Beste France Keno Loterij in 2024

France Keno, dat wordt beheerd door het particuliere bedrijf La Francaise des Jeux Group (FDJ), is een loterijspel waarbij spelers tussen 2 en 10 nummers kunnen kiezen uit een verzameling van 1 tot 70. Het spel wordt tweemaal per dag getrokken, zeven dagen per week, en heeft een maximale jackpot van twee miljoen euro. Alleen spelers die in Frankrijk wonen of het land bezoeken, kunnen dit spel echter spelen.

Om deel te nemen, moeten spelers beslissen welk bedrag ze willen inzetten, wat kan variëren van één tot tien euro. Ze hebben ook de mogelijkheid om desgewenst een vermenigvuldiger of het Joker+ spel toe te voegen. Spelers kunnen kaartjes kopen bij erkende FDJ-retailers, de Francaise des Jeux-website of via de mobiele app.

Beste France Keno Loterij in 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Wat is Franse Keno?

France Keno is een populair loterijspel in Frankrijk, bekend om zijn flexibiliteit en regelmatige trekkingen. Het werkt volgens een format waarbij spelers nummers kiezen uit een vast bereik, meestal tussen 1 en 70 of 1 en 80. Bij elke trekking wordt willekeurig een bepaald aantal winnende nummers geselecteerd. Het aantal gekozen nummers en het aantal winnende nummers kan variëren, waardoor er verschillende manieren zijn om te spelen en te winnen.

Het unieke aan France Keno zijn de frequente trekkingen, die vaak twee keer per dag worden gehouden. Dit vergroot de kansen voor spelers om deel te nemen en te winnen. De prijsbedragen in Keno zijn afhankelijk van het aantal nummers dat een speler selecteert en matcht, en het bedrag dat hij besluit in te zetten. Hoe meer getallen overeenkomen, hoe groter de prijs. Bovendien kunnen spelers ervoor kiezen om hun winst te vermenigvuldigen via een functie genaamd de "Multiplier"-optie, die, indien geselecteerd, de kosten van het ticket verhoogt, maar het prijzengeld aanzienlijk kan verhogen.

France Keno spreekt een breed scala aan spelers aan vanwege de duidelijke regels en de flexibiliteit die het biedt op het gebied van inzetbedragen en nummerselecties. Het is toegankelijk op verschillende locaties in Frankrijk en online, waardoor het voor liefhebbers gemakkelijk is om regelmatig te spelen. Zoals bij alle vormen van gokken moeten spelers verantwoord spelen, waarbij ze in gedachten moeten houden dat de kansen om grote bedragen te winnen relatief laag zijn, en dat het primaire doel entertainment moet zijn in plaats van financieel gewin.

Waar kun je kaartjes kopen voor Keno (Frans)?

Om kaartjes voor Keno in Frankrijk te kopen, heb je verschillende opties:

  • Lokale geautoriseerde detailhandelaren: In heel Frankrijk zijn er talloze geautoriseerde verkooppunten, zoals tabakswinkels, kiosken en enkele supermarkten, waar u Keno-kaartjes kunt kopen. Deze locaties zijn vaak voorzien van het officiële loterijlogo, waardoor ze gemakkelijk te identificeren zijn.
  • Online via de officiële loterijwebsite: De Franse Nationale Loterij, die Keno exploiteert, biedt een online platform aan waar u loten kunt kopen. Om deze service te gebruiken, moet u doorgaans een account registreren en moet u mogelijk een inwoner van Frankrijk of in het land zijn om toegang te krijgen tot de site en een aankoop te kunnen doen.
  • Mobiele apps: Bij sommige officiële loterij-apps is dit mogelijk koop Keno-tickets rechtstreeks vanaf uw smartphone of tablet. Deze apps zijn doorgaans beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten en kunnen worden gedownload via de respectievelijke appstores.
  • Verkoopautomaten voor loten: In sommige gebieden vindt u mogelijk automaten die Keno-tickets verkopen. Deze machines zijn meestal te vinden in gebieden met veel verkeer, zoals winkelcentra of transportknooppunten.

