Beste EuroMillions Loterij in 2024

EuroMillions is een opwindend loterijspel dat tot de verbeelding spreekt van spelers in heel Europa. Met de kans om levensveranderende jackpots te winnen en een spannende gameplay-ervaring is het geen wonder dat EuroMillions een van de populairste loterijen ter wereld is geworden. In deze uitgebreide gids duiken we in de geschiedenis van EuroMillions, verkennen we de werking van het spel, bespreken we de winstkansen en geven we waardevolle tips om uw kansen te vergroten om een ​​EuroMillions-winnaar te worden.

Beste EuroMillions Loterij in 2024
Evelyn Thompson
ExpertEvelyn ThompsonExpert
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Waar kunt u kaartjes kopen voor EuroMillions

Je kunt een kopen online loterijticket voor EuroMillions door in te loggen op de EuroMillions-site in uw land, op voorwaarde dat:

 • U bevindt zich op dat moment in dat land; En
 • Dat land is een van de negen landen waarin EuroMillions actief is.

Dat is een belangrijke overweging, omdat deelname aan deze online loterij om juridische redenen beperkt is tot mensen die zich op dat moment in een deelnemend land bevinden. Als het zich in een ander land bevindt, wordt uw aankoop van het online loterijticket verhinderd.

En het tweede probleem doet zich voor als je wint en is grotendeels hetzelfde: naar welke bankrekening wil je dat ze het geld overmaken? Als je een heel groot bedrag hebt gewonnen, is het natuurlijk de moeite waard om naar het land in kwestie te reizen, er tijdelijk te gaan wonen en een bankrekening te openen – maar dat is nauwelijks verstandig als je bijvoorbeeld één euro van vijf euro hebt. .

De geschiedenis van EuroMillions

Het was oorspronkelijk de bedoeling om dit te lanceren online loterijspel in 1999, op hetzelfde moment dat de nieuwe munteenheid van de EU, de euro, werd gelanceerd – maar om verschillende redenen gebeurde dat niet. EuroMillions begon uiteindelijk vijf jaar later, in februari 2004. Destijds waren de enige betrokken landen Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië, waarvan de derde de euro nog niet eens had ingevoerd (en dat nog steeds niet heeft gedaan, en dat is het nu ook niet). zelfs lid van de EU) en de eerste jackpot was € 15 miljoen waard.

In de daaropvolgende jaren hebben Oostenrijk, België, Ierland, Luxemburg, Portugal en Zwitserland (dat ook niet in de EU ligt en ook niet de euro als munteenheid heeft) zich aangesloten. Een van de meest verbazingwekkende aspecten van EuroMillions is de pure omvang van de aangeboden prijzen. Op dit moment bedraagt ​​de grootste jackpot die ooit is gewonnen €190 miljoen.

Heel vaak wordt de jackpot gewonnen door een loterijsyndicaat – een prijs van €183 miljoen werd gedeeld door drie mensen die samen hetzelfde lot hadden gekocht – maar Dolores McNamara in Ierland won £77 miljoen in tweeduizendvijf en in 2009 een onbekende Spaanse vrouw won £110 miljoen.

Is EuroMillions legaal?

EuroMillions is een legitiem en legaal loterijspel dat opereert onder de strikte regelgeving en het toezicht van de nationale loterijorganisaties van de deelnemende landen. Elk land heeft zijn eigen regels en voorschriften met betrekking tot loterijen, die ervoor zorgen dat spelers worden beschermd en dat het spel eerlijk wordt uitgevoerd. De loterij-exploitanten hanteren strenge veiligheidsmaatregelen om de integriteit van de trekkingen te waarborgen en ervoor te zorgen dat alle prijzen correct worden toegekend.

Het is belangrijk op te merken dat EuroMillions alleen beschikbaar is in de deelnemende landen. Dankzij de komst van online loterijplatforms hebben spelers van over de hele wereld nu echter toegang tot EuroMillions en kunnen ze deelnemen aan dit spannende spel.

Hoe EuroMillions te spelen

Deelnemen aan EuroMillions is eenvoudig, u hoeft dus geen doorgewinterde loterijspeler te zijn om mee te doen aan de actie. Om te spelen moet je vijf hoofdnummers selecteren uit een verzameling van 1 tot 50, en twee Lucky Star-nummers uit een verzameling van 1 tot 12. Je kunt je eigen nummers kiezen of kiezen voor een Quick Pick, waarbij het systeem willekeurig de nummers selecteert. nummers voor jou. Elke lijn met getallen kost € 2,50 en je kunt op maximaal vijf lijnen op elk ticket spelen.

