Beste SuperEnalotto Loterij in 2023

SuperEnalotto is de meest gespeelde loterij in Italië die al meer dan twee decennia actief is. Deze online loterij heeft een grote aantrekkingskracht omdat het enkele van de grootste jackpots in het spel biedt. Iedereen die 18 jaar of ouder is, kan deelnemen aan de loterij, ongeacht de nationaliteit. Gokkers hoeven alleen online loten te kopen om deel te nemen aan de loterij. De aankoopprijs van het ticket is ook redelijk, vooral gezien hoe groot de jackpots zijn. In tegenstelling tot veel andere loterijen, groeit de jackpot meestal niet van de ene trekking naar de andere.

Beste SuperEnalotto Loterij in 2023
Geschiedenis van SuperEnalotto
Geschiedenis van SuperEnalotto

Geschiedenis van SuperEnalotto

Een Italiaanse loterij genaamd Enalotto werd in de jaren vijftig in Italië opgericht. De loterij liep ongeveer vier decennia tot 1996, toen de exploitant van de loterij, SISAL, de activiteiten overnam. SISAL heeft de loterij omgevormd tot de nu bekende SuperEnalotto. Op dat moment was er geen bepaald trekkingsevenement voor het bepalen van de zes belangrijkste winnende nummers. In plaats daarvan waren de nummers de eerste getrokken nummers in de lottotrekkingen van Bari, Florence, Milaan, Napels, Palermo en Rome, in die specifieke volgorde.

Dubbele nummers maakten het onmogelijk om de jackpot te winnen. SuperEnalotto gebruikte het tweede nummer van de trekking van een stad als het eerste nummer al was gebruikt. Dat hielp de uitdaging van nummerdubbelheid aan te pakken. Dat maakte de kans dat nummers van twee steden hetzelfde zijn erg klein.

Op 30 juni 2009 introduceerde SuperEnalotto zijn trekkingen, die tot op heden worden gebruikt. Tegenwoordig vinden de trekkingen drie keer per week plaats. Alle trekkingen vinden plaats in Rome op dinsdag, donderdag en zaterdag. Alle kaartverkoop sluit doorgaans precies een half uur voor de trekkingen.

Geschiedenis van SuperEnalotto
Waar koop je online loten voor SuperEnalotto

Waar koop je online loten voor SuperEnalotto

Iedereen die in Italië woont, kan SuperEnalotto kopen bij geselecteerde verkooppunten in het land. De grootste zorg onder spelers is hoe ze koop een lot online. Een gemakkelijkere en handigere optie voor iedereen over de hele wereld is echter om online gametickets te kopen.

Verschillende online kaartverkoopplatforms bieden SuperEnalotto-tickets aan internationale gokkers. Dergelijke platforms fungeren als tussenpersoon om het aankoopproces eenvoudig te maken. Ze hebben lokale vertegenwoordigers die namens de gokkers de daadwerkelijke tickets kopen.

De kopers hoeven alleen hun geluksnummers te kiezen en de tickets te betalen. De winst wordt via de juiste methoden naar het account van de eigenaar van het ticket gestuurd als een ticket wordt gewonnen. De winnaar moet mogelijk naar Italië reizen om de prijs persoonlijk op te halen in het geval van grotere winsten.

Spelers moeten uiterst voorzichtig zijn bij het kiezen van een online platform om hun SuperEnalotto-tickets te kopen. Dat komt omdat talloze zwendelwebsites profiteren van de populariteit van de loterij om nietsvermoedende gokkers op te lichten. Een gemakkelijke manier om zwendelwebsites te vermijden, is door echte beoordelingen te controleren en sites te rangschikken. Vasthouden aan websites die al heel lang actief zijn en een solide reputatie hebben opgebouwd, is ook een goed idee.

Waar koop je online loten voor SuperEnalotto
Is SuperEnalotto legaal?

Is SuperEnalotto legaal?

SuperEnalotto is een legaal opererende loterij. Het heeft alle exploitatievergunningen die door de overheid zijn uitgegeven. Het wordt ook gereguleerd door Italiaanse gokautoriteiten, die ervoor zorgen dat al haar activiteiten eerlijk en binnen de wetten zijn. SuperEnalotto betaalt ook alle toepasselijke belastingen, zoals vereist door de wet. 20% van alle winsten worden meestal afgetrokken als belasting.

Is SuperEnalotto legaal?
Hoe SuperEnalotto te spelen

Hoe SuperEnalotto te spelen

SuperEnalotto online spelen is vrij eenvoudig. Om te beginnen moeten spelers een betrouwbare en gerenommeerde kaartverkoopsite vinden die SuperEnalotto-tickets aanbiedt. De volgende stap is het kopen van de tickets. Het proces van het kopen van tickets kan van site tot site verschillen, vooral met betrekking tot de Betalingsmethoden gebruikt. De tickets kosten meestal ongeveer € 1 per stuk. Het kan op sommige websites echter iets duurder zijn vanwege de servicekosten.