Wanneer u Keno-tickets koopt, zowel persoonlijk als online, zorg er dan voor dat u bij een gerenommeerde en geautoriseerde bron koopt. Voor betrouwbare informatie en aanbevelingen over waar u uw tickets kunt kopen, kunt u platforms zoals LottoRanker bezoeken. Het is ook belangrijk dat u zich houdt aan de lokale wetten met betrekking tot leeftijdsbeperkingen en gokregels. Als u zich niet in Frankrijk bevindt, controleer dan of de Franse Keno beschikbaar is voor internationale spelers via online loterijdiensten, maar controleer altijd de legitimiteit en juridische status van deze diensten in uw rechtsgebied.

De geschiedenis van de Franse Keno

Er wordt gezegd dat Keno, loterijen en bingo allemaal afkomstig uit China meer dan 2000 jaar geleden. De eerste loterij in Frankrijk werd in 1539 door Frans I toegestaan ​​in ruil voor een jaarlijkse vergoeding. Loterijen wisselden de daaropvolgende eeuwen af ​​tussen legale en illegale status. Loterijen en loterijspelen werden uiteindelijk in 1933 in Frankrijk legaal gemaakt en zijn tot op heden nog steeds toegestaan.

Keno (FR) werd voor het eerst gespeeld in 1993 en werd aanvankelijk slechts één keer per week op donderdag gespeeld. Twee jaar later werd er nog een trekking toegevoegd die op dinsdag plaatsvond, waardoor het een tweewekelijkse trekking werd. Het jaar daarop, in 1996, begon het elke dag van de week te worden getekend.

In 2003 werd Keno Soir toegevoegd om er twee trekkingen per dag van te maken. Het spel werd in 2013 bekend als Keno Lifetime Winner. Sommige van de oorspronkelijke vermenigvuldigers zijn geschrapt en er zijn er drie overgebleven; x2, x3 en x5. Spelers in Frankrijk kunnen sinds 2009 legaal aan Keno en andere online loterijen spelen.

Is Keno (FR) legaal?

Loterijen, waaronder Keno, zijn zowel online als offline legaal in Frankrijk en worden gelicentieerd en gereguleerd door de Franse overheid. Spelers moeten 18 jaar of ouder zijn om te spelen, en een bewijs van leeftijd is vereist. Loterijen zijn sinds 1933 legaal in Frankrijk, en online gokken is sinds 2009 legaal vanwege de Kansspelwet (2010-476).

Alleen spelers in Frankrijk kunnen echter Keno (FR) spelen, ongeacht of ze de Franse nationaliteit hebben of bezoekers zijn. Bovendien kunnen alleen Franse burgers online spelen, omdat het voor Franse operators illegaal is om zich te registreren spelers uit andere landen, inclusief de EU.

Hoe Keno te spelen

Spelers beslissen hoeveel getallen tussen twee en tien ze willen selecteren uit een pool van één tot en met 70. Vervolgens moeten ze het inzetbedrag kiezen: één, twee, drie, vijf of tien euro. Er is ook de mogelijkheid om een ​​vermenigvuldiger te selecteren die het uit te betalen inzetbedrag verdubbelt (bijvoorbeeld een inzet van één euro + vermenigvuldiger = twee euro).

Ook al wordt de oorspronkelijke inzet verdubbeld met de vermenigvuldiger, de werkelijke winst kan met drie of vijf worden vermenigvuldigd als deze zijn geselecteerd. Hoe meer overeenkomende nummers en hoe hoger de inzet, hoe hoger het prijsbedrag zal zijn.

Wanneer de ballen worden getrokken, worden er 20 ballen geselecteerd, gevolgd door de vermenigvuldiger, die x2, x3 of x5 kan zijn. Spelers moeten ervoor zorgen dat ze hun loten minstens één uur vóór de trekkingstijden kopen, namelijk 13.00 uur voor de middagtrekking en 20.00 uur voor de avondtrekking. Spelers met fysieke tickets moeten hun betalingsbewijzen op een veilige plaats bewaren, aangezien ze elke prijs moeten claimen.

Joker+

In een secundair spel kan de Joker+ aan het Keno-ticket worden toegevoegd voor één of twee euro extra, afhankelijk van de geselecteerde weddenschap. Spelers kiezen de cijfers niet zelf, aangezien deze automatisch worden gegenereerd door het Flash-systeem wanneer spelers het spel valideren. Om te winnen moeten spelers alle zeven cijfers matchen in de volgorde waarin ze worden getrokken om 500.000 euro te winnen.

