen zolang ze de wettelijke leeftijd voor kansspelen hebben bereikt. Andere onderdanen die België bezoeken, kunnen echter ook deelnemen aan dit lottospel zolang ze zich binnen de landsgrenzen bevinden.

Beste Pick 3 Loterij in 2024
Evelyn Thompson
ExpertEvelyn ThompsonExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Wat is Pick 3 (België)?

Pick 3 in België, vaak "Pick3" genoemd, is een dagelijks loterijspel dat wordt aangeboden door de Nationale Loterij van België. Het is een eenvoudige en populaire vorm van loterij waarmee spelers elke dag kans maken op prijzen.

In het Pick 3-spel kiezen spelers drie nummers, elk variërend van 0 tot 9. Het spelformaat is eenvoudig: je kiest een driecijferig nummer en als jouw nummer overeenkomt met het nummer dat door de loterij is getrokken, win je een prijs. De trekking voor Keuze 3 vindt dagelijks plaats, wat betekent dat spelers elke dag kans hebben om iets te winnen.

Een van de aantrekkelijke aspecten van Pick 3 is de eenvoud en de relatief goede winstkansen in vergelijking met complexere loterijspellen. Spelers kunnen doorgaans kiezen of ze voor een exacte match willen spelen (waarbij de nummers in dezelfde volgorde moeten staan ​​als de getrokken volgorde) of voor een willekeurige volgorde (waarbij de nummers in elke volgorde kunnen staan).

Het prijsbedrag in Keuze 3 hangt doorgaans af van hoeveel u inzet en het type spel (exacte volgorde versus welke volgorde dan ook). Het is een populair spel voor degenen die van de loterij houden, maar de voorkeur geven aan een spel dat gemakkelijker te volgen is en vaker kansen biedt om te winnen.

Wettelijk kader

De Nationale Loterij van België houdt toezicht op het wettelijk kader voor Pick 3 en andere loterijspelen. Dit zorgt ervoor dat de spellen de Belgische kansspelwetten volgen, die tot doel hebben eerlijk spel, transparantie en verantwoord spelen te garanderen. De wetten beperken ook gokken door minderjarigen. De inkomsten uit Pick 3 en andere loterijen dragen doorgaans bij aan publieke fondsen en sociale welzijnsprogramma's. Het wettelijke kader geeft prioriteit aan de veiligheid van spelers en verantwoord spelen, en er zijn maatregelen getroffen om mensen met gokproblemen te helpen. Door binnen deze juridische structuur te opereren, zorgt Pick 3 niet alleen voor entertainment, maar draagt ​​het ook positief bij aan de samenleving.

De geschiedenis van keuze 3

Pick 3, geïntroduceerd door de Nationale Loterij in september 2002, is een loterijspel dat sinds de introductie grotendeels hetzelfde is gebleven qua regels en format. De Nationale Loterij, een staatsentiteit met exclusieve rechten om loterijspelen in het land te organiseren, heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de koloniale periode van België, toen het bekend stond als de Koloniale Loterij. In 1962 werd het geherstructureerd en omgedoopt tot de Nationale Loterij. Naast Pick 3 verzorgt de organisatie nog andere spellen in het land, waaronder EuroMillions.

Waar kun je kaartjes kopen voor Pick 3 (België)?

Keuze 3 is niet voor iedereen beschikbaar; alleen inwoners van België kunnen het spel spelen zolang ze de wettelijke gokleeftijd hebben bereikt. Andere staatsburgers die België bezoeken kunnen echter ook aan dit lottospel deelnemen, zolang ze zich binnen de landsgrenzen bevinden.

Wanneer u besluit om Pick 3 te spelen, moet u een lot kopen, dat u kunt vinden bij een door de Nationale Loterij goedgekeurde winkellocatie in België. Een kaartje kost € 1. Bij aankoop van het kaartje geeft de winkelier de speler een loonstrook waaruit hij drie cijfers van nul tot en met negen kan kiezen.

Uiteraard moet het nummerpiket de vorm hebben van 000 tot en met 999. Zodra de winkelier de bon heeft verwerkt, zal hij de speler een spelticket geven met daarop de nummercombinaties van de speler en de trekkingsdatum. Dit ticket moet worden verstrekt bij het innen van de winst.

Voor degenen die geen kaartjeswinkels willen bezoeken, is er een optie om Pick 3 te kopen loten online. Dit kan uitsluitend via de officiële website van de Nationale Loterij. De site is enkel toegankelijk vanuit België, ongeacht of men Belg of buitenlander is. Daarom is het mogelijk om het spel online te spelen zonder het comfort van je huis te verlaten.

Belangrijk: Wanneer u een kaartje bij de winkelier koopt, moet u dit beveiligen en authenticeren door op de achterkant te ondertekenen. Als dit niet gebeurt en iemand anders het vindt, kan hij/zij het ondertekenen en gebruiken om bij winst een prijs te claimen.

