De handige EuroMillions-winnaarsgids

Instructies

2023-03-28

Katrin Becker

De EuroMillions-loterij is een wereldwijd fenomeen en een kroonjuweel van de Europese gokindustrie. Spelers in deze Europese loterij kunnen meedoen voor slechts twee euro, met een hoofdprijs van € 190 miljoen.

De handige EuroMillions-winnaarsgids

Zelfs als u de jackpot niet wint, biedt de EuroMillions een aantal indrukwekkende troostbeloningen. Als je meer wilt weten, lees dan verder.

Deze uitgebreide loterijgids beantwoordt elke vraag die u heeft over EuroMillions, maar ook over SuperDraws, bonusspellen, prijzen en meer.

Wat is EuroMillions?

Sinds de oprichting in 2004 heeft de transnationale loterij, bekend als EuroMillions, spelers van over de hele wereld in de ban. Deze loterij is enorm en staat qua grootte in de top vijf. Als je kijkt naar het aantal deelnemers en het geld dat voor het oprapen ligt, is het de grootste van Europa.

De EuroMillions wordt gerund door de nationale loterijorganisaties van de negen deelnemende landen. Spelers in deze landen hebben allemaal dezelfde kans op de enorme prijs, zonder enige subtiele veranderingen in ticketprijzen en bonusspellen.

Eindelijk begint het warm te worden.

EuroMillions heeft een basisuitbetaling van € 17 miljoen en een maximale uitbetaling van € 190 miljoen. Deze prijs wordt twee keer per week aangeboden en is aanzienlijk meer waard dan welke nationale loterij in Europa dan ook.

Wanneer houdt de EuroMillions zijn trekking vast?

De EuroMillions-trekking wordt twee keer per week gehouden, op dinsdag en vrijdag, om 20:45 uur Parijse tijd. De loterijresultaten van EuroMillions worden elke vrijdag en dinsdag om 23.00 uur vrijgegeven aan winkeliers en media

Alle belangrijke loterijwebsites zal de laatste EuroMillions-resultaten verstrekken, en dat kan ook gebruik een speciale checker om de juistheid van die nummers te controleren. De controle zal snel en gemakkelijk bepalen of uw geselecteerde nummers overeenkomen met de winnende combinatie.

Televisiekijkers zijn niet langer in de ban van loterijen zoals vroeger. De uitslagen van de EuroMillions-loterij zullen niet langer over nationale televisieprogramma's of op de voorpagina's van kranten spatten. Het internet heeft ze echter toegankelijker gemaakt dan ooit tevoren.

Wanneer is de EuroMillions SuperDraw?

Van alle EuroMillions-trekkingen is de SuperDraw degene die je het liefst zou willen winnen. Een EuroMillions-winnaar zijn is niet alleen een kwestie van keuze, toegegeven, maar als je nog harder je best gaat doen, is het nu het juiste moment.

Dus, wat onderscheidt de SuperDraw precies?

 • Een voordeel is dat de prijs altijd uit minimaal negen cijfers bestaat. Dat is minimaal honderd miljoen euro.
 • Er is enorm veel aandacht en geroezemoes rond de EuroMillions SuperDraw. Het veroorzaakt een stormloop om loten te kopen en verhoogt de prijs tot een ongelooflijke € 100 miljoen.
 • Als de EuroMillions-jackpot niet wordt gewonnen, rolt hij over en gaat de waanzinnige zoektocht naar tickets door. Zodra het € 190.000.000 bereikt, worden verdere verhogingen stopgezet.
 • De SuperDraw heeft enkele van de grootste winsten in de geschiedenis van EuroMillions opgeleverd, en naarmate de populariteit en verspreiding van de loterij toeneemt, vinden deze trekkingen vaker plaats.

Houd de brekende EuroMillions-verhalen in de gaten om te bepalen wanneer de volgende trekkingen zijn.

Hoe werkt de EuroMillions?

Veel mensen die nog nooit een loterij hebben gespeeld, vinden de EuroMillions, en anderen vinden het een beetje een mysterie.

Welke lokale ondersteuning mag worden verwacht van een loterij die actief is in tal van Europese landen? Waarom zijn bepaalde naties in aanmerking komen voor bonusspellen terwijl anderen dat niet zijn? Als u alleen tickets kunt kopen bij geautoriseerde verkopers, hoe zijn ze dan toegankelijk op internet?

Lees verder voor de antwoorden op deze vragen en meer.