Frankrijk Keno-trekkingsschema

France Keno biedt gedurende de week regelmatig trekkingen aan, waardoor spelers meerdere mogelijkheden hebben om hun geluk te beproeven. Het exacte trekkingsschema kan variëren, afhankelijk van het platform of de aanbieder die u kiest. De meeste platforms bieden echter elke paar minuten een trekking, wat een snelle en spannende game-ervaring biedt.

Door het trekkingsschema te begrijpen, kunt u uw gameplay plannen en ervoor zorgen dat u nooit een kans mist om deel te nemen aan de opwinding van France Keno.

Frankrijk Keno winnende kansen

De Franse Keno is er één van beste online loterijen vanwege de gunstige kansen. De maximale jackpot voor het matchen van 10/10 getallen met een inzet van 10 euro zonder vermenigvuldiger bedraagt ​​twee miljoen euro. De kans dat dit gebeurt is 1 op 2.147.181.

De kansen om te winnen variëren afhankelijk van het aantal nummers dat door de speler is geselecteerd en hoeveel hiervan treffers zijn. De winst kan worden verhoogd door grotere inzetten in te zetten en de vermenigvuldiger te activeren.

De kans op het matchen van 2/2 getallen is 1 op 13, terwijl de kans op het matchen van 4/4 nummers 1 op 189 is. Het correct matchen van 8/8 nummers heeft een odds van 1 op 74.941, wat een prijs oplevert van 8.000 euro voor een 1 euro inzet.

Uitbetalingsopties als u Keno wint

Alle prijzen moeten binnen twee maanden na de trekkingsdatum worden opgeëist. Voor elke prijs boven de 2.000 euro moet de speler identiteitsdocumenten overleggen om de prijs te kunnen claimen. Als spelers het geluk hebben om 9/9- of 10/10-nummers correct te matchen, hebben ze de mogelijkheid om een ​​vast bedrag of lijfrentes voor het leven te ontvangen.

Spelers die bij een FDJ-winkel hebben gespeeld, moeten naar een betalingscentrum van La Francais des Jeux gaan, en degenen die online hebben gespeeld, ontvangen een e-mail met details over de volgende stappen. De uitbetalingsmogelijkheden variëren afhankelijk van de manier waarop het spel werd gespeeld.

Indien gespeeld met een detailhandelaar

Winsten van 300 euro of minder kunnen worden opgeëist bij elke FDJ-winkel, maar voor winsten boven dit bedrag moet de speler naar een betalingscentrum van La Francaise des Jeux gaan. Prijzen van 300 tot 30.000 euro kunnen rechtstreeks op de bankrekening van de speler worden gestort via een bankoverschrijving bij sommige kassa's.

Indien online of via de mobiele app gespeeld

Winsten van 2.000 euro of minder worden automatisch op de account van de speler bijgeschreven. Voor winsten boven dit bedrag is het tonen van identiteitsdocumenten vereist voordat deze rechtstreeks naar de bankrekening van de speler worden overgemaakt.

Tips en trucs om Keno Frankrijk te spelen

Keno, zoals andere loterijspellen, is een kansspel, maar sommige spelers willen misschien proberen specifieke strategieën te ontwikkelen op basis van de statistieken van het spel. Een groot deel (ongeveer een derde tot de helft) van de getrokken getallen wordt bijvoorbeeld herhaald uit het laatste spel of het spel daarvoor.

Deze hete nummers zijn daarom redelijk om te spelen, maar mogelijk niet als ze de afgelopen drie opeenvolgende keren zijn getrokken. Het timen van het spelen van bepaalde nummers kan ook een winstgevende strategie zijn. Spelers kunnen Keno (FR)-statistieken vinden op de FDJ-website om hen te helpen de warme en koude cijfers te identificeren.

Nummerstrategieën

Sommige spelers kiezen ervoor om koude nummers te spelen, de nummers die niet vaak worden geselecteerd. Het spelen van deze nummers kan voordelig zijn, simpelweg omdat ze te laat zijn getrokken. Het is ook een statistische waarheid dat niet alle getallen even of allemaal oneven zullen zijn, maar een combinatie van beide.

Winsten zijn daarom waarschijnlijker als de speler een evenwicht tussen oneven en even getallen selecteert. Hetzelfde geldt ook voor lage of hoge aantallen. Dit betekent dat spelers mogelijk meer voordeel hebben als ze een gelijkmatige mix van lage en hoge getallen spelen.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, liefkozend 'Lucky Lotti' bij LottoRanker, combineert haar Zuid-Amerikaanse flair met diepgaande expertise in wereldwijde loterijen. Vanaf de zonovergoten stranden van Rio decodeert Isabella de fijne kneepjes van loterijen, waardoor spelers de beste tips en trucs krijgen.

