Beste Extra 5 Loterij in 2023

In de loop der jaren heeft Griekenland een breed scala aan nationale loterijspellen gelanceerd. De beste zijn meestal eenvoudig met verleidelijke jackpots. Vooral de Extra 5 Loterij springt eruit. Spelers kiezen voor elke trekking een combinatie van vijf cijfers. Als ze winnen, kan de totale uitbetaling oplopen tot € 500.000.

Elke dag vinden er trekkingen plaats. Dit geeft gokkers veel mogelijkheden om een kaartje te kopen. Het grootste nadeel is het gebrek aan online opties als het gaat om het selecteren van nummers of het claimen van prijzengeld. Dit heeft de Extra 5 Lottery er niet van weerhouden om te bloeien sinds de oprichting in 2002.

Waar tickets te kopen De Extra 5 Lottery
Waar tickets te kopen De Extra 5 Lottery

Waar tickets te kopen De Extra 5 Lottery

De eerste stap om van dit spel te genieten, is weten hoe u een Extra 5 Lottery-ticket kunt kopen. Er is momenteel geen speciale online app beschikbaar. Daarom moet de slip op de ouderwetse manier worden gekocht.

In heel Griekenland zijn er talloze verkooppunten voor OPAP-spellen. Er is zelfs een sectie voor winkelzoekers op hun officiële website. Dit maakt het voor spelers gemakkelijker om er een te vinden in hun omgeving.

Bij een OPAP aangesloten winkel kan de persoon zijn nummer selecteren en het Extra 5 Lottery-ticket kopen. Het is niet mogelijk om een digitale kopie te verkrijgen. Daarom is het van essentieel belang dat het papieren ticket goed wordt bewaard. Nummers kiezen in een fysieke winkel lijkt misschien ouderwets. Het is echter nog steeds vrij gebruikelijk voor kansspelen in Griekenland.

Waar tickets te kopen De Extra 5 Lottery
Geschiedenis van Extra 5 Loterij

Geschiedenis van Extra 5 Loterij

De geschiedenis van dit spel heeft banden met sportweddenschappen. Tijdens de jaren 1950 was er een nationale inspanning om de infrastructuur voor dit soort weddenschappen te verbeteren. Al snel werd het Algemeen Secretariaat voor Sport opgericht. In 1958 begon een nieuwe particuliere juridische entiteit genaamd OPAP alle operaties met betrekking tot kansspelen te overzien. Jarenlang lag de nadruk op voetbal.

OPAP begon uiteindelijk echter loterijspellen te maken waar het grote publiek van kon genieten. LOTTO werd gelanceerd in 1990 en werd een groot succes. Een nieuwe vraag naar meer variëteiten van online loterijspellen kreeg meer snelheid. OPAP heeft met verschillende geëxperimenteerd.

Zowel SUPER 3 als EXTRA 5 kwamen op 25 november 2002 beschikbaar. Door de komst van internet konden gokkers de EXTRA 5-resultaten online bekijken.

Geschiedenis van Extra 5 Loterij
Is Extra 5 Loterij legaal?

Is Extra 5 Loterij legaal?

Alle kansspelen die door OPAP worden aangeboden, zijn volkomen legaal in Griekenland. Burgers moeten 18 jaar of ouder zijn om een kaartje te kopen. Het is een meer gecompliceerde situatie voor mensen in het buitenland die via een online surrogaat willen spelen.

In 2011 oordeelde het Europese Hof van Justitie dat het monopolistische karakter van OPAP het onverenigbaar maakt met het EU-recht. Daarom is het het beste dat alleen Griekse staatsburgers Extra 5 spelen.

Als de nummers van de persoon worden getrokken, kunnen hun winsten worden belast. Het belastingtarief begint bij uitbetalingen van in totaal € 100. Het stijgt afhankelijk van de grootte van de jackpot. Gokkers die meer dan € 2500 winnen, zijn wettelijk verplicht om 20% belasting te betalen. Deze regels zijn in september 2022 in werking getreden. Verder heeft OPAP een anonimiteitsbeleid voor eersteprijswinnaars.

Is Extra 5 Loterij legaal?
Hoe Extra 5 Loterij te spelen

Hoe Extra 5 Loterij te spelen

Deze Griekse loterij is erg populair vanwege de regelmaat en eenvoud. De trekkingen vinden elke dag plaats om 15.00 uur (Athene tijd). Gokkers kunnen naar elke geautoriseerde OPAP-verkoper gaan om hun nummers te selecteren.

Ze moeten er minimaal vijf kiezen. Deze variëren van 1 tot 35. Als de speler de cijfers niet zelf wil kiezen, kan hij een Quick Pick-machine gebruiken. Het zal willekeurig een reeks voor hen genereren.

