Beste Lotto 6/49 Loterij in 2023

Lotto 6/49 is een van de 3 nationale loterijspellen in Canada. Het is interprovinciaal en is geregistreerd door de Interprovinciale Lottery Corporation. Toen het voor het eerst werd geïntroduceerd, begon het een revolutie van de loterij in Canada; omdat de speler de nummers kon kiezen die ze wilden, begonnen de voorbedrukte loten langzaam te verdwijnen.

Eerdere nationale spelen, zoals de Olympische Loterij, Loto Canada en Superloto, bestaan niet meer omdat hun concepten minder aantrekkelijk waren voor de bevolking.

Beste Lotto 6/49 Loterij in 2023
Waar tickets kopen voor Lotto 6/49?

De ILC heeft 5 regionale subgroepen: Atlantic Lottery Corporation, British Columbia Lottery Corporation, Ontario Lottery and Gaming Corporation, Loto-Québec en Western Canada Lottery Corporation. Er zijn een paar verschillen in deze regio's met betrekking tot enkele details van de regels van Lotto 6/49.

Gemiddeld wint de Lotto 6/49 jackpotwinnaar ongeveer 8,8 miljoen dollar. Er is niet slechts één winnaar per trekking; er is een onbeperkt aantal winnaars aangezien er ongeveer 8 verschillende manieren zijn om te winnen bij het spelen van Lotto 6/49.

Section icon
Waar tickets kopen voor Lotto 6/49?

Waar tickets kopen voor Lotto 6/49?

Het is mogelijk om Lotto 6/49-tickets online te kopen op de officiële regionale websites, op de verschillende regionale mobiele apps en in een fysieke winkel die een ILC-computer bezit. Deze omvatten supermarkten, buurtwinkels en drogisterijen, evenals andere locaties. Lotto 6/49 is een zeer populaire loterij en daardoor erg makkelijk te vinden.

Waar tickets kopen voor Lotto 6/49?
Geschiedenis van Lotto 6/49

Geschiedenis van Lotto 6/49

Lotto 6/49, geïntroduceerd op 12 juni 1982, is het eerste nationale Canadese loterijspel waarmee de speler de gewenste cijfers kan kiezen. Bij de introductie betaalde de speler $1 per deelname. Om de jackpot te verhogen, werden de deelnamekosten verhoogd tot $ 2 in 2004 en tot $ 3 in 2013.

Tegenwoordig is er een minimumbedrag dat beschikbaar is om in de jackpot te winnen: 5M$. Elke week zijn er 2 tekeningen. De jackpot wordt niet gegarandeerd bij elke trekking gewonnen. Als het niet wordt geclaimd, worden de verkopen van de volgende trekking toegevoegd aan de 5M$ enzovoort. Er is ook een gegarandeerde prijs van 1 miljoen dollar die bij elke trekking wordt weggegeven.

Door de jaren heen was de grootste jackpot gewonnen door een Lotto 6/49-speler in 2015, in een stad in Ontario. De jackpotwinnaar kreeg 64 miljoen dollar, een bedrag dat sindsdien niet meer is bereikt. Gemiddeld is de jackpot ongeveer 8,8 miljoen $ wanneer een speler deze claimt.

Geschiedenis van Lotto 6/49
Is Lotto 6/49 legaal?

Is Lotto 6/49 legaal?

Ja, Lotto 6/49 is legaal. Het wordt gereguleerd door een officiële organisatie, de Interprovincial Lottery Corporation, evenals verschillende regionale organisaties. De inkomsten die worden gegenereerd door de Lotto 6/49-verkopen worden verdeeld in verhouding tot de verkopen van de provincies. Net als bij elk ander type loterij, moet u een volwassene zijn om deel te nemen. In Canada is de wettelijke leeftijd 18 of 19 jaar, afhankelijk van de provincie.

Is Lotto 6/49 legaal?
Hoe Lotto 6/49 te spelen

Hoe Lotto 6/49 te spelen

  • Lotto 6/49 is gemakkelijk te begrijpen. Zoals de naam al aangeeft, is Lotto 6/49 een selectie van 6 cijfers tussen 1 en 49 waardoor de speler in aanmerking komt voor de jackpot. Dit wordt de reguliere selectie genoemd. De cijfers van de reguliere selectie kunnen worden gekozen door de speler of willekeurig worden geselecteerd door de loterijcomputer.

  • Er is ook een selectie voor het gegarandeerde lot van 1M$, dat is een getal van 10 cijfers dat gegarandeerd op een van de tickets staat. Het nummer van het gegarandeerde lot wordt altijd willekeurig gekozen door de loterijcomputer om ervoor te zorgen dat er elke keer maar één winnaar is.

  • Om te winnen moet de speler twee of meer cijfers hebben die overeenkomen met de cijfers die willekeurig zijn getrokken voor de reguliere selectie, of het exacte nummer van het gegarandeerde lot.

  • Lotto 6/49 is een loterijspel met variabele jackpots. Dat betekent dat het mogelijk is dat de jackpotcijfers niet aan een speler zijn gegeven. Als het niet wordt gewonnen, groeit het geld totdat het wordt gewonnen.

