De meest prestigieuze Europese loterijen

Nieuws

2022-08-02

In Europa zijn er verschillende spannende loterijtrekkingen. Iedereen kan deelnemen aan deze Europese jackpots, die beschikken over enkele van 's werelds grootste en meest spectaculaire trekkingen.

De meest prestigieuze Europese loterijen

Transnationale loterijspellen

Deze spellen zijn te vinden in verschillende landen op het continent. Prijzen zijn meestal groot vanwege het grote aantal concurrenten. EuroMillions en EuroJackpot zijn nu de enige internationale loterijen van het continent.

nationale Loterij

Deze tickets kunnen alleen worden gekocht binnen de grenzen van de landen die ze verkopen. Een van Europa's oudste loterijen, La Primitiva, is een favoriet onder de Spanjaarden dankzij het model zonder jackpot.

Ook heeft de Poolse Mini Lotto dagelijkse trekkingen en betaalbare loten.

Loterijen, supertrekkingen en speciale trekkingen in Europa

Deze drie trekkingen helpen gamers bij het winnen van een extra prijs.

loterijen

Gelijktijdig met de hoofdtrekking worden loterijen gehouden. Ze bieden spelers een extra kans om te winnen zonder een van de nummers te matchen. De Spaanse EuroMillions El Million en de Oostenrijkse EuroMillions ÖsterreichBonus zijn twee van Europa's grootste loterijtrekkingen.

Supertrekkingen

EuroMillions Supertrekkingen zijn loterij-evenementen die meerdere keren per jaar plaatsvinden. De reguliere jackpotprijs is verhoogd naar $130 miljoen.

Speciale trekkingen

Unieke trekkingen worden gehouden tijdens belangrijke feestdagen zoals Nieuwjaar, Kerstmis en lokale evenementen zoals Independence Day. Deze omvatten vaak verhoogde jackpots, loterijen of extra trekkingen.

Elke Pasen organiseert Italië de langverwachte Pasqua-loterij. 100 gelukkige spelers kunnen maar liefst $ 100.000 winnen als ze SuperEnalotto spelen. Op vrijdag de 13e verdubbelt de Franse Loto zijn jackpot tot $13 miljoen en voegt een loterij toe.

De grootste loterijjackpots in Europa

Met zeven correcte getallen geeft EuroMillions de grootste continentale jackpotuitbetalingen. Meestal begint de prijs bij ongeveer $ 17 miljoen. De prijs heeft al een hoogtepunt van $ 220 miljoen bereikt. Het huidige prijzenplafond is echter $ 230 miljoen. Als de prijzenpot de limiet bereikt, wordt de beloning verhoogd met $ 10 miljoen, tot $ 250 miljoen.

De loterij, die begon in 2004, omvat negen Europese landen. De trekkingen vinden wekelijks plaats op dinsdag en vrijdag om 20:45 CET

De SuperEnalotto is Europa's belangrijkste nationale loterij. In augustus 2019 werd een recordbedrag van $ 209 miljoen uitbetaald. Gedurende meer dan 18 maanden was de prijs de meest prominente Europese loterijprijs.

EuroJackpot is een multinationale loterij die begon in 2012. Spelers uit 18 landen komen in aanmerking om deel te nemen. De wekelijkse jackpot kan oplopen tot $ 120 miljoen. De trekkingen vinden elke dinsdag en vrijdag om 19:00 GMT plaats in Helsinki, Finland.

Winnaars Europese loterij

Meer dan zeven miljoen winnende loten hebben meer dan $ 105 miljoen aan loterijprijzen ontvangen. In oktober 2021 won een gelukkige online speler uit Zuidoost-Europa een prijs van $ 41,3 miljoen EuroMillions.

Na de aankoop van een EuroMillions-inzending met drie regels in juli 2019, heeft de Zuid-Koreaanse loterijspeler HSL een miljonair-makende El Millón-loterijprijs geëvenaard. De speler was niet alleen de eerste El Millón-loterijwinnaar van de Loterij, maar het was ook hun eerste belangrijke loterijoverwinning.

Na slechts een paar maanden online te hebben gespeeld, won SK, een coureur uit Moskou, in februari 2016 een prijs van $ 824.000 Austria Lotto.

Veelgestelde vragen

Welke Europese loterijen hebben de beste winkansen?
Kleinere loterijen hebben de beste kans vanwege de kleinere gokbereiken en beloningen. Spelers kunnen deelnemen aan de Poolse Mini Lotto, de Italiaanse SuperEnalotto of de Austria Lotto.

Worden loterijwinsten in Europa belast?
Loterijwinsten kunnen in sommige Europese landen belastingvrij zijn, maar in andere kunnen ze worden belast. Spelers moeten altijd advies krijgen van een belastingdeskundige in hun eigen land.

Kunnen buitenlanders online meespelen met de Europese loterij?
Elke Europese online loterij kan overal ter wereld worden gespeeld. Om deel te nemen aan de spectaculaire trekkingen van het continent, hoeven spelers geen Europese burgers te zijn of zelfs fysiek aanwezig te zijn in Europa.

Wat is de meest effectieve methode om de beste online loterijen in Europa te winnen?
Er bestaat niet zoiets als een loterij winnende benadering. Het spelen van de loterij is de eerste stap om een Europese loterijwinnaar te worden.

Laatste nieuws

Beste welkomstbonussen voor betaalkaarten voor online Lotto-spelers in mei 2023
2023-05-09

Beste welkomstbonussen voor betaalkaarten voor online Lotto-spelers in mei 2023

Nieuws

Casinopromotie