Punters moeten vervolgens de gekochte tickets invullen door zes van de 90 beschikbare nummers te kiezen. Spelers kunnen dit handmatig doen of ervoor kiezen om de Quick Pick-functies te gebruiken, die automatisch willekeurige nummers selecteert namens de gokkers.

Nadat de nummers zijn geselecteerd en het lot is ingediend, hoeven de spelers alleen maar te wachten op de volgende trekking. Als alle getrokken nummers gelijk zijn aan de door een speler gekozen nummers, wint de speler de jackpot. Spelers kunnen ook verschillende secundaire prijzen winnen door een paar nummers te matchen.

Er zijn zes prijsniveaus in SuperEnalotto, waardoor gokkers volop kansen hebben om te winnen. Spelers moeten er rekening mee houden dat in het geval van een feestdag, trekkingen kunnen worden uitgesteld tot de volgende dag of de dag voor het schema kunnen worden gehouden. Ze moeten dus op tijd hun tickets krijgen.

Hoe SuperEnalotto te spelen
Wat zijn de kansen om SuperEnalotto te winnen?

Wat zijn de kansen om SuperEnalotto te winnen?

Ondanks dat het een enorme jackpotprijs heeft, heeft SuperEnalotto een van de laagste winkansen van alle loterijen wereldwijd. De kans dat alle nummers overeenkomen om de jackpot te winnen is 1 op 622.614.630, en de kans om vijf nummers te matchen is 1 op 103.769.105. Ondanks de slechte kansen, is het nog steeds heel goed mogelijk om te winnen. Dat blijkt wel uit de vele gokkers die in de loop der jaren de loterij hebben gewonnen.

Het minimumbedrag dat een speler kan winnen is €5. Daarvoor hoeft een speler slechts twee nummers te matchen. De kans daarop is 1 op 21, wat best goed is. Matching three-nummers hebben een quotering van 1 op 327 en een minimumprijs van Є26. De prijsbedragen variëren meestal voor de verschillende trekkingen, afhankelijk van het beschikbare bedrag in de pool.

In SuperEnalotto rollen de jackpots meestal niet door. Als geen enkele gokker de jackpot wint, wordt het beschikbare geld voor de pot verdeeld in percentages en naar de andere prijsniveaus gerold. Als het tweede prijsniveau niet wordt gewonnen, gebeurt hetzelfde. Met andere woorden, bij elke trekking moet de totale prijzenpot worden gewonnen. Dat betekent dat spelers aanzienlijke bedragen kunnen winnen, zelfs door slechts een paar nummers te matchen. Dat compenseert enigszins de lage winkansen van de loterij.

Er is een nadeel aan het winnen van het totale prijzengeld bij elke trekking. Idealiter groeit de jackpot nooit, zoals bij de meeste andere loterijen het geval is. De jackpot is echter meestal groot genoeg om de meeste gokkers aan te trekken. Spelers mogen ook meer dan één ticket kopen. Hoe meer tickets een gokker koopt, hoe groter de winkansen. Er is echter geen manier om alle kansen winstgevend te dekken.

SuperEnalotto-uitbetalingsopties

De uitbetalingsopties van SuperEnalotto zijn afhankelijk van factoren zoals de betaalmethode die is gebruikt om het ticket te kopen en het gewonnen bedrag. De betalingen voor lage bedragen worden meestal gedaan via dezelfde betaalmethode die wordt gebruikt om tickets te kopen. De betalingen voor hoge bedragen kunnen worden gedaan als directe bankoverschrijvingen of ze kunnen persoonlijk worden aangeboden via een bankcheque. Spelers moeten hun winst binnen 90 dagen na de trekking claimen.

Wat zijn de kansen om SuperEnalotto te winnen?
Tips en trucs om SuperEnalotto te spelen

Tips en trucs om SuperEnalotto te spelen

Gokkers kunnen verschillende tips en trucs gebruiken om hun SuperEnalotto-winstkansen te vergroten. De eerste en waarschijnlijk meest voor de hand liggende tip is om veel loten te kopen voor dezelfde trekking. Elk ticket moet een ander nummer hebben. Als u dit doet, wordt de kans groter dat u de winnende nummers krijgt, vooral voor de lagere prijsniveaus.

Een andere tip is om een betrouwbare systeeminvoermethode te gebruiken. Voorbeelden zijn Multistella System, Bases and Variants Systems en Reduced System. Deze zijn ontworpen om de winkansen te maximaliseren.

De enige manier om SuperEnalotto te winnen is door de loterij te spelen. Door vaker te spelen vergroot je dus ook de winkansen. Gokkers moeten er daarom naar streven om zoveel mogelijk trekkingen te spelen. Een andere voor de hand liggende tip is om na de trekkingen alle loten goed te controleren om te zien of een van de loten heeft gewonnen.

Spelers mogen ook niet vergeten hun prijzen binnen de toegestane 90 dagen op te eisen. Om winsten te claimen, moeten spelers de winnende tickets en het aankoopbewijs van het ticket overleggen. Dat is meestal niet zo'n probleem voor gokkers die online spelen.

Tips en trucs om SuperEnalotto te spelen