Beste OZ Lotto Loterij in 2023/2024

Loterijen en lottospellen zijn synoniem met de gokindustrie. Loterijen behoren tot de oudste vormen van gokken in de menselijke geschiedenis. De populariteit van loterijen groeide echter pas enorm in de 19e eeuw, toen in de meeste steden kleine loterijwinkels die zich toelegden op het verkopen van loten als paddestoelen uit de grond schoten. Tegenwoordig nemen loterijwinkels snel de achterbank in, waarbij de meeste spelers online gaan. Landen als Australië hebben bijvoorbeeld nationale loterijen geïntroduceerd, zoals de Oz Lotto, die tegenwoordig misschien wel een van de meest gespeelde en lonende online loterijen is.

Elke dinsdag wachten Oz Lotto-spelers in afwachting dat ze correct hebben voorspeld dat zeven ballen worden getrokken uit een pool van 1 - 45. Spelers die de juiste voorspellingen doen, kunnen winnen van $ 2.000.000 tot $ 100.000.000, afhankelijk van de grootte van de hoofddivisie-jackpot. Ze kunnen ook meer nummers kiezen om te winnen in meerdere prijsklassen.

Beste OZ Lotto Loterij in 2023/2024
Hoe Oz Lotto-tickets te kopen
Hoe Oz Lotto-tickets te kopen

Hoe Oz Lotto-tickets te kopen

Oz Lotto-tickets kopen is snel en eenvoudig. U kunt kaartjes online of bij geautoriseerde winkels kopen. Als je ervoor kiest om online te spelen, maak dan eenvoudig een account aan bij a gerenommeerde loterijwebsite, stort geld en selecteer uw nummers. U kunt ook een terugkerend abonnement afsluiten, zodat u nooit meer een trekking mist.

Als u de voorkeur geeft aan de traditionele methode, ga dan naar een geautoriseerde detailhandelaar en vul een speelstrook in met de door u gekozen nummers. De winkelier zal u dan een lot verstrekken dat geldt als bewijs van uw deelname aan de trekking. Vergeet niet om uw ticket veilig te bewaren, aangezien dit nodig is om eventuele prijzen te kunnen claimen.

Hoe Oz Lotto-tickets te kopen
Hoe werkt Oz Lotto?

Hoe werkt Oz Lotto?

Oz Lotto is een spannend loterijspel dat spelers de kans geeft om levensveranderende prijzen te winnen. Het spel wordt gespeeld door zeven nummers te selecteren uit een verzameling van 45. Om de jackpot te winnen, moeten spelers alle zeven getrokken nummers matchen. Maar maak je geen zorgen, er zijn meerdere prijsverdelingen, dus zelfs als je niet alle getallen goed hebt, kun je nog steeds een winnaar zijn.

De trekking vindt elke dinsdagavond plaats en de winnende nummers worden willekeurig geselecteerd met behulp van een loterijballenmachine. Naast de zeven hoofdnummers worden er twee aanvullende nummers getrokken. Deze aanvullende cijfers worden gebruikt om de winnaars van de lagere prijsklassen te bepalen.

Het is belangrijk op te merken dat de volgorde waarin de getallen worden getrokken er niet toe doet. Zolang je de juiste cijfercombinatie hebt, maak je kans op een prijs. Dus of u uw nummers nu kiest op basis van verjaardagen, geluksgetallen of willekeurige selectie, de kansen om te winnen blijven hetzelfde.

Hoe werkt Oz Lotto?
Oz Lotto-regels en -voorschriften

Oz Lotto-regels en -voorschriften

Om deel te nemen aan Oz Lotto moet je minimaal 18 jaar oud zijn. De game is toegankelijk voor inwoners van Australië en kan zowel online als bij geautoriseerde retailers worden gespeeld. Om online te spelen, hoeft u alleen maar een account aan te maken bij een geaccrediteerde loterijwebsite, geld storten, En selecteer uw nummers. Als u de voorkeur geeft aan de traditionele methode, kunt u persoonlijk kaartjes kopen bij geautoriseerde verkooppunten.

Wanneer u uw nummers selecteert, heeft u de mogelijkheid om uw eigen nummers te kiezen of de QuickPick-functie te gebruiken, die een willekeurige selectie genereert. De kosten voor een enkel spel bedragen $ 2,30 en je kunt per ticket maximaal 18 spellen spelen. Hoe meer spellen je speelt, hoe groter je kansen om te winnen.

Het is ook vermeldenswaard dat Oz Lotto een jackpotlimiet van $ 50 miljoen heeft. Als de jackpot dit bedrag overschrijdt en er geen winnaars van Divisie 1 zijn, wordt het overtollige geld doorgeschoven naar de volgende prijsdivisie. Dit zorgt ervoor dat er altijd winnaars zijn en houdt het enthousiasme hoog.

