Beste online loterijen in Duitsland 2023

Met duizenden fans in het hele land behoren loterijen tot de meest populaire en vermakelijke gokvormen in Duitsland. Terwijl sommige spelers de beste loterijsites bezoeken met hun ogen gericht op de jackpot, zijn anderen geïnteresseerd in een geweldige tijd en een welverdiende adempauze van hun hectische werkleven.

Gelukkig is de loterij een kansspel. Dit betekent dat deelnemers geen onderscheidende winnende strategieën hoeven te ontwikkelen of ingewikkelde trucs hoeven te leren om erop te wedden. Bovendien is het Duitsers vrij om de loterij online te spelen terwijl ze thuis zijn; ze hebben hiervoor een snelle, stabiele internetverbinding en een smartphone of laptop nodig.

Beste online loterijen in Duitsland 2023
Beste online loterijsites in Duitsland 2023

Beste online loterijsites in Duitsland 2023

Opmerkelijk is dat lotto-enthousiastelingen in dit land een brede selectie van loterijen hebben om uit te kiezen. Deze hebben verschillende regels die ze moeten begrijpen voordat ze beginnen met spelen.

Online loterijwebsite spelers moeten ook weten dat ze vrij zijn om de opties van andere landen te verkennen. Toch moeten ze eerst de loten kopen - je kunt er in zoveel mogelijk investeren.

Gokkers in Duitsland moeten ook voorzichtig zijn voordat ze besluiten deel te nemen aan dit spel. Het is verstandig om een beschikbare optie te onderzoeken en te bevestigen dat deze legitiem is. Dit beschermt hen tegen misleiding.

Beste online loterijsites in Duitsland 2023
Duitse geschiedenis van loterijen

Duitse geschiedenis van loterijen

De Duitse loterij begon vele eeuwen geleden. De eerste loterijen werden in 1470 in Augsburg gespeeld en er volgden er meer in Erfurt, Nürnberg, Frankfurt, Rostock en Gemünden. Maar de prijzen die tijdens deze vroege spellen werden gewonnen, waren goederen in plaats van geld.

De eerste geldloterij in Duitsland werd gehouden in het begin van de 17e eeuw en markeerde het begin van de meest succesvolle loterijen in dit land. Zowel individuele spelers als organisaties begonnen deze sensationele games te zien als een ideale manier om geld op te halen.

Tegen het einde van de 18e eeuw was lotto populairder geworden dan klassenloterijen in Duitsland. De eerste vond plaats in 1763 in Berlijn. Binnen tien jaar hadden meer dan 20 steden het erkend als een van de beste vormen van wedden van het land.

Hamburg publiceerde zelfs een lottomagazine dat bekend staat als Lottologie, maar de enorme bekendheid van dit spel maakte het ongelooflijk controversieel, wat de stad ertoe bracht het in 1785 te verlaten. Andere delen van Duitsland volgden dit voorbeeld, waarbij Beieren de laatste was die de lotto negeerde.

Toch werd de loterij jaren later opnieuw opgericht in dit land. Tussen 1947 en 1948 begonnen gokliefhebbers zich over te geven aan verschillende klassenloterijen. Toen, in 1974, werd de Duitse Loterij 649 (Lotto 6aus49) opnieuw geïntroduceerd, en het is nu uitgegroeid tot een van de grootste loterijspelen van Duitsland.

Duitse geschiedenis van loterijen
Loterij tegenwoordig in Duitsland

Loterij tegenwoordig in Duitsland

Het aantal gepassioneerde loterijspelers in Duitsland is in de loop der jaren enorm toegenomen. De pool van loterijen die voor hen beschikbaar zijn, is ook uitgebreid, met enkele van de populaire opties Lotto 6 aus 49, El Gordo, Powerball en Eurojackpot.

