Beste Irish Lottery Loterij in 2023

Ierland, een eiland in de Noord-Atlantische Oceaan, is een van de landen in Europa met de beste loterijen. De Ierse Nationale Loterij heeft meerdere kansspelen beschikbaar voor spelers. Een van de meest verbazingwekkende dingen van de Irish Lottery is dat spelers lotnummers uit Ierland of andere landen kunnen kopen. De Irish Lotto 6 ball en 7 balls behoren tot de meest populaire lottospellen. Om kans te maken op het winnen van de trekking, moet men een lottokaartje hebben.

In theorie lijkt het kopen van tickets een gemakkelijke taak. Maar het landen van de winnende cijfercombinatie is nooit eenvoudig. Spelers moeten een aantal van de onderstaande plaatsen bezoeken om legitieme Irish Lottery-tickets te kopen.

Beste Irish Lottery Loterij in 2023
Geautoriseerde Ierse Loterijwinkels

Geautoriseerde Ierse Loterijwinkels

Iers Loten kunnen gemakkelijk worden gekocht bij geautoriseerde retailers in heel Ierland. Spelers hoeven alleen naar de geautoriseerde ticketwinkel te gaan en een aankoop te doen. Het kiezen van de ticketnummers is aan de beslissing van de speler. Ze kunnen ervoor kiezen om hun eigen nummers te spelen of kiezen voor een willekeurige selectie.

Spelers die vaak geluk hebben kies hun nummers. Anderen beproeven liever hun geluk in een willekeurige selectie. Spelers krijgen fysieke tickets na betaling. Alle spelers die tickets kopen bij geautoriseerde retailers wordt geadviseerd de winkel niet te verlaten zonder een fysiek ticket.

Onlinedealers

Hoewel internet een aantal nadelen heeft, moet iedereen toegeven dat het de zaken gemakkelijker en beter heeft gemaakt. Spelers die niet in de buurt van geautoriseerde winkels wonen, kunnen vanuit hun luie stoel tickets voor de Ierse Loterij kopen via hun mobiele telefoon of pc. Spelers hoeven alleen maar in te loggen op hun Irish Lotto-accounts en een ticket te kopen.

Een van de voordelen van online lotto tickets kopen is dat men niet bang hoeft te zijn zijn ticket te verliezen of te beschadigen. Dit komt omdat het ticketnummer online veilig blijft. Spelers die online spelen, worden ook op de hoogte gebracht als ze winnaar zijn nadat de trekking is gedaan. Gewonnen prijzen worden ook automatisch uitbetaald.

Geautoriseerde Ierse Loterijwinkels
Geschiedenis van de Ierse Loterij

Geschiedenis van de Ierse Loterij

De Irish National Lottery werd opgericht in 1986. De staatsloterij werd opgericht om geld in te zamelen voor goede doelen. De eerste krasloten werden uitgegeven op 27 maart 1987. De Lotto werd toen gelanceerd in 1988 en de eerste trekking vond plaats op 16 april 1988. Tegenwoordig speelt ongeveer 40 procent van de volwassenen in Ierland de nationale loterij. Tot nu toe heeft de loterij meer dan vier miljard euro opgebracht.

Geschiedenis van de Ierse Loterij
Is de Ierse loterij legaal?

Is de Ierse loterij legaal?

Gokken is gereguleerd in Ierland al vele jaren. De Ierse wet maakt onderscheid tussen kansspelen, weddenschappen en loterijen. Loterijen in Ierland zijn legaal en elke speler kan Irish Lottery-tickets kopen zonder bang te hoeven zijn aan de verkeerde kant van de wet te staan. De Gaming and Lotteries Acts geven loterijen de bevoegdheid om zaken te doen in heel Ierland. De Irish National Lottery valt momenteel onder de National Lottery Act 2013, die de voorwaarden van de National Lottery Act van 1986 heeft vervangen.

Is de Ierse loterij legaal?
Hoe de Ierse loterij te spelen

Hoe de Ierse loterij te spelen

Ierse Lotto spelen is heel eenvoudig. Het duurt minder dan drie minuten voordat iemand aan de slag gaat. Irish Lotto kan gespeeld worden door spelers uit zowel Ierland als het buitenland. Dit zijn de eenvoudige stappen die spelers kunnen gebruiken om bij de volgende inzending te komen. Het kan iemands geluksdag zijn.

Kies zes nummers

Of een speler nu in de winkel of online speelt, het eerste wat men moet doen is zes nummers tussen één en 47 kiezen. Spelers kunnen die nummers kiezen met behulp van het getallenraster of een snelle keuze gebruiken om zes willekeurige nummers te krijgen. Lotto-tickets worden verkocht voor twee euro per lijn. Spelers moeten twee lijnen kopen. De minimale kosten om bij een ingang te komen zijn vier euro.

Kies welke trekkingen u wilt invoeren

Spelers kunnen tickets kopen voor beide wekelijkse trekkingen of één trekking kiezen, op woensdag of zaterdag. Ze kiezen de trekkingsdagen op het speelstrookje. Online spelers moeten hun opties op het platform selecteren.

Kies de 'Plus'-optie

Het toevoegen van deze optie kost één euro extra. Wanneer men plus toevoegt, krijgen ze automatisch toegang tot de Plus Lotto, Lotto Plus 1 en de Lotto Plus 2 trekkingen.

