Beste Canada Lotto Loterij in 2023/2024

Om online loterijen in Canada te kunnen spelen, moeten spelers minstens 18 jaar oud zijn. Quick Draw daarentegen vereist dat spelers minimaal 21 jaar oud zijn. Zowel staats- als federale belastingen zijn van toepassing op Canada Lotto-tickets en online winsten. Mensen die in Canada wonen, moeten een extra laag lokale belastingen betalen. Lotto Max en Lotto 6/49 zijn twee van de meest populaire online loten in Canada. Voor de eerste keer in Canada gaf Lotto 6/49 spelers de mogelijkheid om de nummers te kiezen die ze willen trekken.

Het is een goed idee om Canadese spelers hun eigen nummers te laten kiezen, omdat velen van hen bijgeloof hebben. Het Smartplay Halogen II-systeem van de Interprovincial Lottery Corporation trekt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, winnaars voor de online loterij.

Beste Canada Lotto Loterij in 2023/2024
Waar kan ik kaartjes kopen voor de Canada Lottery?
Waar kan ik kaartjes kopen voor de Canada Lottery?

Waar kan ik kaartjes kopen voor de Canada Lottery?

Lotto Max verving Super 7 in 2009. Als gevolg hiervan heeft Lotto Max Lotto 6/49 in populariteit overtroffen in Canada vanwege de grotere waarde van zijn prijzen. Kleine Canadese loterijen worden gehouden in de oostelijke en westelijke provincies van Canada.

Canadese loterijspelers kunnen nu hun tickets online kopen voor zowel de Lotto Max als de Lotto 6/49 jackpots. De regels zijn echter hetzelfde en het proces is eenvoudig. Voor deelname geldt dezelfde leeftijdsbeperking als bij aankoop van een toegangsbewijs. Geld storten op de online loterijaccounts van spelers is mogelijk nadat ze het registratieproces hebben voltooid.

Spelers kunnen online tickets kopen en een digitale kopie per e-mail laten toesturen. Een fysiek ticket kan verloren gaan, dus een online aankoop is een veiligere en efficiëntere optie. Gamers worden via e-mail op de hoogte gebracht als ze iets hebben gewonnen in een trekking. Een ander tijdbesparend voordeel van het online spelen van de Canadese loterij is dat u de resultaten kunt controleren zonder de deur uit te hoeven.

Waar kan ik kaartjes kopen voor de Canada Lottery?
De geschiedenis van de Canadese Lotto

De geschiedenis van de Canadese Lotto

Canada heeft in de beginjaren loterijen opgericht om financiering voor openbare werken te genereren. De overheid had als jong land zonder echt inkomen niet voldoende middelen om zaken als wegen- en bruggenbouw te financieren.

Provincies zouden hun wetgever toestemming vragen om een loterij te houden om zo geld in te zamelen voor een goed doel. Als gevolg hiervan werd de loterij voor het eerst gebruikt om openbare werken te financieren. Quebec en Manitoba begonnen beide loterijspelen een jaar nadat het Wetboek van Strafrecht in 1970 was gewijzigd. Loto-Quebec was de eerste organisatie in Canada die loterijactiviteiten beheerde. Andere provincies volgden snel en richtten loterijen op om de inkomsten van de provinciale overheid aan te vullen.

De eerste nationale loterij in Canada werd gehouden in 1974, waarna provincies hun eigen loterijen oprichtten en kleinere loterijtrekkingen begonnen te houden. De Canada Olympic Lottery werd opgericht om geld in te zamelen voor de Olympische Spelen van Montreal in 1976. Deze loterij zou later worden omgedoopt tot Lotto-Canada en worden gebruikt om toekomstige Olympische spelen en nationale projecten te financieren.

De geschiedenis van de Canadese Lotto
Is Canada Lotto legaal?

Is Canada Lotto legaal?

Loterijspelen is legaal in Canada. Er is een $ 1.000.000 (vaste) jackpot op Atlantic 49. Loten kunnen online worden gekocht in Canada, maar pure kansspelen zijn verboden. Deze categorie omvat wedstrijden die prijzen toekennen via een willekeurige trekking, spelkaarten of bundels die beide spellen bevatten.

Vooral gamen online loterijen, is in de loop van de tijd een interessegebied geworden voor de Canadese regering. In 1969 werd het Wetboek van Strafrecht gewijzigd, zodat speciale projecten betaald konden worden met geld van provinciale en federale loterijen.