In tegenstelling tot vele eeuwen terug, hoeven Duitsers niet naar verschillende steden om mee te doen aan de loterij; ze hebben toegang tot hun favoriete lottospellen online. Maar om dit te doen, moeten ze online loterijsites selecteren die perfect bij hun behoeften passen. Dit vereist dat ze nadenken over factoren zoals:

Loterij tegenwoordig in Duitsland
Spel selectie

Spel selectie

Het is altijd een goed idee om de spellencatalogus van een online loterijwebsite te raadplegen. De beste sites hebben verschillende opties waarvan de regels gemakkelijk te begrijpen zijn, waardoor ze door elke geïnteresseerde speler kunnen worden gespeeld. Dit stelt Duitse gokkers ook in staat om veel loterijen te verkennen en die te kiezen die aan hun unieke vereisten voldoen.

Met name moeten gokkers op meer letten dan alleen de speelbaarheid of eenvoud van een loterij. Andere dingen die het onderzoeken waard zijn, zijn:

 • De kansen om te winnen in de door hen gekozen loterij
 • De grootte van de jackpot
 • Hoe de loterijwinnaars worden geselecteerd
Spel selectie
Betaaloplossingen in Duitsland

Betaaloplossingen in Duitsland

Punters die in Duitsland zijn gevestigd, moeten ook nadenken over de specifieke Betaalmethodes aangeboden door de online loterijsite waarvoor ze zich willen aanmelden. Idealiter zou de lijst met beschikbare stortings-/opnameopties lang moeten zijn. Deze systemen moeten ook veilig en betrouwbaar zijn en voor het gemak lage of geen servicekosten in rekening brengen.

Bijna alle loterijsites die tegenwoordig Duitsers accepteren, stellen hen in staat om e-wallets, online bankieren en kaarten te gebruiken om op hun gokrekeningen te storten of geld op te nemen als ze winnen. Men moet de kenmerken van al deze betalingsoplossingen leren om er het maximale uit te halen.

E-wallets hebben bijvoorbeeld directe verwerkingstijden, in tegenstelling tot veel opties voor online bankieren. Als men direct zijn loten wil kopen, past een handige digitale portemonnee bij hen. Andere punten die Duitse gokkers in overweging nemen bij het selecteren van online loterijsites zijn:

 • Gebruiksvriendelijkheid en ranking van de website
 • Algemene voorwaarden waaraan loterijspelers zich moeten houden
 • Beschikbaarheid van uitstekende klantenondersteuning
 • Aanwezigheid op sociale media
 • Veiligheid
Betaaloplossingen in Duitsland
Toekomst van loterijen in Duitsland

Toekomst van loterijen in Duitsland

De loterij zal een van de meest prominente gokvormen van Duitsland blijven. Meer gokkers zullen ongetwijfeld aangetrokken worden tot het spelen van dit spel omdat het geweldig is en meer beschikbaar dan andere gokspellen, vooral omdat legale online casino's hier beperkt zijn.

Eerdere loterijwinsten helpen de Duitse loterij ook om de aandacht te trekken van optimistische gokkers in het hele land. In 2020 nam bijvoorbeeld een Duitse loterijspeler deel aan de Eurojackpot en won een indrukwekkende € 90 miljoen, wat talloze gokkers motiveerde om dit spel te spelen.

Toekomst van loterijen in Duitsland
Zijn loterijen legaal in Duitsland?

Zijn loterijen legaal in Duitsland?

Ja. De Duitse overheid laat gokkers zo vaak mogelijk deelnemen aan loterijen. Degenen die loten kopen, moeten ten minste 18 jaar oud zijn, de minimumleeftijd die vereist is om deel te nemen aan gokactiviteiten in dit land. Het wordt aanbevolen dat gokkers alleen loterijen selecteren die worden georganiseerd door gelicentieerde bedrijven die voldoen aan alle vastgestelde wetten met betrekking tot weddenschappen.

Liefhebbers van loterijen moeten er rekening mee houden dat Duitsland 16 deelstaten omvat. Daarom kan het proces van het volgen en organiseren van dit spel in al deze regio's enigszins verschillen. Maar er zijn nog steeds algemene regels die loterijorganisaties en deelnemers moeten volgen om juridische gevolgen te voorkomen.