Send email
More posts by Isabella Garcia

FAQ

Alles wat je moet weten over casino's

Wat is Franse Keno?

Franse Keno is een populair loterijspel dat beschikbaar is in Frankrijk. Het biedt flexibele gameplay en frequente trekkingen, meestal twee keer per dag. Spelers selecteren nummers uit een vast bereik, meestal tussen 1 en 70 of 1 en 80, en vervolgens bepaalt een gelijkspel de winnende nummers. De aantrekkingskracht van het spel ligt in de duidelijke regels en de vrijheid die het biedt in inzetbedragen en nummerkeuzes.

Waar kan ik kaartjes kopen voor Franse Keno?

U kunt Franse Keno-loten kopen bij lokale geautoriseerde detailhandelaren zoals tabakswinkels en kiosken in Frankrijk, via de officiële loterijwebsite, via mobiele apps voor iOS- en Android-apparaten, of bij lotenautomaten in winkelcentra en andere gebieden met veel verkeer. Zorg er altijd voor dat u bij betrouwbare bronnen koopt.

Kan ik Franse Keno online spelen?

Ja, je kunt Franse Keno online spelen. De officiële website van de Franse Nationale Loterij biedt een online platform voor kaartaankopen. Het kan echter zijn dat u inwoner van Frankrijk of in het land moet zijn om toegang te krijgen tot de site en kaartjes te kunnen kopen.

Wat zijn de kansen om Franse Keno te winnen?

De kansen om te winnen in Franse Keno variëren afhankelijk van het aantal nummers dat u kiest en matcht. De kans om 2 van de 2 gekozen getallen te matchen is bijvoorbeeld 1 op 13, terwijl de kans om 8 van de 8 te matchen 1 op 74.941 is. Het spel staat bekend om zijn gunstige kansen in vergelijking met andere loterijen.

Zijn er nog meer spellen in het Frans Keno?

Ja, er is een extra game genaamd Joker+ die tegen een extra vergoeding aan je Keno-ticket kan worden toegevoegd. In Joker+ worden automatisch getallen gegenereerd, en als je alle zeven cijfers in de getrokken volgorde matcht, kun je tot 500.000 euro winnen.

Wat is de maximale jackpot in Franse Keno?

De maximale jackpot in het Franse Keno voor het matchen van 10 van de 10 getallen met een inzet van 10 euro (zonder vermenigvuldiger) bedraagt ​​twee miljoen euro. Het bedrag kan variëren, afhankelijk van het aantal overeenkomende nummers en het inzetbedrag.

Hoe werkt de vermenigvuldigingsoptie in Franse Keno?

Met de vermenigvuldigingsoptie in Franse Keno kunnen spelers hun potentiële winst vergroten. Indien geselecteerd, verdubbelt het de kosten van het ticket, maar kan de winst met 2, 3 of 5 keer worden vermenigvuldigd, afhankelijk van de getrokken vermenigvuldiger.

Is Franse Keno legaal?

Ja, Franse Keno is legaal. Het heeft een licentie en wordt gereguleerd door de Franse overheid. Spelers moeten 18 jaar of ouder zijn om te kunnen spelen, en online gokken is in Frankrijk sinds 2009 legaal.

Hoe claim ik winsten uit Franse Keno?

Winsten moeten binnen twee maanden na de trekkingsdatum worden opgeëist. Voor bedragen boven de 2.000 euro zijn identiteitsbewijzen vereist. Prijzen kunnen worden geclaimd bij FDJ-retailers voor kleinere bedragen of bij de betalingscentra van La Francaise des Jeux voor grotere winsten. Online spelers ontvangen instructies via e-mail.

Zijn er strategieën voor het spelen van Franse Keno?

Hoewel Keno een kansspel is, kijken sommige spelers naar de spelstatistieken om 'hete' of 'koude' getallen te kiezen. 'Hete' cijfers zijn recentelijk getrokken, terwijl 'koude' cijfers dat niet zijn. Het balanceren van uw selectie tussen oneven en even getallen, of lage en hoge getallen, kan ook uw kansen vergroten. Er is echter geen gegarandeerde strategie om te winnen.