Nadat u uw nummers heeft gekozen, kunt u vooraf een enkele trekking of meerdere trekkingen spelen. De EuroMillions-trekkingen vinden twee keer per week plaats, op dinsdag en vrijdag, en bieden u volop kansen om veel te winnen. Om uw winstkansen te vergroten, kunt u er ook voor kiezen om extra spellen te spelen, zoals de UK Millionaire Maker of de European Millionaire Maker, die extra prijzen aanbieden.

Het spelen van EuroMillions is niet beperkt tot inwoners van de deelnemende landen. Dankzij online loterijplatforms kunnen spelers van over de hele wereld eenvoudig deelnemen en hun loten online kopen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding, en je bent klaar om je aan te sluiten bij de miljoenen spelers die hopen rijk te worden.

EuroMillions Jackpot en prijzenstructuur

De EuroMillions-jackpot is de belangrijkste attractie van deze spannende loterij. Met een startjackpot van €17 miljoen groeit deze snel bij elke trekking waarbij er geen jackpotwinnaar is. Dit leidt tot spannende rollovers en het potentieel voor levensveranderende sommen geld. De jackpot kan maximaal 15 keer worden rondgedraaid en als er nog steeds geen winnaar is, wordt deze verdeeld onder de winnaars in het volgende prijsniveau.

Naast de jackpot biedt EuroMillions nog een reeks andere prijzen. Er zijn in totaal 13 prijsniveaus, en het bedrag dat u kunt winnen hangt af van het aantal hoofdgetallen en Lucky Star-nummers dat u matcht. De prijzen beginnen vanaf een klein bedrag voor het matchen van slechts twee hoofdgetallen, en worden hoger naarmate je meer nummers matcht. De hoogste niet-jackpotprijs wordt toegekend voor het matchen van alle vijf de hoofdgetallen en één Lucky Star-nummer.

Het is vermeldenswaard dat EuroMillions een limiet heeft op het jackpotbedrag. Zodra het € 200 miljoen bereikt, kan het niet verder groeien. Als de jackpot echter niet wordt gewonnen wanneer dit bedrag wordt bereikt, blijft deze gedurende vier trekkingen op € 200 miljoen. Als er na vier trekkingen nog steeds geen jackpotwinnaar is, wordt de volledige € 200 miljoen verdeeld onder de winnaars in de volgende prijsklasse.

Winkansen en kansen van EuroMillions

Hoewel het winnen van de EuroMillions-jackpot misschien een gok is, zijn er nog genoeg andere prijzen te winnen. De kans op het winnen van een prijs in EuroMillions is ongeveer 1 op 13, en de totale kans op het winnen van een prijs in elk niveau is ongeveer 1 op 22. De kans op het winnen van de jackpot is ongeveer 1 op 139 miljoen.

Om u een beter inzicht te geven in de winnende kansen, volgt hier een overzicht van de verschillende prijsniveaus en hun kansen:

 • Combineer 5 hoofdnummers + 2 Lucky Star-nummers: 1 op 139.838.160
 • Combineer 5 hoofdnummers + 1 Lucky Star-nummer: 1 op 6.991.908
 • Match 5 hoofdgetallen: 1 op 3.107.515
 • Combineer 4 hoofdnummers + 2 Lucky Star-nummers: 1 op 621.503
 • Combineer 4 hoofdnummers + 1 Lucky Star-nummer: 1 op 31.076
 • Match 4 hoofdgetallen: 1 op 13.812
 • Combineer 3 hoofdnummers + 2 Lucky Star-nummers: 1 op 14.125
 • Combineer 2 hoofdnummers + 2 Lucky Star-nummers: 1 op 986
 • Combineer 3 hoofdnummers + 1 Lucky Star-nummer: 1 op 707
 • Match 3 hoofdnummers: 1 op 314
 • Match 1 hoofdnummer + 2 Lucky Star-nummers: 1 op 188
 • Combineer 2 hoofdnummers + 1 Lucky Star-nummer: 1 op 49
 • Match 2 hoofdnummers: 1 op 22

Hoewel de kansen misschien groot lijken, is het belangrijk om te onthouden dat iemand de prijzen moet winnen, en dat geluk op elk moment kan toeslaan. Met elk kaartje dat je koopt, maak je kans om de gelukkige winnaar te zijn.

EuroMillions-trekkingsschema en resultaten

De EuroMillions-trekkingen vinden twee keer per week plaats, op dinsdag en vrijdag, om 20:45 CET. De trekkingen worden gehouden in Parijs, Frankrijk, en de resultaten zijn kort daarna beschikbaar op de officiële EuroMillions-website en verschillende online loterijplatforms. De resultaten zijn ook te vinden op televisie en in kranten in de deelnemende landen.