Is Canada Lotto legaal?
Hoe de Canada Lotto te spelen

Hoe de Canada Lotto te spelen

  • Lotto 6/49-tickethouders kunnen bij aankoop van een lot zes nummers kiezen uit een pool van 1-49. Alle zes getrokken nummers moeten overeenkomen met de lotnummers om een speler de jackpot te laten winnen. Om de secundaire prijs te winnen, moet een speler vijf van de zes hoofdnummers matchen, samen met het bonusnummer.

  • Lotto Max Zeven cijfers, variërend van 1 tot 49, worden willekeurig gekozen. Als een speler alle zeven getrokken nummers correct raadt, winnen ze de jackpot. Er zijn ook "MaxMillions"-prijzen van $ 1 miljoen die worden doorgeschoven totdat ze worden gewonnen in de Lotto Max-trekking.

Hoe de Canada Lotto te spelen
Wat zijn de kansen om de Canada Lotto te winnen?

Wat zijn de kansen om de Canada Lotto te winnen?

Spelers hebben een kans van 1 op 14 miljoen om de Lotto 6/49 te winnen. Op het eerste gezicht vrij somber, maar veel eerlijker dan veel andere loterijen. De kans om de Mega Millions-jackpot te winnen, is bijvoorbeeld 1 op 176 miljoen. Sommige loterijen zoals de Quebec Banco Special (1 op 4 miljoen) zijn echter veel eerlijker. De enorme prijs die in 6/49 kan worden gewonnen, maakt het echter aantrekkelijker.

Toen Lotto 6/49 voor het eerst werd geïntroduceerd en vóór Lotto Max, waren jackpots zelden hoger dan $ 10 miljoen, maar dat is nu allemaal veranderd. Lotto Max is de meest populaire online loterij in Canada. Het heeft een wekelijkse omzet van meer dan $ 10 miljoen.

Wat zijn de kansen om de Canada Lotto te winnen?
Prijzen per jackpot

Prijzen per jackpot

Hoewel de Power Ball in Canada Lotto-tickets de Lotto Max-jackpot in de schaduw stellen, is het nog steeds een enorm bedrag gezien de kleine bevolking, zoals het de afgelopen jaren verschillende keren heeft gedaan. Sinds 2017 heeft Lotto Max een plafond van $60 miljoen voor een enkele jackpot. Al het geld boven die limiet wordt onderdeel van de "MaxMillion"-prijzen. Het grootste winnende lot in de Canadese online loterijgeschiedenis was $ 64 miljoen in 2015.

Naast de hoofdprijs biedt de Canadese online loterij een aantal interessante nevenprijzen aan. Het matchen van vijf nummers plus de bonusnummers in Lotto 6/49 resulteert in een uitbetaling van 6% van het totale gebruikte bedrag.

Een aandeel van 5 procent van de totale pot wordt toegekend aan de speler die alle vijf de getallen correct heeft geraden. Spelers krijgen 0,5% van hun inzet terug als ze vier juiste nummers krijgen. Spelers die overeenkomen met drie nummers en de bonus nummers ontvangen $ 10, terwijl degenen die overeenkomen met twee nummers en de bonusnummers een bonus van $ 5 ontvangen. Wanneer twee nummers overeenkomen, krijgt een speler een gratis spel.

Prijzen per jackpot
Tips en trucs om Canada Lotto te spelen

Tips en trucs om Canada Lotto te spelen

Oneven-even online lotnummers zijn een goede gok

Drie oneven getallen komen voor vier even. Kies een even/oneven combinatie van getallen voor de enkele Lotto Max-invoer. Slechts ongeveer 1% van de tijd worden alle oneven of alle even getallen getrokken.

Speel drie hoog-vier-laag of vier hoog-drie-laag nummers

De onderste en bovenste helften van het gegeven veld met getallen kunnen door spelers in twee helften worden verdeeld. In een spel van 49 nummers zoals Lotto Max Canada vallen de cijfers 1-25 in de onderste helft, terwijl de nummers 26 -49 naar de bovenste helft gaan. Slechts 1% van de tijd verschijnen alle hoge of alle lage getallen. De beste combinatie is 3/4 of 4/3. Dit betekent drie pieken en vier dalen, of vier pieken en drie dieptepunten. Ongeveer 56% van alle tekeningen heeft winnende nummerclusters die deze patronen weergeven.

Groepering van online lotnummers

Veel spelers zullen merken dat bij het bekijken van een lijst met winnende Lotto Max-nummers uit het verleden, of die van een andere loterij, sommige nummergroepen ontbreken. Er zijn bijvoorbeeld geen 20's in de getallenreeks 5-14-17-32-38-42-45. Spelers kunnen profiteren van het in de gaten houden en bestuderen van het aantal groepen in hun decks.

Tips en trucs om Canada Lotto te spelen