Toegankelijkheid

Geen enkel bedrijf is eigenaar van de EuroMillions-loterij. In plaats daarvan is het een gezamenlijke onderneming onder leiding van de grootste nationale loterij-exploitanten in de deelnemende landen, zoals Camelot in het Verenigd Koninkrijk.

De relevante staatsloterij heeft elk bedrijf goedgekeurd om legitieme loterijspelen te leveren. Om de EuroMillions te vormen, hebben ze alleen afgesproken om hun middelen te bundelen in één grote loterij.

Koop een EuroMillions-ticket in het Verenigd Koninkrijk. Camelot krijgt een deel van de opbrengst en gebruikt deze om projecten in het Verenigd Koninkrijk te financieren, precies zoals bij de UK Lotto. Met hetzelfde effect, ongeacht of u uw ticket in Frankrijk koopt.

Zo kun je ook extra spellen vrijspelen. Camelot heeft waarschijnlijk een extra spel gespeeld om de verkoop te stimuleren, omdat ze de extra inkomsten meer berekenden dan de extra kosten dekten.

Extra EuroMillions-evenementen in het Verenigd Koninkrijk

Ierland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, België, Luxemburg en Zwitserland behoren tot de andere landen die de EuroMillions-loterij aanbieden. De volgende spellen zijn echter exclusief voor het Verenigd Koninkrijk.

Britse miljonairmaker

Wanneer u een EuroMillions-ticket koopt in het Verenigd Koninkrijk, doet u ook mee aan de UK Millionaire Maker-trekking. Het enige wat je hoeft te doen om mee te doen is het lage tarief van € 2,50 te betalen.

Elke regel met nummers die u selecteert, heeft zijn eigen speciale negencijferige code. U vindt deze code mogelijk onderaan uw EuroMillions-ticket.

Het is gemakkelijk om uw Millionaire Maker-resultaten te verifiëren. De winkelbediende of de EuroMillions-checker kan uw ticket verifiëren als u het binnenbrengt. Online spelen betekent dat u een e-mail ontvangt als u wint. Om uw beloning van £ 1.000.000 te claimen, moet u de negen tekens correct invoeren in de opgegeven volgorde.

HotPicks van EuroMillions

EuroMillions HotPicks is een op zichzelf staand loterijspel. De uitkomsten zijn echter gebaseerd op die van EuroMillions. Elke invoer kost £ 1,50, en u kunt proberen één tot vijf van de primaire nummers te matchen. Alle door u gekozen nummers moeten overeenkomen met de winnende nummers.

Als u uw tickets persoonlijk wilt kopen, moet u dit doen bij een geautoriseerde verkoper in een van de in aanmerking komende landen. Hierdoor doet de Griekse loterijorganisatie niet mee, kan niet profiteren en is niet geïnteresseerd in het verkopen van loten in Griekenland.

Waar passen online loterijwinkels in?

De details van hoe deze serviceproviders werken, verschillen per locatie. Staatsloterijen bezitten of zijn verantwoordelijk voor verschillende internetcasino's. Aan de andere kant kun je op sommige sites 'wedden op de uitkomst' van loterijen, net zoals je zou kunnen wedden op de uitslag van een voetbalwedstrijd.

Wedden werkt net als het kopen van een concertkaartje. Bovendien bieden ze beloningen die overeenkomen met de onderscheidingen van de EuroMillions-divisie. Alles lijkt precies zoals het zou zijn van een legitieme verkoper.

EuroMillions-regels

Spelers kiezen vijf hoofdnummers van 1 tot 50 en twee Lucky Star-nummers van 1 tot 12. Om te winnen, moet je de door jou gekozen geluksnummers matchen met de getrokken nummers. Als je alle zeven nummers goed hebt, win je een deel van de jackpot, die begint bij € 17 miljoen (ongeveer £ 14 miljoen) en wordt overgedragen als deze niet wordt geclaimd.

Naast de jackpot zijn er 12 kleinere beloningsniveaus, dus je kunt zelfs winnen als je maar twee van de primaire nummers hebt.

Hier zijn de prijzen en kansen van de EuroMillions-loterij.

De mogelijke combinaties van getallen blijven hetzelfde, ongeacht het totale aantal spelers. Wanneer meer dan één persoon de winnende nummers kiest, wordt de pot gelijkmatig onder hen verdeeld.

Daarom, als u voor de jackpot speelt, a strategie gebaseerd op het selecteren van minder vaak voorkomende nummers kan uw winkansen vergroten.

