Beste Italy Lotto Loterij in 2023/2024

Italië Lotto is een al lang bestaand loterijspel in Italië. De resultaten omvatten tien regionale trekkingen en één nationale trekking, met vijf nummers getrokken uit elk wiel. Op dinsdag, donderdag en zaterdag wordt het lot online getrokken tussen 20.00 uur en 20.30 uur CET. Lotto is het populairste nationale loterijspel van Italië, met een uniek formaat dat spelers meerdere kansen geeft om te winnen. Italië Lotto online spelen omvat de selectie van 11 reeksen getallen, één van een nationaal loterijwiel en de andere tien van wielen die zijn vernoemd naar verschillende Italiaanse steden.

Spelers hebben de mogelijkheid om specifieke nummers van specifieke wielen te selecteren of willekeurige nummers van willekeurige wielen te selecteren. Bij het online spelen van Italy Lotto winnen spelers prijzen als het exacte aantal, evenals nummers direct voor of na het gekozen nummer, worden getrokken; als bijvoorbeeld het nummer 9 wordt gekozen, winnen spelers als de nummers 8, 9 of 10 worden getrokken.

Beste Italy Lotto Loterij in 2023/2024
Waar tickets te kopen voor de Lotto Loterij in Italië
Waar tickets te kopen voor de Lotto Loterij in Italië

Waar tickets te kopen voor de Lotto Loterij in Italië

Een SuperEnalotto-ticket kopen is eigenlijk vrij eenvoudig. Het enige dat een speler hoeft te doen, is naar de online loterij website. Zij beslissen over het aantal te kopen loten en het gewenste aantal trekkingen. Spelers kunnen de loten eenvoudig online kopen met behulp van betaalmethoden zoals Ideal.

Een van de voordelen van het kopen van een online lot is dat de online loterijprijs direct wordt overgemaakt. Spelers krijgen zelfs een melding wanneer ze winnen. Dankzij internet hoeven ze niet meer te wachten om van hun prijs te genieten.

Waar tickets te kopen voor de Lotto Loterij in Italië
De geschiedenis van de Italiaanse loterij

De geschiedenis van de Italiaanse loterij

De oorsprong van Lotto gaat terug tot de 16e eeuw in Genua. Het is altijd een gewoonte geweest om te wedden op de resultaten van gebeurtenissen en lottospelen in Italië. Mensen zouden wedden op de resultaten van vijf van de ambtenaren van een bepaalde stad, willekeurig gekozen uit 120 edelen. Dit aantal werd uiteindelijk teruggebracht tot 90. De loterij werd meer gestructureerd met het gebruik van cijfers in plaats van namen.

Dit formaat van 90 cijfers werd al snel populair in het hele land. In die tijd vielen jurisdicties onder verschillende gebieden, waaronder het hertogdom van Milaan en het koninkrijk Napels. De meest bekende van deze lokale lottradities is de Napolitaanse Smorfia.

De Italië Loterij werd voor het eerst opgenomen in de officiële begroting van de staat op 27 september 1863 en door Koninklijk Edict in januari 1864 werd het uitgebreid met vijf extra stadstrekkingen. Toen het Rome-wiel in 1871 werd toegevoegd, werden elke zaterdag trekkingen gehouden en het Bari-wiel werd in 1874 toegevoegd. Het Cagliari-wiel en het Genua-wiel werden in 1939 onderdeel van het spel, waarmee de 10 stadswielen werden voltooid die nog steeds in gebruik zijn.

Moderne tijd

Op 12 maart 1997 kwam daar nog een wekelijkse trekking bij. Een jaar later werden nog enkele belangrijkere veranderingen doorgevoerd. Het Nationale Wiel, dat zijn loting heeft in Rome, vond voor het eerst plaats op 4 mei 2005. Een maand later nam het zijn huidige drie-trekkingen-per-week aan. De laatste trekking op woensdag vond plaats op 15 juni 2005. De trekkingen zijn verplaatst naar dinsdag, donderdag en de laatste ronde op zaterdag vanaf dinsdag 21 juni 2005.

Is Italië Lotto Loterij legaal?

Er was een lang debat over de vraag of wedden legaal was, maar in 1734 introduceerde Venetië een loterij spel dat volledig werd gereguleerd en goedgekeurd door de overheid. Aanvankelijk werden er maar twee of drie keer per jaar trekkingen gehouden, maar in 1807 werd dit om de twee weken. Sindsdien is de Italiaanse Lotto-loterij legaal.

De geschiedenis van de Italiaanse loterij
Hoe Italië Lotto Loterij te spelen

Hoe Italië Lotto Loterij te spelen

Om het Italiaanse Super Jackpot online lot te spelen, moeten spelers eerst zes nummers selecteren uit een pool van één tot negentig. Er zijn drie manieren om dit spel te spelen. Wanneer een speler de Quick Play-functie gebruikt, willekeurige getallen worden gegenereerd en toegevoegd aan hun winkelwagen. Spelers kunnen ook hun eigen nummers kiezen of eerder opgeslagen favoriete nummers gebruiken wanneer ze dit lot online kopen.

