Loterijen in verschillende landen

Nieuws

2022-08-09

Loterijspelen is in veel landen al meer dan een eeuw aanwezig. Overheden gebruikten ze om inkomsten te genereren voor verschillende projecten en ook om hun mensen te entertainen. Op de meeste plaatsen werd de loterij niet afgekeurd zoals andere vormen van gokken. Tot op heden zijn loterijen nog steeds erg populair over de hele wereld. Het internet heeft ze nog handiger gemaakt nu spelers zelfs buiten hun land toegang hebben tot loterijen. Hier zijn enkele van de grootste loterijen over de hele wereld per land.

Loterijen in verschillende landen

Australië

Loterij-exploitanten in Australië hebben het geluk om licenties op territorium- of staatsniveau te krijgen. Het land heeft zowel loterijbedrijven in de particuliere sector als in handen van de overheid. De eerste loterij van Australië vond plaats in Sydney in de jaren 1880.

Hoewel de private sweepstake al snel verboden werd, startte de Australische regering in 1916 de Golden Casket Art Union. De loterij werd opgericht om geld in te zamelen voor projecten en goede doelen.

Tegenwoordig worden loterijen in Australië beheerd door Tatts Group onder de overheidslicentie in elk gebied of staat. Alleen West-Australië heeft een uitzondering. Online loterijverkoop is toegestaan in Australië, waarbij Jumbo Interactive en Netlotto Pty de gelicentieerde wederverkopers zijn. In het land worden ook gezondheidsloterijen gehouden. De hoogste loterijprijs van het land is 112 miljoen Australische dollar van de OZ-loterij die op 6 november 2012 is gewonnen.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten hebben geen nationale loterij. Dat komt omdat het bestaan van loterijen in het land onderworpen is aan de wetten van elke staat. tegen 2011, de Verenigde Staten hadden in totaal 43 loterijen opgericht in 43 verschillende staten, één in Puerto Rico, de Amerikaanse Maagdeneilanden en het District of Columbia.

Powerball is gemaakt om zeer grote jackpots te bouwen met Oregon, Kansas, Lowa, West Virginia, District of Columbia, Missouri en Rhode Island als charterleden. The Big Game, nu bekend als Mega Millions, is een ander groot multijurisdictionele spel dat in 1996 werd opgericht door Illinois, Massachusetts, Georgia, Virginia, Michigan en Maryland als charterleden. Powerball is beschikbaar in 44 rechtsgebieden, met Mega Millions in 43 rechtsgebieden. Wild Card 2 en Hot Lotto zijn ook grote Amerikaanse loterijen. De Powerball-loterij heeft het record van de grootste jackpot ooit. De prijs bedroeg maar liefst 1586,4 miljoen dollar.

India

Loterijspellen in India worden gecontroleerd door staatsoverheidsorganisaties. Ze volgen de regels en voorschriften van de federale overheid. Particuliere loterijen werden verboden om staatsloterijen te bevoordelen. Kerala, Sikkim, Goa en Punjab hebben onafhankelijke loterijafdelingen. Ze houden bumperloterijtrekkingen en wekelijkse loterijtrekkingen.

Staatsloterij is nu legaal in 13 staten in India. Kerala State Lotteries maakten hun grootste winst ooit van Rs 788,42 crore in 2013-2014. De afdeling heeft meer dan 100.000 detailhandelaren en meer dan 35.000 geautoriseerde agenten. Hoewel elke staat loterijen beheert volgens zijn regels en voorschriften, vereist India dat iemand 18 jaar of ouder is om deel te nemen aan een loterij. Sommige spelers in staten waar het spelen van loterijen verboden is, zoeken naar online alternatieven.

Verenigd Koninkrijk

De Verenigd Koninkrijk heeft één Nationale Loterij. De Nationale Loterij heeft spellen zoals Lotto Hotpicks, Thunderball, EuroMillions en Lotto. EuroMillions wordt op Europese basis gespeeld. De Nationale Loterij wordt op franchisebasis geëxploiteerd door de Nationale Loterijcommissie. Het is nu in handen van de Camelot Group.

De Health Lottery, een nieuwe particuliere loterij is onlangs ontstaan. Het voorval wordt grotendeels beïnvloed door de nieuwste technologie waarmee mensen vanuit het comfort van hun huis loterijen kunnen spelen. Andere nieuwe loterijen in het Verenigd Koninkrijk zijn de 49s en de People's Postcode Lottery. EuroMillions heeft naam gemaakt door Europa's grootste jackpot ooit gewonnen te houden.

Laatste nieuws

De slimme manieren om uw loterijwinsten uit te geven
2023-01-24

De slimme manieren om uw loterijwinsten uit te geven

Nieuws