Beste La Primitiva Loterij in 2023/2024

La Primitive, wat 'The Primitive' betekent, is waarschijnlijk de oudste loterij ter wereld die teruggaat tot 1763. Het is een vaste favoriet bij Spaanse burgers en spelers van over de hele wereld met zijn tweewekelijkse trekkingen. Het heeft een gegarandeerde jackpot van 3 miljoen euro die in werkelijkheid hoger blijkt te zijn dan dit vanwege de onbeperkte rollovers zonder limiet op de jackpot.

Spelers moeten 6 nummers en het Reintegro-balnummer matchen om de jackpot te winnen, waarvan de hoogste 107,7 miljoen euro was in 2015. Een ticket kost slechts 1 euro om kans te maken op 7 prijsniveaus.Tickets zijn beschikbaar voor iedereen die 18 jaar en ouder. Iedereen die in Spanje woont of een bezoek brengt, kan loten kopen bij loterijen in heel Spanje. Als alternatief kunnen tickets online worden gekocht via de officiële website van de organisatoren, Loterias y Apuestas del Estado.

Beste La Primitiva Loterij in 2023/2024
Waar tickets kopen voor La Primitiva
Waar tickets kopen voor La Primitiva

Waar tickets kopen voor La Primitiva

Spelers buiten Spanje kunnen gemakkelijk La Primitiva-loten kopen via een website van een derde partij. Deze websites zullen tickets kopen voor buitenlandse spelers met behulp van hun agenten in Spanje.

Waar tickets kopen voor La Primitiva
Geschiedenis van La Primitiva

Geschiedenis van La Primitiva

La Primitiva is officieel loterij in Spanje dat zijn oorsprong vindt in de achttiende eeuw. Het werd geïntroduceerd door koning Carlos III van Spanje als een middel om geld te genereren voor openbare diensten dat anders zou zijn gefinancierd door meer belastingen te heffen op de bevolking van Spanje.

Het was oorspronkelijk bekend als 'Loteria por Numeros' (Loterij op nummer) en vond plaats in 1763, waarbij 75% van de kaartverkoop naar de prijzen ging. De moderne naam La Primitiva ontstond in 1812, maar werd 50 jaar later in 1862 bij koninklijk besluit afgeschaft.

Met de toenemende vraag naar meer loterijen in de twintigste eeuw, werd La Primitiva in 1985 opnieuw gelanceerd door de Organismo Nacional de Loterias y Apuestas del Estado, de overheidsinstantie die zich bezighoudt met Spaanse loterijen. Het originele spel bevatte niet de Reintegro-bal die in 1991 in het spel werd geïntroduceerd.

La Primitiva was een enorm succes en was de katalysator voor de oprichting van nog twee Spaanse loterijen, BonoLoto in 1988 en El Gordo in 1993. Oorspronkelijk alleen open voor Spaanse burgers, kan iedereen Primitiva nu online spelen.

Geschiedenis van La Primitiva
Is La Primitiva legaal?

Is La Primitiva legaal?

Iedereen van 18 jaar of ouder kan La Primitiva persoonlijk of via een online loterijticket. Ooit gereserveerd voor Spaanse burgers, kan het nu worden gespeeld door toeristen in Spanje sinds de Spaanse kansspelverordening (wet 13/2011). Omdat het niet nodig is om in Spanje te wonen, kunnen spelers van over de hele wereld spelen door online een loterijticket te kopen bij een derde partij.

Aangezien deze agenten tickets kopen namens hun klanten, is het legaal voor hen om dit te doen. Spelers moeten ervoor zorgen dat de websites waarmee ze spelen de juiste licentie hebben om zichzelf en hun persoonlijke gegevens te beschermen.

Is La Primitiva legaal?
Hoe speel je La Primitiva

Hoe speel je La Primitiva

Speel Primitiva online voor meer gemak als u fysiek in Spanje bent. Deze spelers en spelers elders zullen moeten weten hoe ze Primitiva online moeten spelen om te kunnen genieten van de gegarandeerde jackpot van 3 miljoen euro en de 6 andere prijsniveaus. La Primitiva wordt tweewekelijks getrokken op donderdag en zaterdag in Madrid om 20.30 GMT en kost 1 euro.

Spelers moeten 6 nummers kiezen uit een pool van 49 en een nummer tussen 0-9 selecteren voor de Reintegro-bal. Tijdens de trekking worden 6 nummers geselecteerd, gevolgd door een 7e die de complementaire bal wordt genoemd, en vervolgens wordt het Reintegro-balnummer gekozen uit een afzonderlijke trommel.

