Nieuws

February 8, 2022

Hoe Powerball te spelen; een beginnershandleiding

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserSofie De SmetLocaliser

Powerball is een van de grootste lotto's ter wereld. Hoewel de kans om de jackpot te winnen klein is, zijn er veel Powerball-winnaars geweest. Het beste van Powerball is dat als er geen winnaar is in een trekking, het jackpotbedrag toeneemt. Deze gids heeft het allemaal voor degenen die hun geluk willen beproeven in Powerball.

Hoe Powerball te spelen; een beginnershandleiding

Wat is Powerball?

Powerball is een van de grootste loterijen ter wereld. Dit is zowel in termen van de grootte van de jackpot als waar deze beschikbaar is. Tot nu toe staat het grootste Powerball-jackpotbedrag dat ooit is gewonnen op $ 1.586 miljard. Toch werd het verdeeld over drie winnaars. Toch hadden de winnaars iets om over te lachen.

Powerball is beschikbaar in 45 Amerikaanse staten plus drie andere jurisdicties; de Amerikaanse Maagdeneilanden, het District of Columbia en Puerto Rico. Hoewel het een Amerikaanse loterij is, kan iedereen deelnemen, ongeacht hun locatie, zolang ze de wettelijke leeftijd hebben. Er zijn veel online dealers die loten kopen namens spelers die zich niet in de rechtsgebieden bevinden waar loten worden verkocht.

Hoe Powerball te spelen

Hoe wordt Powerball gespeeld? We zullen, Powerball is eenvoudig te spelen; er zijn geen speciale vaardigheden vereist. Ten eerste moeten spelers kaartjes kopen die verkrijgbaar zijn bij gemakswinkels, boodschappen en zoals eerder vermeld, ze kunnen ook online worden gekocht. De kosten van één Powerball-ticket zijn $ 2, maar dan kunnen spelers in verschillende rechtsgebieden voor Powerball Power Play kiezen voor $ 1 extra. Powerball Power Play is een exclusieve functie die niet-jackpotwinsten tot tien keer verhoogt.

het spel

Net als in MegaMillions zijn er twee drums in Powerball. Eén trommel heeft witte ballen (WB) gemarkeerd met 69, terwijl de andere heeft powerballen (PB) gemarkeerd met één tot 26. Het doel van het spel is om de winnende nummers te matchen; vijf van de eerste trommel en één van de tweede trommel

Drie keer per week wordt er geloot. Om te beginnen zijn Powerball-trekkingen evenementen waarbij het bedrijf de winnende combinaties aankondigt. Hoewel het uiteindelijke doel is om de jackpot te winnen, zijn er nog acht andere manieren om te winnen.

Wat zijn de kansen om te winnen?

Zoals hierboven vermeld, is het winnen van Powerball best moeilijk. Hieronder staan de winkansen:

  • Hoofdprijs $ 40 miljoen+ (5WB + PB): één op 292.201.338
  • $ 1.000.000 (5WB): één op 11.688.053
  • $ 50.000 (4WB + PB): één op 913,129
  • $ 100 (4WB): één op 36.525
  • $ 100 (3WB + PB): één op 14.494
  • $ 7 (3WB): één op 580
  • $ 7 (2WB + PB): één op 701
  • $ 4 (1WB + PB): één op 92
  • $ 4 (alleen PB): één op 38

Powerball jackpotwinsten kunnen op twee manieren worden uitbetaald; een bedrag ineens of een lijfrente. Forfaitaire bedragen zijn lager dan het gewonnen bedrag, terwijl lijfrentes meer zijn dan het gewonnen bedrag.

Powerball-tips en -trucs

Powerball is een kansspel, maar er zijn enkele tips en trucs die de winkansen vergroten.

Een van de strategieën is natuurlijk om veel kaartjes te kopen, uiteraard met verschillende combinaties. Dit kan kostbaar zijn, maar het verhoogt de kans op het raken van een van de winnende combinaties. Een andere tip is om lid te worden van Powerball-pools. 

Hoop dat een lid de loterij wint en vervolgens de opbrengst onder de anderen deelt. Ten slotte kan het identificeren van de gemeenschappelijke winnende nummers een lange weg gaan. Lotto-sites zoals Lotto Ranker hebben veel andere tips om spelers te helpen Powerball te winnen.

Dat is het, een essentiële gids voor het spelen van Powerball. Hoewel het moeilijk is om veel te winnen, is het toch het proberen waard. Er zijn tientallen winnaars geweest sinds de start van deze loterij, dus winnen is geen onmogelijkheid. Maar dan moeten spelers ervoor zorgen dat ze verantwoord spelen. Powerball is verslavend en mag geen vervanging zijn voor werk of school.

Laatste nieuws

Wereldwijde loterijuitgaven: trends en impacts
2023-11-21

Wereldwijde loterijuitgaven: trends en impacts

Nieuws