Het matchen van twee ballen is voldoende om een prijs te winnen in een van de zes prijsklassen. Om de jackpot te winnen, moeten spelers overeenkomen met de eerste zes getrokken nummers. De trekking van nog eens zeven "Jolly" ballen bepaalt de winnaar van de tweede prijs, waarvoor vijf ballen plus de "Jolly" nodig zijn. Dit online loterijticket biedt drie keer per week indrukwekkende jackpots op woensdag, vrijdag en zondag, zonder limiet op het aantal keren dat de jackpot kan worden doorgeschoven.

Wat zijn de kansen om de Lotto Loterij in Italië te winnen?

De kans om de jackpot te winnen in de Italiaanse SiVince Tutto-lotto is 1 op 622.614.630. Wanneer vijf nummers worden geraakt, is de kans 1 op 1.235.346.

Hoe Italië Lotto Loterij te spelen
Uitbetalingsopties wanneer men de Lotto Loterij in Italië wint

Uitbetalingsopties wanneer men de Lotto Loterij in Italië wint

Italië heeft een van de meest verwarrende belastingstructuren voor loterijen ter wereld, met verschillende tarieven voor verschillende spellen. Alle EuroJackpot- en Lottomatica-spelprijzen worden belast tegen 8%. Lottomatica-websites adverteren prijzen voor en na belasting, dus spelers moeten dubbelchecken voordat ze de online loterij spelen.

Allemaal SuperEnalotto op winsten van meer dan € 500 wordt 20% belasting geheven. Alle belastingen worden bij de bron ingehouden, ongeacht de verschillende tarieven, dus spelers hebben hier weinig aan. Internationale spelers moeten echter hun lokale belastingwetten controleren om te zien of ze hun winsten thuis moeten aangeven.

Om op de hoogte te worden gehouden wanneer Lotto-resultaten worden gepubliceerd, kunnen spelers zich aanmelden voor gratis winstwaarschuwingen via e-mail en sms. Als ze winnen, worden de winsten op hun rekening bijgeschreven zodra de officiële Italiaanse online loterij-exploitant ze ontvangt. Grotere prijzen moeten mogelijk persoonlijk worden opgehaald.

Het prijzengeld wordt uitbetaald op het grondgebied van het land waar de speler zich bevond toen hij of zij het online loterijlot won. Als de speler ook een staatsburger is van een andere staat, kan hij het geld alleen meenemen van waar hij was tijdens de trekking. Tegelijkertijd heeft hun staatsburgerschap geen invloed op hun wettelijke recht op beloning. Inwoners van elk land kunnen online een loterijticket voor Italië kopen.

Uitbetalingsopties wanneer men de Lotto Loterij in Italië wint
Tips en trucs om Italië Lotto Loterij te spelen

Tips en trucs om Italië Lotto Loterij te spelen

De nummers op online loten worden willekeurig gekozen. Willekeurig gegenereerde getallen vormen echter patronen die kunnen worden gevolgd en uitgebuit. Na zorgvuldig alle trekkingsresultaten van meer dan 200 verschillende online loterijen wereldwijd te hebben onderzocht, daterend uit 1955, kunnen online lotto-spelers van Italië met definitieve patronen komen.

  • Gebruik oneven-even getallen. Spelers moeten streven naar een redelijk gelijke mix van oneven en even nummers bij het selecteren van hun Italiaanse Super Lotto lotnummers. Alle oneven of alle even getallen worden niet vaak getrokken en komt slechts 4% van de tijd voor. Twee oneven en vier even, vier oneven en twee even, of drie oneven en drie even, zijn de beste combinaties. Een van deze drie patronen komt in 84 procent van de tekeningen voor.

  • Tips voor Lotto hoog-laag getallen. Winnende nummers zijn meestal verspreid over het hele nummerveld. Spelers kunnen de lage en de hoge helft krijgen als ze een getallenveld in twee delen. Nummers 1 tot 45 bevinden zich in de onderste helft van een spel met 90 nummers zoals SuperEnaloto, terwijl nummers 46 tot 90 zich in de bovenste helft bevinden. Alle hoge of alle lage aantallen zijn zeldzaam en komen slechts 2% van de tijd voor. De beste combinatie is twee hoogtepunten en vier dieptepunten, vier hoogtepunten en twee dieptepunten, of drie hoogtepunten en drie dieptepunten. In 79 procent van alle trekkingen leveren deze drie patronen winnende nummergroepen op.

  • Groep Lotto-ticketnummerstrategieën

Wanneer een speler een lijst met eerdere winnende nummers voor de Italiaanse SuperEnalotto bekijkt, zal hij of zij vaak opmerken dat een of meer van de nummergroepen ontbreekt. Er zitten bijvoorbeeld geen 20's in de combinatie 5-14-17-32-38-46. Het volgen en bestuderen van nummergroepen kan spelers van online loten helpen bij het bepalen welke groepen ze moeten overslaan en welke prioriteit moeten krijgen.

Tips en trucs om Italië Lotto Loterij te spelen