Oz Lotto-regels en -voorschriften
Kans om de Oz Lotto te winnen

Kans om de Oz Lotto te winnen

Elke lottospeler moet rekening houden met de kansen. Idealiter volgt dit spel het 7/45-formaat voor de jackpot van de eerste divisie. Er wordt rekening gehouden met twee extra ballen voor prijzen in lagere divisies. Prijsverdelingen nemen gewoonlijk af voor lagere divisies. De kansen om te winnen nemen echter drastisch toe voor de lagere divisies.

Oz-loterijen bieden meestal het Super Combo online loterijticket aan waarmee spelers hun winkansen kunnen vergroten.

Over het geheel genomen is de kans om de jackpot van Divisie 1 te winnen 1 op 45.379.620. Dit lijkt ongetwijfeld een gok, maar er zijn meer online loterijen met ‘slechtere’ kansen. Bovendien hebben Oz-spelers relatief hogere winkansen.

Spelers moeten de kansen om te winnen in elke divisie van de Oz-lotto begrijpen:

 • Divisie 1 - 1 op 45.378.620
 • Divisie 2 (match 6 + I aanvullend nummer) - 1 op 3.241.401
 • Divisie 3 (wedstrijd 6) - 1 op 180.078 - 1 op 180.078
 • Divisie 4 (Match 5 + 1 Aanvullend) - 1 op 29.602
 • Divisie 5 (Wedstrijd 5) - 1 op 3.430
 • Divisie 6 (Wedstrijd 4) 1 op 154
 • Divisie 7 (match 3 + 1 aanvullend) - 1 op 87
Kans om de Oz Lotto te winnen
Uitbetalingsopties wanneer een speler wint bij OZ Lotto

Uitbetalingsopties wanneer een speler wint bij OZ Lotto

Zoals eerder vermeld biedt Oz Lotto een van de meest genereuze prijzen in Australië. De Division High heeft doorgaans de hoogste uitbetaling, zij het met enkele niet zo vriendelijke odds.

Nu de uitbetaling van Divisie 1 een paar jaar geleden de grens van $100 miljoen heeft overschreden, is het ook de moeite waard om op te merken dat de uitbetalingen in elke Divisie niet vastliggen. De minimale uitbetaling voor een overwinning in Division One bedraagt ​​echter $ 2 miljoen.

De jackpot kan maximaal 25 opeenvolgende trekkingen doorgaan zonder te worden gewonnen. Als geen enkele speler de cijfers tot aan de 26e trekking evenaart, wordt de jackpot van $ 2 miljoen toegevoegd aan Divisie 2 en gelijkmatig verdeeld onder de spelers in deze categorie. In principe werkt Ox Lotto volgens een gelijkwaardig format, waarbij de kaartverkoop wordt gesplitst op basis van tafelpercentages.

Uitbetalingsopties wanneer een speler wint bij OZ Lotto
Oz Lotto Jackpotgeschiedenis en opmerkelijke winnaars

Oz Lotto Jackpotgeschiedenis en opmerkelijke winnaars

De Oz Lotto werd in februari 1994 geïntroduceerd en was daarmee het eerste nationale lottospel. Ook al is het relatief nieuw, OZ Lotto geniet van een schat aan rituelen, legendes en charmes, die zeer gewaardeerd worden door Australische lottospelers.

Oorspronkelijk was Oz Lotto een spel met zes cijfers, waarbij spelers zes van de 45 mogelijke keuzes moesten voorspellen. Tien jaar later, in oktober 2005, introduceerde de lotto echter het zevende getal. Door deze nieuwe ontwikkeling kreeg het bedrijf een nieuwe naam, met de nadruk op de zevende bal of het zevende nummer, zoals Oz7 Lotto en de OZ Lotto van de Super 7.

Door de jaren heen kan de populariteit van Oz Lotto worden toegeschreven aan de grote jackpots en eenvoudige regels. Over grote jackpots gesproken: het grootste jackpotbedrag in de geschiedenis van OZ lotto bedraagt ​​$ 111.972.151,04, gewonnen door vier Divisie 1-winnaars in 2012.

Vanaf 2013 was er in de geschiedenis van het spel bijna $ 5,7 miljard aan prijzengeld gewonnen. Dit bedrag werd verdeeld onder ruim 120 miljoen mensen gedurende de 19 jaar dat het spel bestond. Het duurde niet lang, met 70 miljoen gewonnen in 2018, $150 miljoen in 2019 en $55 miljoen in 2021.

Als we de geschiedenis van het spel mogen geloven, zal de Oz Lotto ongetwijfeld de favoriete online loterij in Australië blijven.

Oz Lotto Jackpotgeschiedenis en opmerkelijke winnaars
Tips en trucs om Oz Lotto te spelen

Tips en trucs om Oz Lotto te spelen

Ervaren lottospelers die begrijpen hoe ze online loterijen moeten spelen, gebruiken verschillende strategieën om hun winkansen te vergroten, en zo niet, om het spel plezieriger te maken. Hier zijn enkele trucs die lottospelers vaak gebruiken.