Je mag ook laat de computer uw nummers willekeurig kiezen. EuroMillions noemt deze keuze de Lucky Dip.

EuroMillion-prijzen claimen

Je moet het winnende ticket laten zien om de prijs te innen. Prijzen gewonnen in EuroMillions worden op verschillende manieren geclaimd, afhankelijk van het land. In deze tabel wordt beschreven wanneer winnaars een beloning moeten claimen en wat de gevolgen zijn als ze dit niet op de aangegeven datum doen.

Hoe u uw EuroMillions-loterijstrategie kiest

Bij de EuroMillions-trekking heeft elke mogelijke combinatie van getallen evenveel kans om geselecteerd te worden. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt, heeft een lot met zeven willekeurig gekozen nummers, gelijk verdeeld, dezelfde kans om te winnen als een lot met zeven opeenvolgende nummers.

De kansen om de EuroMillions te winnen zijn hetzelfde, of u nu een Lucky Dip of een online EuroMillions-loterijgids gebruikt om uw nummers te kiezen.

Wat zijn de meest getrokken nummers?

EuroMillions en andere populaire zoektermen in de loterij concentreren zich vaak op de meest getrokken nummers. Veel voorkomende zoekopdrachten op Google, Bing en de andere zoekmachines zijn onder meer "EuroMillions beste nummers" en "wat zijn de meest voorkomende EuroMillions-nummers".

Hieronder zullen we enkele EuroMillions doornemen warme en koude nummers om u te helpen bepalen welke u wilt spelen. Maar hier is het probleem: hier helpt weinig van.

Er is geen correlatie tussen de resultaten van EuroMillions uit het verleden en toekomstige resultaten. Het feit dat een bepaald EuroMillions-ticket in het verleden meerdere keren is getrokken, is geen garantie dat het snel weer zal worden gekozen.

Als je je afvraagt waarom je kansen voor elke reeks getallen gelijk zijn, dan komt dat omdat, zoals we al hebben laten zien, dat zo is. Desalniettemin is het goed leesbaar, en er zijn een aantal fascinerende inzichten te verzamelen met betrekking tot de heetste en koudste EuroMillions-nummers.

Warme en koude EuroMillion-nummers

Het is gemakkelijk te zien dat de meest voorkomende en minst voorkomende EuroMillions-nummers erg verschillen gedurende de eerste zeven jaar van de trekking. 

 • Ondanks meer dan 370 tekeningen kwam het getal "28" slechts 26 keer voor, terwijl het getal "50" 54 keer werd getrokken.
 • Vijf jaar later werden "28" en "50" populaire keuzes, met respectievelijk 67 en 60 trekkingen.
 • Tussen mei 2011 en september 2016 kwam het cijfer 10 het meest voor - maar liefst 70 keer! Het nummer "41" was het zeldzaamst en kwam slechts 38 keer voor.
 • Bij de 1.225e trekking van EuroMillions in 2019 was het getal "46" het minst populair, minder dan 100 keer verschenen, terwijl het getal "50" het meest populair was, namelijk 145 keer.
 • De bovenstaande "all-time" statistieken laten zien dat het laagste aantal 7,8% van de tijd voorkwam, terwijl het hoogste aantal 11,8% van de tijd voorkwam.
 • Uit de officiële cijfers bleek dat het nummer "46" het minst geselecteerd was in de 1.225e trekking van de EuroMillions, gevolgd door het nummer "33", het op een na koudste nummer. Dit suggereert dat spelers naar eerdere EuroMillions-resultaten kijken om te bepalen met welke nummers ze moeten spelen.

EuroMillions Hot en Cold Lucky Star-nummers

Er zijn slechts 12 gelukkige sterren. Een terugblik op eerdere EuroMillions-trekkingen onthult het soort trend dat men zou kunnen verwachten.

 • Omdat het pas in september 2016 in de EuroMillions te zien was, is het nummer 12 het minst verschenen. 
 • De volgende laagste zijn 10 en 11, maar ze kwamen pas in mei 2011 opdagen. Daarom worden ze niet als "lage" nummers beschouwd.

Op het moment van schrijven was de meest getrokken Lucky Star slechts drie keer zo vaak als de op een na meest getrokken Lucky Star en 47 keer zo vaak als de minst vaak getrokken Lucky Star.

Laatste nieuws

BetGames lanceert zijn inaugurele online loterijspel Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames lanceert zijn inaugurele online loterijspel Instant Lucky 7

Nieuws