Zijn loterijen legaal in Duitsland?
Loterijwetgeving in Duitsland

Loterijwetgeving in Duitsland

Duitsland komt met strenge privacywetten waaraan loterijbedrijven zich moeten houden. Hoewel ze spelersgegevens zoals namen, adressen en factuurgegevens mogen verzamelen, moeten ze deze verwijderen zodra de loterijen voorbij zijn.

Het is loterijexploitanten in Duitsland verboden om marketing-e-mails naar burgers te sturen, tenzij ze geldige toestemming hebben gegeven om deze te ontvangen. Maar dit is niet verplicht als de organisatie al een contractuele relatie heeft met de ontvanger.

Met name de Duitse wet staat liefdadigheidsloterijen toe. De belasting voor deze spellen bedraagt 16,67% op de omzet. Toch moeten deelnemers en organisatoren aan verschillende vooraf bepaalde voorwaarden voldoen. Een goed voorbeeld van een goede doelenloterij in dit land is de Deutsche Postcode Lotterie, opgericht in 2016.

Het doel was om het bewustzijn over goede doelen in het land te maximaliseren en projecten te financieren met betrekking tot onderwijs, mensenrechten en vrijheden, natuurbehoud, sociale harmonie en dierenwelzijn.

Loterijwetgeving in Duitsland
Loterijhandelingen in Duitsland

Loterijhandelingen in Duitsland

Een van de wetten die de loterijwereld in Duitsland beheersen, is de wet op raceweddenschappen en loterijen, die regelt hoe loterijactiviteiten worden gepland. Het omvat ook bepalingen over de belasting van alle vormen van wedden, inclusief loterijen. Doorgaans worden al deze spellen belast tegen 20% van de totale inzet.

Het Staatsverdrag inzake kansspelen 2021 speelt ook een belangrijke rol bij de exploitatie van loterijen in dit land. Daarin staat dat (per eind juni 2021) de huidige loterijvergunningen bij wet met een jaar zouden worden verlengd. Dit verdrag waarschuwt ook voor misleidende reclame en het aanmoedigen van minderjarigen en kansspelverslaafden om mee te doen aan de loterij.

Loterij-exploitanten moeten ook meer te weten komen over het Interstate-verdrag dat definieert wat een loterij is, en de onmisbare elementen ervan, waaronder:

 • De mogelijkheid om een bepaalde geldprijs te winnen.
 • Een bepaalde betaling.
 • "Meerderheid van personen", wat betekent dat de loterij moet worden gebruikt om de
 • publiek of een grotere vooraf bepaalde populatie.

Het kennen van deze vereisten is handig bij het organiseren van legale loterijen in Duitsland.

Loterijhandelingen in Duitsland
De favoriete loterijspellen van Duitse spelers

De favoriete loterijspellen van Duitse spelers

Hier zijn enkele van de meest gewaardeerde loterijspellen van de meeste Duitsers:

Lotto 6 aus 49

Meer dan vijf decennia geleden opgericht, de Duitse Lotto behoort tegenwoordig tot de meest populaire Europese loterijen. De meeste spelers geven er de voorkeur aan boven vele anderen omdat het hoge beloningen biedt en eenvoudig is. De trekking van deze loterij vindt plaats op woensdag en zaterdag en er zijn negen prijscategorieën.

Powerball

Duitsers doen ook graag mee aan deze loterij, die in Florida plaatsvindt. Net als bij de Duitse Lotto, Powerball's trekkingstijd is elke week op woensdag en zaterdag. In Duitsland gevestigde spelers, en anderen in de Verenigde Staten, zijn vrij om hun tickets online te kopen om kans te maken op de jackpot.

Eurojackpot

Duitsland is een van de deelnemende landen Eurojackpot gelanceerd in 2012. Hoewel de basisjackpot begint bij € 10 miljoen, kan deze oplopen tot maar liefst € 10 miljoen!

El Gordo

De populariteit van deze Spaanse loterij in Duitsland neemt in de loop der jaren geleidelijk toe. Het is een van de grootste kerstloterijen ter wereld, met spelers in meer dan 140 landen die deelnemen. De trekking vindt elk jaar plaats op 22 december.