Hoe speel je Kies 3

Het spelen van Pick 3 is vrij eenvoudig en biedt een eenvoudig format voor loterijliefhebbers. Zo kun je meedoen:

 1. Kies uw nummers: In Keuze 3 moet u drie getallen selecteren, elk van 0 tot en met 9. Deze selectie vormt een getal van drie cijfers dat u voor de trekking gaat gebruiken. U kunt deze cijfers zelf kiezen of kiezen voor een 'Quick Pick', waarbij de cijfers willekeurig voor u worden gegenereerd.
 2. Bepaal uw speeltype: Met Keuze 3 kunnen spelers vaak kiezen hoe ze de getallen willen matchen. Je kunt spelen voor een exacte match (Straight), waarbij je nummers in de exacte volgorde moeten overeenkomen met de getrokken nummers. Als alternatief kunt u voor elke volgorde (Box) spelen, waarbij de nummers in elke volgorde kunnen overeenkomen.
 3. Plaats uw weddenschap: Bepaal hoeveel u op uw ticket wilt inzetten. Het bedrag dat u inzet, kan van invloed zijn op het potentiële prijsbedrag.
 4. Controleer de trekkingsresultaten: Kies 3-trekkingen vinden meestal dagelijks plaats. U kunt de resultaten bekijken op de officiële loterijwebsite, in een winkel of in lokale media, afhankelijk van waar u speelt.
 5. Winnen: Als uw geselecteerde nummers overeenkomen met de getrokken nummers volgens uw speeltype, wint u een prijs. Het exacte bedrag is afhankelijk van uw inzet en het speltype.
 6. Prijzen claimen: Als u wint, kunt u uw prijs claimen volgens de regels van de loterij. Kleinere prijzen worden doorgaans bij de detailhandelaar opgeëist, terwijl grotere prijzen mogelijk bij een loterijkantoor of via een officieel claimformulier moeten worden opgeëist.

Houd er rekening mee dat de regels en procedures enigszins kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke regels van het Pick 3-spel op uw locatie. Het is dus altijd een goed idee om de plaatselijke loterijrichtlijnen te raadplegen voor de meest nauwkeurige informatie.

Wat zijn de kansen om keuze 3 te winnen?

De winstkansen in Pick 3, een populair loterijspel, zijn afhankelijk van het speltype dat je kiest. Het spel biedt spelers doorgaans de mogelijkheid om drie getallen te selecteren, elk van 0 tot 9, en biedt verschillende manieren om deze getallen te matchen met de getrokken resultaten. Hier zijn de algemene kansen voor de meest voorkomende speltypes in Keuze 3:

1. Recht spelen: Bij Straight Play moet je alle drie de getallen matchen in de exacte volgorde waarin ze zijn getrokken. De kans op het winnen van een Straight Play in Keuze 3 is 1 op 1.000, aangezien er 1.000 mogelijke combinaties van drie cijfers zijn (van 000 tot 999).

2. Box spelen: Boxplay biedt meer flexibiliteit, omdat u kunt winnen als uw nummers in willekeurige volgorde overeenkomen met de getrokken nummers. De kansen hier variëren afhankelijk van of u herhaalde nummers in uw selectie heeft:

 • 3-weg doos: Als twee van uw nummers hetzelfde zijn en één verschillend (zoals 112), staat dit bekend als een 3-wegbox. De kans om te winnen is 1 op 333,3.
 • 6-weg doos: Als alle drie uw nummers verschillend zijn (zoals 123), is dit een 6-weg box. De kans om te winnen is in dit geval 1 op 166,7.

3. Recht/Box-play: Sommige Pick 3-spellen bieden een combinatiespel waarbij u kunt winnen als uw nummers in de exacte volgorde (Straight) of in een willekeurige volgorde (Box) overeenkomen. De winstkansen bij dit speltype zijn een combinatie van de Straight- en Box-kansen.

4. Paren: Bij sommige varianten van Pick 3 is het ook mogelijk om op slechts twee van de drie nummers in te zetten (Front Pair, Back Pair, etc.). De kans om een ​​paarweddenschap te winnen is 1 op 100.

Het is belangrijk op te merken dat dit algemene kansen zijn en enigszins kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke regels van het Pick 3-spel in jouw regio. Neem altijd contact op met uw plaatselijke loterij voor de meest nauwkeurige en gedetailleerde informatie.

Uitbetalingsopties als u keuze 3 wint (België)

Afhankelijk van het winstbedrag zijn er verschillende manieren waarop spelers hun prijzen kunnen claimen.

 • Winst tot € 1.000: Winnaars die binnen dit bereik vallen, kunnen hun geld afhalen in elk van de door de Nationale Loterij erkende verkooppunten. Spelers kunnen worden gevraagd om op een later tijdstip terug te komen voor het geval er niet genoeg float is.
 • Winsten van € 1.001 tot € 2.000: In deze categorie hebben de winnaars drie opties. Ze kunnen hun geld ophalen bij het verkooppunt, elk regionaal kantoor van de Nationale Loterij of het hoofdkantoor van de exploitant. Men moet zijn rekeningnummer, winnende ticket en identiteitsbewijs bij zich hebben.
 • Van € 2.001 tot € 25.000: Spelers kunnen hun winst ophalen bij een regionaal kantoor van de Nationale Loterij of bij hun hoofdkantoor. De kantoren zijn open op weekdagen, van 9.00 tot 16.00 uur Belgische tijd.
 • Winsten boven € 25.000: Deze categorie is voor grote winnaars. Om veiligheidsredenen kunnen hun winsten alleen worden afgehaald op het hoofdkantoor van de Nationale Loterij in Brussel, de hoofdstad van België. De speler moet zijn identiteitskaart, ticket en rekeningnummer bij zich hebben.