  • Er zijn twee trekkingen per week, op woensdag en op zaterdag. Elke keer worden er 7 reguliere selectiecijfers getrokken. De eerste 6 nummers zijn de winnende nummers en de laatste is een bonusnummer. Om de grote jackpot te winnen, moeten uw cijfers overeenkomen met de eerste 6 cijfers, maar de volgorde maakt niet uit. Gemiddeld wordt de jackpot geschat op 8,8 miljoen dollar.

  • Bij elke trekking wordt ook het gegarandeerde lotnummer getrokken. Het is een uniek 10-cijferig nummer dat 1 M$ geeft aan de speler met hetzelfde nummer op zijn ticket.

  • Er zijn 6 andere manieren om kleinere kavels te winnen: 5 overeenkomende cijfers (gemiddeld ongeveer $ 2.000), 4 overeenkomende cijfers (gemiddeld ongeveer $ 80), 3 overeenkomende cijfers ($ 10) en 2 overeenkomende cijfers (gratis ticket). Het bonusgetal telt mee voor de laatste 2 manieren om te winnen. Als een speler 2 overeenkomende cijfers heeft plus het bonusnummer, winnen ze $ 5. Als ze 5 overeenkomende cijfers hebben plus het bonusnummer, wint de speler gemiddeld ongeveer $ 111.000.

Hoe Lotto 6/49 te spelen
Wat zijn de kansen om Lotto 6/49 te winnen?

Wat zijn de kansen om Lotto 6/49 te winnen?

De kansen om Lotto 6/49 te winnen variëren afhankelijk van het aantal spelers. Over het algemeen zijn de kansen om op welke manier dan ook te winnen bij het spelen van Lotto 6/49 ongeveer 1/6,6. De kans om de grote jackpot te winnen is ongeveer 1/14 000 000. De gemakkelijkste prijs om te winnen is het gratis ticket, terwijl de moeilijkste de grote jackpot is. Om het gegarandeerde lot te winnen, is het 1 op het aantal deelnames.

Wat zijn de kansen om Lotto 6/49 te winnen?
Uitbetalingsopties als je wint

Uitbetalingsopties als je wint

Als de speler minder dan $ 600 wint, kan een fysieke winkel die een ILC-computer bezit, het geld uitdelen. Spelers moeten voorzichtig zijn, want zodra een ticket is gevalideerd door de winkelier, kunnen alleen zij of de ILC het geld uitdelen. Als de winkelier niet genoeg geld heeft, moet de winnaar tot 6 weken wachten voordat hij zijn geld van de ILC ontvangt.

Als de speler meer dan $600 wint, zijn er 3 opties om het geld te ontvangen. De winnaar kan zijn ticket per post opsturen, naar een claimcentrum brengen of naar een casino brengen. In de post kan het tot 6 weken duren voordat de winnaar het geld ontvangt. Als de speler meer dan $ 1000 heeft gewonnen, zijn er enkele documenten die moeten worden ingevuld en meegestuurd met het winnende lot.

Als het ticket online of via een van de apps is gekocht en het gewonnen geldbedrag lager is dan $ 25.000, wordt het op de rekening van de winnaar gestort. Als het geldbedrag hoger is dan $ 25.000, neemt de ILC rechtstreeks contact op met de winnaar om de betalingsmodaliteiten uit te leggen.

Uitbetalingsopties als je wint
Tips en trucs om Lotto 6/4 . te spelen

Tips en trucs om Lotto 6/4 . te spelen

Het is mogelijk om Lotto 6/49 loten als groep te kopen en het geld te verdelen onder de deelnemers. Er zijn zowel online groepen als een groepsformule en een groepsconventie. Online kunnen er 2 tot 100 deelnemers zijn! De formule is van 2 tot 20 deelnemers en de conventie is voor meer dan 20 deelnemers.

Elke regio heeft een add-on-spel dat $ 1 kost en dat kan worden gecombineerd met het Lotto 6/49-ticket. Dit spel heeft 3 verschillende namen, afhankelijk van de regio: Tag, Extra of Encore. 4 cijfers in BC, 6 cijfers in de Atlantische regio of 7 cijfers elders worden toegevoegd aan het Lotto 6/49-ticket.

Als 4 van de 4 cijfers overeenkomen, is de jackpot $ 500.000. Als 6 van de 6 cijfers overeenkomen, is de jackpot $ 100.000 en als 7 van de 7 cijfers overeenkomen, is de jackpot $ 250.000 (in de westelijke regio) of 1 M$ (in Ontario en in Québec). Er zijn andere kleine prijzen voor minder overeenkomende nummers.

Naast de hoofdtrekking van Lotto 6/49 zijn er regionale trekkingen: Québec 49, Atlantic 49, BC 49, Ontario 6/49 en Western 49. Deze trekkingen vinden gelijktijdig plaats met de trekkingen van Lotto 6/49 en bieden vergelijkbare prijs. Deze lokale trekkingen geven de speler de mogelijkheid om te kiezen tussen het kopen van een Lotto 6/49-ticket, het kopen van een regionaal ticket of het spelen van beide met dezelfde nummers op één enkel ticket.

Tips en trucs om Lotto 6/4 . te spelen