Met name Duitsers zijn niet beperkt tot deze loterijen alleen. Ze hebben de reputatie deel te nemen aan anderen, waaronder Spiel 77, Lotto 5 en EuroMillions.

De favoriete loterijspellen van Duitse spelers
Betaalmethoden in Duitsland

Betaalmethoden in Duitsland

Punters gevestigd in Duitsland maken gebruik van verschillende betalingsopties om stortingen en opnames te doen bij de beste online loterijsites die hen omarmen. Enkele van de meest favoriete lokale zijn Sofort, Klarna, Ratepay, Comdirect, Revolut en Giropay. Duitse loterijliefhebbers hebben ook een uitgebreide lijst van internationale stortings- en opnamemethoden tot hun beschikking, waaronder de volgende.

 • PayPal
 • Neteller
 • Skrill
 • betrouwbaar
 • Visa
 • MasterCard
 • Zimpler
 • EcoCard
 • EcoPayz
 • Jeton
 • Paysafecard

Terwijl gokkers zich voorbereiden om te profiteren van deze betalingsopties, is het essentieel dat ze er diep in graven om te begrijpen hoe ze werken, hun voordelen en hun nadelen. Deze details zijn handig bij het identificeren van de meest geschikte stortings- of opnamemethode om te gebruiken zodra ze beginnen met het spelen van de Duitse loterij. Enkele van de belangrijkste vragen die gokkers zichzelf moeten stellen, zijn:

 • Wat is de verwerkingstijd van hun favoriete betaalmethode?
 • Moeten ze servicekosten betalen om succesvolle stortingen en opnames te doen?
 • Is het betalingssysteem veilig en betrouwbaar?
 • Wordt de stortings-/opnameoptie geleverd met een mobiele app?
 • Is de betaalmethode gebruiksvriendelijk en heeft deze betrouwbare klantenondersteuning om de bruikbaarheid te vergroten?

Voordat een Duitse lottospeler besluit een bepaald betalingssysteem te gebruiken, moeten ze de algemene voorwaarden van hun loterijsite met betrekking tot het gebruik ervan doornemen.

Betaalmethoden in Duitsland
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele van de meest succesvolle loterijen in Duitsland?

De Lotto 6 aus 49, die de meeste mensen kennen als de Duitse Lotto, blijft een van de oudste, meest populaire en lucratieve loterijen van dit land. Miljoenen Duitsers kopen zijn tickets om hun geluk te beproeven. Andere bekende loterijen in dit Europese land zijn de Eurojackpot, Spiel 77, Powerball en El Gordo.

Kan een Duitse gokker iets doen om de loterij te winnen?

Hoewel loterijspelers in Duitsland niet de perfecte strategie kunnen bedenken om een overwinning te beloven, zijn er een paar tips die ze kunnen overwegen om hun kansen om de grote jackpots mee naar huis te nemen te maximaliseren. Deze omvatten het investeren in meer tickets en de keuze om impopulaire loterijspellen te spelen.

Waarom genieten Duitsers van de loterij?

De meeste gokkers die in Duitsland wonen, kunnen geen genoeg krijgen van de loterij omdat het superspannend en moeiteloos is om te spelen.

Wanneer is de beste tijd voor Duitse gokkers om de loterij te spelen?

De meest redelijke tijd voor Duitsers om loten te kopen is wanneer de jackpots enorm zijn. Toch is het vermeldenswaard dat dit zorgt voor een lotto-manie, toenemende concurrentie en de mogelijkheid om de prijs met andere deelnemers te delen.

Hoe kunnen loterijliefhebbers de meest geschikte betalingssystemen voor hen kiezen?

Loterijspelers in Duitsland kunnen de beste betaalmethoden krijgen door te letten op geweldige functies zoals beveiliging, snelle verwerkingstijden, lage/geen servicekosten en een eersteklas klantenserviceteam.

Veelgestelde vragen