Nieuws

March 15, 2022

Hoe Mega Millions te spelen in 2022

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserSofie De SmetLocaliser

Ooit gehoord van Mega Millions? Dit is een van de grootste lotto-jackpots in de Verenigde Staten en trekt bedragen van miljarden dollars aan. In 2018 won een in South Carolina verkocht ticket bijvoorbeeld maar liefst $ 1.537 miljard, terwijl in 2021 een ticket uit Michigan maar liefst $ 1,05 miljard won.

Hoe Mega Millions te spelen in 2022

Als Mega Millions klinkt als iets dat de moeite waard is om aan deel te nemen, zijn er verschillende dingen die spelers moeten begrijpen. Daar gaat het stuk van vandaag over.

Hoe Mega Millions te spelen

De gameplay van Mega Millions is vrijwel hetzelfde als die van Powerball, een andere toploterij met het record voor de grootste lotto-jackpot in de geschiedenis; $ 1.586 miljard. De twee zijn de meest spraakmakende loterijen op lotto ranking sites en de loterijwereld.

het spel

In Mega Millions zijn er twee drums. De eerste heeft ballen gemarkeerd van 1 tot 70 (White Balls) - Powerball's is 69. In de tweede pool zijn er ballen gemarkeerd van 1 tot 25 (Gold Mega Balls), net als in Powerball.

Het doel van het spel is om de zes winnende nummers te matchen; vijf van de eerste pool (witte ballen) en de megaball. Spelers kunnen ervoor kiezen om de ballen handmatig te selecteren of de Quick Pick/Easy Pick-functie te gebruiken, en de nummers worden automatisch geselecteerd door een Random Number Generator.

Over de kaartjes

Om te beginnen is Mega Millions beschikbaar in 45 staten en twee andere rechtsgebieden; de Amerikaanse Maagdeneilanden en het District of Columbia. Dit zijn de regio's waar tickets legaal kunnen worden verkocht bij gemakswinkels, kruidenierswinkels, benzinestations, enz. Deelnemers kunnen echter nog steeds Mega Millions-tickets online kopen.

Een enkel Mega Millions-ticket kost $ 2. Voor de goede orde, Mega Millions heeft ook een vermenigvuldigingsfunctie die bekend staat als Megaplier. Het werkt op dezelfde manier als Powerball's Power Play, alleen zijn de vermenigvuldigers voor niet-jackpotprijzen deze keer 2, 3, 4 of 5 keer. Een Megaplier-ticket kost $ 1.

Alleen de jackpot

Er is ook een spannende toevoeging in Mega Millions, bekend als Just the Jackpot. Voor $ 3 krijgen spelers twee spelen voor alleen de Mega Millions-jackpot. Deze spelen komen niet in aanmerking voor andere Mega Millions-prijzen.

De kansen om Mega Millions te winnen?

Net als bij alle andere loterijen, zijn de kansen om Mega Millions te winnen klein. De kans om de jackpot te winnen is bijvoorbeeld 1 op 302.575.350, terwijl die van het prijzengeld van $ 1.000.000 1 op 12.607.306 is. Om $ 2 te winnen, is de kans 1 op 37, terwijl de totale kans om iets te winnen 1 op 24 is. Het is inderdaad moeilijk om te winnen in Mega Millions, maar vergeet niet dat velen het hebben gedaan.

Hoe betaalt Mega Millions?

Mega Millions is een legitieme loterij die alle winnaars uitbetaalt. Maar dan moeten spelers begrijpen dat deze loterij belastingen trekt. In de meeste staten zijn zowel de federale als de staatsbelastingregels van toepassing. Maar in een paar staten zijn alleen de federale belastingregels van toepassing. Loterijbelastingen zijn behoorlijk hoog, aangezien de grootste Mega Millions-winnaar slechts $ 877,8 miljoen mee naar huis nam van $ 1.537 miljard als een forfaitair bedrag na een federale belasting van 37% en de 7% van South Carolina.

Er zijn twee uitbetalingsopties. Winnaars kunnen ervoor kiezen om een forfaitair bedrag of een lijfrente te krijgen. In een keer wordt al het geld ineens uitbetaald. Het is echter minder dan het daadwerkelijk gewonnen bedrag. Bij de lijfrenteoptie wordt het geld in 30 termijnen uitbetaald. De betaling vindt onmiddellijk plaats, gevolgd door 29 jaarlijkse termijnen. Hier is de totale uitbetaling 5% meer dan de werkelijke jackpot.

Aangezien een ticket van $ 2 Mega Millions miljarden kan opleveren, is dit een loterij die het proberen waard is. Spelers kunnen meer tickets kopen of lid worden van lottopools en clubs om hun winstkansen te vergroten.

Laatste nieuws

Wereldwijde loterijuitgaven: trends en impacts
2023-11-21

Wereldwijde loterijuitgaven: trends en impacts

Nieuws