Om de jackpot te winnen, moeten spelers de eerste 6 nummers matchen, gevolgd door het Reintegro-nummer. Als een speler alleen overeenkomt met het Reintegro-nummer, heeft hij recht op restitutie van de ticketkosten, de prijs van het 7e niveau. Spelers die het complementaire nummer matchen met 5 van de winnende nummers, winnen de prijs van het derde niveau.

Het minste aantal winnende nummers dat een prijs krijgt, is 3 nummers. Het prijzengeld van elk niveau staat niet vast en wordt bepaald als verschillende percentages geld dat wordt verzameld uit de kaartverkoop.

Hoe speel je La Primitiva
Wat zijn de kansen om La Primitiva te winnen?

Wat zijn de kansen om La Primitiva te winnen?

De kans om de jackpot te winnen (6 nummers + Reintegro-bal) in deze online loterij is bijna 1 op 140 miljoen. Dit betekent dat het vrij moeilijk is om de jackpot te winnen, maar het biedt nog steeds betere kansen dan de VS PowerBall. Met een gegarandeerde jackpot van 3 miljoen euro zijn deze jackpotprijzen misschien relatief klein, maar met de frequente rollovers en geen jackpotlimiet kunnen de winsten erg hoog worden.

Het record werd gevestigd in 2015 toen een speler wegliep met 201,7 miljoen euro nadat de jackpot 56 keer was gerold. Spelers kunnen echter nog steeds meer dan 1 miljoen euro winnen voor het matchen van de 6 nummers met een kans van 1 op bijna 14 miljoen.

Misschien is het beste deel van het spelen van Primitiva de gunstige algemene winkansen van ongeveer 1 op 8, inclusief het matchen van alleen de Reintegro-bal, om een ticketterugbetaling te ontvangen. Er zijn 7 prijsniveaus die veel kansen bieden om een prijs te winnen. Afgezien van het matchen van alleen de Reintegro-bal, zijn de minimale overeenkomende nummers om een prijs te winnen 3, met een kans van ongeveer 1 op 57.000.

Wat zijn de kansen om La Primitiva te winnen?
Uitbetalingsopties als je het spel wint

Uitbetalingsopties als je het spel wint

Winsten tot 40.000 euro zijn belastingvrij, maar voor winsten boven dit bedrag geldt een belastingtarief van 20%. Echter, buitenlandse spelers wiens landen een overeenkomst hebben met Spanje kunnen dit bedrag mogelijk terugkrijgen. Winsten moeten binnen 3 maanden na de trekking worden opgeëist en worden alleen als forfaitaire bedragen uitbetaald.

Spelers die hun loten bij een loterijverkooppunt hebben gekocht, kunnen prijzen tot een waarde van 2500 euro verzamelen. Grotere prijzen dan deze kunnen worden verzameld bij geselecteerde banken in Spanje of door een bezoek te brengen aan het hoofdkantoor van Loterias y Apuestas del Estado. Online spelers krijgen kleine winsten op hun klantenaccounts gestort, terwijl grotere prijzen direct op de bankrekening van de speler worden overgemaakt. Jackpotprijzen moeten persoonlijk worden geclaimd bij het hierboven genoemde hoofdkantoor.

Uitbetalingsopties als je het spel wint
Tips en trucs om La Primitiva te spelen

Tips en trucs om La Primitiva te spelen

Loterij is van nature een kansspel, maar het bestuderen van eerdere trekkingen heeft interessante statistieken opgeleverd. Het is waarschijnlijk verstandig om niet alle even of alle oneven getallen te kiezen, aangezien statistieken laten zien dat een combinatie van oneven en even getallen meer kans maakt om te winnen. Statistieken tonen ook aan dat opeenvolgende nummers zelden worden getrokken, dus misschien moet u vermijden opeenvolgende nummers te kiezen voor een grotere kans om te winnen.

Nummers kiezen met dezelfde laatste cijfers is ook hoogst onwaarschijnlijk, het is beter om een verscheidenheid aan verschillende cijferuitgangen te hebben. De meeste mensen zetten niet uitsluitend in op hoge nummers (32-49), dus als ze bij toeval zouden worden getrokken, zouden spelers met deze nummers een grotere kans hebben om te winnen.

Winnende combinaties van nummers zijn meestal erg gevarieerd, dus misschien is het voordelig om uit het volledige bereik met verschillende eindcijfers te kiezen. Er zijn ook 'geluksgetallen' (38, 39, 47, 3, 45) die meer zijn getrokken dan alle andere nummers, dus het kiezen van deze kan een speler een voorsprong geven.

Het is ook waar dat sommige nummers zelden worden getrokken, dus het is mogelijk dat het ook gunstig is om deze nummers weg te laten. Misschien is het beste advies om te blijven spelen voor een kans om te winnen. 'Je moet erin zitten om te winnen' zoals ze zeggen.

Tips en trucs om La Primitiva te spelen