Als je online speelt, hoef je je daar geen zorgen over te maken zelf de resultaten controleren. De meeste online loterijplatforms laten u automatisch weten of u een prijs heeft gewonnen. U kunt uw tickets ook handmatig controleren door uw nummers te vergelijken met de winnende nummers die op de officiële EuroMillions-website zijn gepubliceerd.

Strategieën om uw kansen op het winnen van EuroMillions te vergroten

Hoewel EuroMillions een kansspel is, zijn er een aantal strategieën die u kunt gebruiken om uw winkansen te vergroten. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

 • Speel regelmatig: Hoe meer loten u koopt, hoe groter uw winkansen. Overweeg een budget in te stellen en consequent te spelen om uw kansen te vergroten.
 • Sluit je aan bij een syndicaat: Een syndicaat is een groep spelers die hun geld bundelen om meer kaartjes te kopen. Door lid worden van een syndicaat, kunt u uw winkansen vergroten zonder meer geld uit te geven.
 • Kies impopulaire nummers: Veel spelers hebben de neiging getallen te kiezen die voor hen belangrijk zijn, zoals verjaardagen of jubilea. Door minder populaire nummers te kiezen, verkleint u de kans dat u de prijs moet delen met andere winnaars.
 • Speel de warme en koude nummers: Sommige spelers zijn van mening dat bepaalde getallen 'hot' zijn en waarschijnlijker zullen verschijnen in toekomstige trekkingen, terwijl andere 'koud' zijn en minder waarschijnlijk zullen verschijnen. U kunt de frequentie van nummers volgen en uw selecties dienovereenkomstig maken.
 • Denk eens aan de Miljonairmaker: Als je vanuit Groot-Brittannië speelt, vergeet dan niet om mee te doen aan het spel UK Millionaire Maker. Dit extra spel garandeert dat er bij elke trekking een miljonair wordt gecreëerd, ongeacht de EuroMillions-jackpot.

Houd er rekening mee dat, hoewel deze strategieën uw winkansen enigszins kunnen vergroten, EuroMillions uiteindelijk een geluksspel is. Geniet van de spanning en sensatie van het spelen, en vergeet niet om verantwoord te spelen.

EuroMillions-syndicaten en groepsspelopties

Als u uw kansen om te winnen wilt maximaliseren zonder de bank kapot te maken, kan lid worden van een EuroMillions-syndicaat of deelnemen aan groepsspel een goede optie zijn. Syndicaten staan ​​u dat toe pool je geld met andere spelers, waardoor uw koopkracht en het aantal tickets dat u kunt kopen toeneemt.

Er zijn verschillende syndicaten beschikbaar, variërend van kleine groepen vrienden of familie tot grote online syndicaten met duizenden leden. Wanneer u lid wordt van een syndicaat, draagt ​​u bij aan de totale kaartaankopen, en eventuele gewonnen prijzen worden gedeeld onder de syndicaatleden. Op deze manier kunt u uw winkansen vergroten zonder een fortuin uit te geven.

Groepsspelopties zijn ook beschikbaar op veel online loterijplatforms. Hiermee kun je je aansluiten bij een groep spelers voor een specifieke trekking, zonder de langetermijnverplichting van een syndicaat. Jij draagt ​​bij aan de kaartaankoop voor die trekking en eventueel gewonnen prijzen worden verdeeld onder de groepsleden. Groepsspel kan een leuke en betaalbare manier zijn om uw winkansen te vergroten.

Voordat je lid wordt van een syndicaat of deelneemt aan groepsspelen, is het belangrijk om duidelijke regels en afspraken te maken met de andere leden. Dit omvat onder meer het beslissen hoe de prijzen zullen worden verdeeld, hoe vaak kaartjes zullen worden gekocht en hoe het syndicaat of de groep zal worden beheerd.

Grootste aantal EuroMillions-winnaars

Frankrijk en Groot-Brittannië hebben beide het grootste aantal individuele jackpotwinnaars van de EuroMillion-loterij: elk 114; Spanje volgt op de voet met 112. Aan de andere kant van de schaal heeft Luxemburg er slechts 3 en Ierland 18.

De grootste prijzen die per land zijn gewonnen

 • Oostenrijk € 130 miljoen
 • België € 188 miljoen
 • Frankrijk € 220 miljoen
 • Ierland € 188 miljoen
 • Luxemburg € 66 miljoen
 • Portugal € 190 miljoen
 • Spanje € 190 miljoen
 • Zwitserland CHF230 miljoen
 • VK € 170 miljoenpool
About the author
Evelyn Thompson
Evelyn Thompson
About

Evelyn Thompson, of 'Lucky Evie', zoals ze bekend staat bij LottoRanker, combineert haar Britse analytische mentaliteit met een passie voor cijfers om lezers de beste loterijstrategieën te bieden. Vanuit de charmante straten van Londen doorzoekt ze loterijgegevens, zodat spelers alles hebben wat ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen.