 • Deelnemen aan een syndicaat: A syndicaat is een groep spelers die hun geld samenbrengen om veel inzendingen te spelen. Deze optie dient om lottospelers te helpen hun winkansen te vergroten.
 • Supercombo's gebruiken: Met supercombo's kunnen spelers in wezen meer keuzes maken dan de standaardinzendingen voor zeven games. Deze optie verbetert ook de winstkansen van een speler, maar brengt ook extra kosten met zich mee.
 • Profiteren van populaire nummers: Sommige lottospelers doen er alles aan om eerdere resultaten te analyseren en correcties aan te brengen. Hoewel de OZ-lotto-uitkomsten willekeurig zijn, verschijnen bepaalde getallen (hete getallen) vaker bij trekkingen dan de rest.
 • Herhalende loterijhits: Er is vastgesteld dat ten minste één nummer uit de vorige loterijtrekking ongeveer 50% van de tijd opnieuw verschijnt bij een volgende trekking.
 • Een positieve houding hebben: Niemand speelt een loterij uit wanhoop om geld te winnen. Terwijl gedachten geladen zijn met energie, lokt spelen met een positieve houding meestal een positieve reactie uit. Spelers moeten echter altijd verantwoord gokken, aangezien de uitkomsten altijd willekeurig zullen zijn.
Tips en trucs om Oz Lotto te spelen

FAQ

Alles wat je moet weten over casino's

Wat is Oz Lotto en hoe werkt het?

Oz Lotto is een populair Australisch loterijspel waarbij spelers zeven nummers selecteren uit een verzameling van 45, met als doel alle zeven getrokken nummers te matchen om de jackpot te winnen. De trekkingen vinden elke dinsdagavond plaats en er worden ook twee aanvullende nummers getrokken, die worden gebruikt om de winnaars in de lagere prijsklassen te bepalen.

Hoeveel kost het om Oz Lotto te spelen?

Oz Lotto spelen is betaalbaar, waarbij de kosten van een enkel spel $ 2,30 bedragen. Spelers hebben de mogelijkheid om tot 18 spellen per ticket te spelen, wat de winkansen vergroot.

Wat zijn de kansen om Oz Lotto te winnen?

De kans om de Oz Lotto-jackpot te winnen is ongeveer 1 op 45.379.620. Er zijn echter meerdere prijsverdelingen met gunstigere kansen, waardoor spelers andere prijzen kunnen winnen, zelfs als ze de jackpot niet winnen.

Kan ik mijn eigen nummers kiezen in Oz Lotto?

Ja, spelers hebben de mogelijkheid om hun eigen nummers te kiezen tijdens het spelen van Oz Lotto of de QuickPick-functie te gebruiken voor een willekeurige selectie.

Welke strategieën kan ik gebruiken om mijn kansen om Oz Lotto te winnen te vergroten?

Sommige strategieën om uw winkansen te vergroten zijn onder meer spelen met een syndicaat om middelen te bundelen, een systematische invoer gebruiken om meerdere combinaties te spelen en rekening houden met de meest getrokken nummers bij het selecteren van uw nummers.

Hoe kan ik Oz Lotto-tickets kopen?

Oz Lotto-loten kunnen online worden gekocht via geaccrediteerde loterijwebsites of bij geautoriseerde detailhandelaren. Wanneer u online koopt, moet u een account aanmaken, geld storten en uw nummers kiezen. Als u persoonlijk koopt, vult u een speelstrook in met de door u gekozen nummers.

Wat gebeurt er als de Oz Lotto-jackpot meer dan $ 50 miljoen bedraagt?

Als de Oz Lotto-jackpot meer dan $ 50 miljoen bedraagt ​​en er geen winnaars van Divisie 1 zijn, wordt het overtollige geld doorgeschoven naar de volgende prijsdivisie, zodat er altijd winnaars zijn.

Wat moet ik doen als ik een Oz Lotto-prijs win?

Als u een Oz Lotto-prijs wint, zorg er dan voor dat u uw ticket veilig bewaart, aangezien dit vereist is om uw prijs te claimen. U heeft maximaal zes jaar de tijd om uw prijs te claimen, afhankelijk van de staat of het gebied waar het ticket is gekocht.

Zijn Oz Lotto-winsten belastbaar in Australië?

Nee, loterijwinsten in Australië, inclusief die van Oz Lotto, zijn over het algemeen belastingvrij.

Zijn er alternatieven voor het spelen van Oz Lotto in Australië?

Ja, er zijn verschillende andere loterijspellen beschikbaar in Australië, zoals Powerball, Saturday Lotto en Set for Life, die elk unieke functies en prijsverdelingen bieden die spelers kunnen verkennen.