Het is dan tijd om het geldbedrag te kiezen dat u bij elke trekking wilt inzetten. Als er meerdere selecties worden gemaakt, werken deze cumulatief. Het minimumbedrag mag worden ingezet door geen vermenigvuldiger in te vullen op het ticketstrookje. De laagste kolomwaarde is € 0,50.

Meerdere selecties stellen de speler in staat deel te nemen aan toekomstige trekkingen. Dit is handig voor mensen die maar één kaartje willen. Om de hoofdprijs te winnen, moeten alle nummers worden getrokken.

Spelers die erin slagen om vier of drie van de nummers te voorspellen, kunnen een lager prijzenbedrag winnen. De resultaten zijn te vinden op de officiële OPAP online site. Het is zelfs mogelijk om de trekking live te volgen.

Hoe Extra 5 Loterij te spelen
De kans om een extra 5 loterij te winnen

De kans om een extra 5 loterij te winnen

Er zijn tal van factoren die van invloed kunnen zijn op de kansen voor nationale loterijen. Dit omvat het aantal cijfers in een trekking en de frequentie van spelers. Als een loterijspel door een groot aantal mensen online wordt gespeeld, kan dit de winkansen aanzienlijk veranderen.

Aangezien Extra 5 rechtstreeks gericht is op Griekse burgers, zal dit geen probleem zijn. Alle kaarthouders hopen op de eerste prijs. De kans dat dit gebeurt is één op 324.632. Dit maakt het veel aantrekkelijker dan vergelijkbare concurrerende online of nationale loterijspellen.

De kans om de Griekse Joker te winnen is bijvoorbeeld één op 24.435.180. Ondertussen hebben spelers een kans van één op 13.983.816 om de jackpot van de Griekse Lotto te winnen. Daarom, als gokkers op zoek zijn naar een spel met de best mogelijke kansen, dan is Extra 5 een waardige optie.

De kans om een extra 5 loterij te winnen
Uitbetalingsopties voor extra 5 winnaars

Uitbetalingsopties voor extra 5 winnaars

Degenen die de Extra 5 Lottery spelen, hoeven geen online uitbetalingsopties te verwachten. In plaats daarvan moeten ze hun winst claimen bij een OPAP-winkel of een geautoriseerde bank. Tickets die beschadigd of verloren zijn, worden niet als geldig beschouwd. Het is daarom belangrijk om ze veilig te bewaren.

Als de persoon een lagere prijs wint, zal de uitbetaling meestal tussen de € 5 en € 125 liggen. De hoogste jackpot is niet hoger dan € 500.000.

Spelers die het geluk hebben dit bedrag te winnen, zullen merken dat het claimproces ingewikkelder is. In plaats van een winkel moeten ze het ticket naar de OPAP-kantoren in Athene brengen. Het is ook mogelijk om een advocaat in te huren om het geld af te lossen.

Af en toe komen er meer dan tien mensen naar voren met een eerste prijskaartje. Bij deze gelegenheden wordt de € 500.000 in aandelen uitgekeerd. De hoeveelheid geld die aan elke speler wordt gegeven, hangt af van het aantal mensen dat claimt voor die specifieke trekking.

Uitbetalingsopties voor extra 5 winnaars
Tips en trucs om extra 5 loterij te spelen

Tips en trucs om extra 5 loterij te spelen

  • De Extra 5 Loterij is een kansspel. Het is onmogelijk voor spelers om de exacte combinatie van de volgende trekking te voorspellen.
  • Aan de andere kant kunnen ze hun kansen vergroten door bepaalde getallenpatronen te vermijden. Het is onverstandig om een combinatie te kiezen die al eerder is getrokken. De kans dat dezelfde reeks zich opnieuw voordoet, is praktisch onmogelijk.
  • Gokkers mogen geen vijf opeenvolgende nummers in een reeks kiezen. In plaats daarvan is het beter om voor cijfers te gaan die bij verschillende groepen horen. Sommige mensen spelen graag veelvouden. 5-10-15-20-25 is een bekend voorbeeld. Als alternatief kunnen ze nummers kiezen die op hetzelfde cijfer eindigen, zoals 3-13-23-33.
  • Dit soort strategieën verminderen in feite de kans om te winnen. Bij het kopen van een Extra 5 Lottery-ticket is het belangrijk om te onthouden dat gevarieerde combo's het meestal beter doen.
  • De gokker hoeft de combinatie niet alleen te beslissen. In plaats daarvan kunnen ze besluiten om lid te worden van een loterijsyndicaat. Dit zijn groepen mensen die hun geld bij elkaar brengen.
  • Ze beschouwen hun aantallen strategisch. Als een van hen erin slaagt de Extra 5 Lottery te winnen, wordt de jackpot verdeeld onder alle leden van het syndicaat.
Tips en trucs om extra 5 loterij te spelen