Send email
More posts by Evelyn Thompson
Gids voor het spelen en winnen van EuroMillions

Gids voor het spelen en winnen van EuroMillions

De EuroMillions-loterij is een mondiaal fenomeen en een kroonjuweel van de Europese gokindustrie. Spelers aan deze Europese loterij kunnen voor slechts twee euro meedoen, met een hoofdprijs ter waarde van € 190 miljoen.

FAQ

Alles wat je moet weten over casino's

Wat is de EuroMillions-loterij?

EuroMillions is een groot transnationaal loterijspel dat beschikbaar is in verschillende Europese landen, waaronder Oostenrijk, België, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Deelnemers hebben de kans om enorme jackpots te winnen, die beginnen bij €17 miljoen en kunnen oplopen tot €200 miljoen. De trekking vindt tweemaal per week plaats op dinsdag en vrijdag.

Hoe speel ik EuroMillions?

Om EuroMillions te spelen, moet je vijf hoofdnummers kiezen uit een bereik van 1 tot 50, en twee Lucky Star-nummers uit een bereik van 1 tot 12. Je kunt de nummers zelf selecteren of een Quick Pick kiezen voor willekeurig gegenereerde nummers. Elke lijn met getallen kost € 2,50 en je kunt met maximaal vijf lijnen per ticket spelen.

Kan ik EuroMillions spelen als ik niet in een van de deelnemende landen woon?

Ja, je kunt EuroMillions overal ter wereld spelen dankzij online loterijplatforms. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding om uw loten te kopen en deel te nemen aan de trekkingen.

Wat is de minimale jackpot in EuroMillions, en hoe groeit deze?

De minimale jackpot in EuroMillions is €17 miljoen. Als er bij een trekking geen jackpotwinnaar is, wordt het bedrag meegenomen naar de volgende trekking, waardoor de jackpot toeneemt. Dit kan tot 15 keer gebeuren, wat mogelijk kan leiden tot jackpots van € 200 miljoen.

Zijn er naast de jackpot nog andere prijzen beschikbaar in EuroMillions?

Ja, EuroMillions biedt 13 verschillende prijsniveaus. Het bedrag dat u kunt winnen, hangt af van het aantal hoofdgetallen en Lucky Star-nummers dat u matcht. Prijzen variëren van kleinere bedragen voor het matchen van slechts twee hoofdgetallen, tot aanzienlijke bedragen voor het matchen van alle nummers.

Wat zijn de kansen om te winnen in EuroMillions?

De kans op het winnen van een prijs in EuroMillions is ongeveer 1 op 13, en de totale kans op het winnen van een prijs in welk niveau dan ook is ongeveer 1 op 22. De kans op het winnen van de jackpot is ongeveer 1 op 139 miljoen.

Hoe werkt een EuroMillions-syndicaat?

Een EuroMillions-syndicaat is een groep spelers die hun geld bundelen om meer kaartjes te kopen, waardoor hun winkansen toenemen. Eventueel gewonnen prijzen worden verdeeld onder de leden van het syndicaat. Syndicaten kunnen worden gevormd met vrienden, familie of online groepen.

Hoe kan ik de resultaten van een EuroMillions-trekking bekijken?

De resultaten van EuroMillions zijn beschikbaar op de officiële EuroMillions-website, verschillende online loterijplatforms en in de televisie en kranten van het deelnemende land. Als je online speelt, zullen de meeste platforms je direct op de hoogte stellen als je een prijs wint.

Welke strategieën kan ik gebruiken om mijn kansen op het winnen van EuroMillions te vergroten?

Sommige strategieën om je kansen te vergroten zijn onder meer regelmatig spelen, lid worden van een syndicaat, impopulaire nummers kiezen en aandacht besteden aan 'hete' en 'koude' nummers. Als u zich in Groot-Brittannië bevindt, garandeert deelname aan het spel UK Millionaire Maker bovendien een extra miljonair bij elke trekking.

Wat moet ik doen als ik een EuroMillions-prijs win?

Het winnen van een EuroMillions-prijs kan levens veranderen en het is belangrijk om verantwoorde beslissingen te nemen. De regels voor het claimen van een prijs verschillen per land, en het is van cruciaal belang om de specifieke regels en voorschriften te controleren waar je hebt gespeeld. Als je online hebt gespeeld, zou het platform je door het claimproces moeten leiden. Vergeet niet om financieel advies in te winnen om uw nieuwe rijkdom op verantwoorde wijze te beheren.