Hoe ver van tevoren spelen

Spelers bepalen vervolgens het aantal trekkingen voordat ze het speelstrookje invullen. De beschikbare opties zijn één, twee, vier of acht trekkingen. Op sommige sites kunnen spelers tickets tot een jaar van tevoren kopen.

Betalen voor inzendingen

Spelers die tickets in de winkel kopen, moeten het vereiste bedrag betalen om hun tickets te ontvangen. Online accounts worden in rekening gebracht volgens het aantal van hun instapkosten.

Hoe de Ierse loterij te spelen
Wat zijn de kansen om de Ierse loterij te winnen?

Wat zijn de kansen om de Ierse loterij te winnen?

Irish Lottery is nog steeds een van de meest populaire loterijen over de hele wereld. Langdurige spelerswelwillendheid, redelijke prijzen en eenvoud van spelen zijn enkele van de redenen waarom de Irish Lottery nog steeds hoog staat in de gokindustrie. Ondanks een paar veranderingen in de spelregels door de jaren heen, biedt het nog steeds enkele van de beste kansen in loterijspellen.

De kans om de Irish Lotto jackpot te winnen is momenteel één op 10,7 miljoen. Dit zijn zeer redelijke kansen in vergelijking met andere loterijen. De Ierse Loterij heeft verschillende prijsniveaus die gemakkelijk te winnen zijn. De zevende prijs heeft zeer vriendelijke kansen. Spelers hoeven maar drie nummers te matchen. De kans om de zevende prijs te winnen is één op 54.

De odds van Irish Lotto Plus 1 of 2 zijn zelfs nog beter in vergelijking met de reguliere spellen. Ook al zijn de prijzen die gewonnen worden in Lotto Plus 2 klein, toch krijgt er in ieder geval één kans om iets te winnen. Elke speler van de Ierse Loterij moet ten minste twee lijnen kiezen. Dat verlaagt de winkansen van één op 10,7 miljoen tot één op 5,3 miljoen. Het kopen van een Plus-ticket brengt de winstkansen op één op 900.000.

Wat zijn de kansen om de Ierse loterij te winnen?
Uitbetalingsopties na het winnen van de Ierse loterij

Uitbetalingsopties na het winnen van de Ierse loterij

De laatste stap na het winnen van de Ierse Loterij is het ontvangen van de prijs. Hoe men de prijs claimt, hangt af van het gewonnen geldbedrag.

Online spelers

Spelers die online Irish Lottery-tickets kopen, worden betaald op basis van de gewonnen prijzen. Prijzen ter waarde van één tot 99 euro worden automatisch overgemaakt naar de online portemonnee van een speler. Voor winsten van 100 tot 500 euro wordt een cheque verstuurd. Een claimformulier voor het invullen wordt verzonden voordat een controle wordt gegeven op winsten met een waarde van 501 tot 9.999 euro. Spelers met winsten van 10.000 euro en meer dienen de Nationale Loterij Claims Department te bellen en regelingen te treffen om de prijs te verwerken.

Retail spelers

Spelers met gekochte winnende loten moeten hun beloning binnen 90 dagen na de trekkingsdatum claimen. Het ticket moet worden getoond bij het ophalen van de prijs. Een tot 100 euro moet worden opgehaald bij een willekeurig agentschap van de Nationale Loterij. 101 tot 2500 euro af te halen bij elk An Post Office. 2501 tot 14.999 euro af te halen bij An Post Prize Claim Centre.

Uitbetalingsopties na het winnen van de Ierse loterij
Tips en trucs om de Ierse loterij te spelen

Tips en trucs om de Ierse loterij te spelen

Hoewel spelers vooral geluk nodig hebben om de Ierse Loterij te winnen, hebben ze toch een paar trucjes nodig om ze in een prijswinnende positie te plaatsen. Spelers moeten zes nummers kiezen en deze matchen met die getrokken uit een pot van één tot 47 om de eerste prijs te ontvangen. Er zijn echter andere prijzen voor het matchen van slechts twee nummers. Hier zijn een paar tips om je winstkansen te maximaliseren.

Wed twee keer per week

Plaats weddenschappen voor beide trekkingen van de week om op elke trekkingsdag een nieuwe kans te hebben. Dit komt omdat hoe meer inzetten men plaatst, hoe groter hun kansen om een prijs te winnen.

Ierse Lotto Plus

Het meest opvallende kenmerk van de Irish Lottery zijn de twee extra trekkingen waaraan men kan deelnemen, die een euro kosten. Spelers moeten proberen te wedden op Lotto Plus 1 en 2 om hun winstkansen te vergroten.

Systeemweddenschappen

Met deze weddenschappen kunnen spelers meer dan zes nummers uit 47 kiezen. Dit verhoogt de kansen van een speler om te winnen, aangezien het geen standaardweddenschap is. Spelers hoeven alleen op alle nummers te klikken die ze willen om een systeemweddenschap te plaatsen. Alle mogelijke cijfercombinaties worden automatisch geselecteerd uit de gekozen cijfers. Spelers die systeemweddenschappen gebruiken, hebben de kans om de hoofdjackpot of prijzen in een lagere divisie te winnen.

Tips en trucs om de Ierse loterij te spelen