Tips en trucs om te spelen Kies 3

Er gaat niets boven een zekere manier om te winnen bij de Pick 3-loterij. Of je nu online of offline speelt, één ding dat nooit verandert, is dat loterijresultaten afhankelijk zijn van geluk.

Ja, geen enkele spelvaardigheid kan een speler ertoe aanzetten om te winnen. Hoewel het correct voorspellen van de winnende nummers een uitdaging is, kunnen spelers specifieke patronen en trends uit de trekkingsgeschiedenis van het spel waarnemen.

Door deze terugkerende patronen vast te leggen, kan men verstandig enkele getallen uit hun speelpool verwijderen. Toch werkt deze strategie mogelijk niet in alle gevallen, omdat de winnende nummers willekeurig worden gegenereerd.

Dat gezegd hebbende, volgen hier enkele praktische tips en trucs om Pick 3-spelers te helpen de beste game-ervaring te hebben.

 • Twee cijfers verminderen op elke positie van het 3-cijferige getal. Dit brengt de kans om te winnen op één op 512. Het elimineren van meer dan twee cijfers vergroot de kans om te winnen nog verder.
 • Voor online loterijspelers is het kopen van Pick 3-loten via de officiële website van de Nationale Loterij de enige zekere manier om oplichters te vermijden.
 • Meerdere roosters kopen. Spelers met meer dan één raster hebben een grotere kans om te winnen dan spelers met één enkel raster. Spelers mogen echter nooit overdrijven als het gaat om het uitgeven van geld aan gokken.
About the author
Evelyn Thompson
Evelyn Thompson
About

Evelyn Thompson, of 'Lucky Evie', zoals ze bekend staat bij LottoRanker, combineert haar Britse analytische mentaliteit met een passie voor cijfers om lezers de beste loterijstrategieën te bieden. Vanuit de charmante straten van Londen doorzoekt ze loterijgegevens, zodat spelers alles hebben wat ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen.

Send email
More posts by Evelyn Thompson

FAQ

Alles wat je moet weten over casino's

Wat is Pick 3 in België?

Pick 3 is een dagelijks loterijspel dat in België wordt aangeboden, waarbij spelers drie getallen van 0 tot 9 kiezen. Het staat bekend om zijn eenvoud en biedt elke dag de kans om prijzen te winnen.

Hoe speel je Keuze 3?

U selecteert drie nummers, elk tussen 0 en 9. U kunt winnen als de door u gekozen nummers overeenkomen met de nummers die door de loterij zijn getrokken, in de exacte volgorde of in een willekeurige volgorde, afhankelijk van uw speltype.

Waar kun je Pick 3 tickets kopen in België?

Tickets kunnen worden gekocht bij erkende handelaars in heel België. U kunt ze ook online kopen via de officiële website van de Nationale Loterij als u zich in België bevindt.

Wat zijn de soorten toneelstukken in Pick 3?

De belangrijkste speltypen zijn Straight, waarbij de getallen in de exacte volgorde moeten overeenkomen, en Box, waarbij de getallen in elke volgorde kunnen overeenkomen.

Hoe vaak zijn de trekkingen voor Keuze 3?

De trekkingen voor Keuze 3 vinden dagelijks plaats, waardoor spelers elke dag de kans krijgen om iets te winnen.

Wat zijn de kansen om te winnen in Keuze 3?

De winkansen zijn afhankelijk van het speltype. Bij een Straight-spel zijn de kansen 1 op 1.000, terwijl bij een Box-spel de kansen 1 op 333,3 of 1 op 166,7 kunnen zijn, afhankelijk van de cijfercombinatie.

Kun je Pick 3 online spelen?

Ja, als je in België bent, kun je Pick 3 online spelen via de officiële website van de Nationale Loterij.

Hoe worden winsten geclaimd in Keuze 3?

Voor kleinere winsten kunt u uw prijs claimen bij elke loterijwinkel. Voor grotere bedragen kan het zijn dat u naar een kantoor van de Nationale Loterij in België moet gaan.

Zijn er strategieën om de winkansen in Keuze 3 te vergroten?

Hoewel er geen zekere manier is om te winnen, analyseren sommige spelers de trekkingsgeschiedenis op patronen of gebruiken ze meerdere rasters om hun kansen te vergroten. Vergeet niet dat loterijresultaten gebaseerd zijn op geluk.

Wat is het belang van het kopen van kaartjes bij geautoriseerde bronnen?

Als u tickets koopt bij geautoriseerde bronnen, weet u zeker dat uw ticket geldig is en wordt u beschermd tegen oplichting. Koop altijd bij officiële retailers of op de website van de Nationale Loterij.