De grootste jackpotwinsten aller tijden

Nieuws

2022-03-29

De loterij winnen is de droom van iedereen. Maar dan zijn de kansen om te winnen altijd klein, ongeacht welke lotto er wordt gespeeld. Er zijn echter enkele gelukkige spelers geweest wiens fortuin van de ene op de andere dag veranderde na het winnen van de jackpots van twee van de grootste loterijen: Mega Millions en Powerball. Ontdek in deze samenvatting de zeven grootste loterijjackpotwinnaars aller tijden.

De grootste jackpotwinsten aller tijden

1. Powerball: $ 1.586 miljard

Vanaf 2016 had Powerball het record voor de grootste loterijprijs ooit, nadat drie spelers maar liefst $ 1.586 miljard deelden. Dit was de eerste keer dat het prijzengeld van de lotto de grens van $ 1 miljard overschreed. 

De eerste winnaars, een echtpaar uit Tennessee, besloten te gaan voor een forfaitair bedrag van $ 327,8 miljoen. De tweede winnaar, een koppel uit Florida, ging ook voor het forfaitaire bedrag van $ 327,8 miljoen. Zes maanden later kwamen de derde winnaars naar buiten en zeiden dat ze het grootste deel van hun geld wilden doneren.

2. Mega Miljoenen: $ 1.537 Miljard

Op nummer twee in deze lijst van de grootste loterijwinnaars aller tijden staat een enkele speler die in 2018 zijn lot kocht in South Carolina. Het berekende forfaitaire prijzengeld bedroeg $ 878 miljoen. Niemand weet wie deze Mega Millions-jackpot heeft gewonnen, maar één ding is zeker; ze blijven de grootste lottowinnaar, aangezien de $ 1.586 miljard in Powerball 2016 werd verdeeld over drie spelers.

3. Mega Miljoenen: $ 1,05 Miljard

In januari 2021 werd opnieuw geschiedenis geschreven door een loterijpool uit Michigan genaamd The Wolverine FLL Club. Dit was de tweede keer dat de jackpot van de loterij de grens van $ 1 miljard overschreed. De Wolverines kwamen overeen met een forfaitair bedrag en liepen weg met een koele $ 557 miljoen na alle belastingaftrek. Dit blijft de op twee na grootste loterijwinst in de geschiedenis van de Amerikaanse loterij.

4. Powerball: $ 768,4 miljoen

De op drie na grootste loterijprijs in de VS werd opgeëist door Manuel Franco, die in 2019 de $ 768,4 miljoen Powerball-jackpot won. Met slechts 24 jaar blijft de inwoner van Wisconsin de grootste Powerball-loterijwinnaar aller tijden. Franco is ook een van de jongste winnaars van Powerball. Hij kocht zijn winnende ticket op een Speedway in Nieuw-Berlijn.

5. Powerball: $ 758,7 miljoen

Een andere gelukkige loterijspeler is Mavis Wanczyk, toen een 53-jarige uit Chicopee, Massachusetts. Ze is de op twee na grootste jackpotwinnaar van Powerball. Toen ze in 2017 de jackpot won, was haar prijs de belangrijkste enkele overwinning in de geschiedenis van de loterijjackpot.

Interessant is dat, nadat ze haar overwinning had bevestigd, ze haar werkgever belde om te zeggen dat ze niet langer zou gaan werken. Wanczyk nam $ 480,5 miljoen mee naar huis na aftrek. Ze had in ieder geval goed geld gewonnen, in tegenstelling tot de Spaanse verslaggever die live op tv stopte om te beseffen dat ze een schamele $ 5.500 had gewonnen.

6. Powerball: $ 731,1 miljoen

In januari 2021 werd de eerste jackpotwinst van het jaar geregistreerd. Deze keer won een enkel ticket uit Maryland de Powerball-loterij van $ 731,1 miljoen. Dit was de eerste keer dat zowel de Mega Millions- als de Powerball-jackpots tegelijkertijd meer dan $ 700 miljoen waren. De jackpot heeft een plaats verdiend in Powerball's grootste jackpot Hall of Fame en is een van de meest spraakmakende jackpots op lotto-sites en experts in loterijdiscussies.

7. Powerball: $ 687,8 miljoen

In 2018 schreef Powerball opnieuw geschiedenis toen twee in Iowa en New York gekochte tickets de Powerball-jackpot van $ 687,8 miljoen wonnen. Deze jackpotwinst kwam slechts enkele dagen nadat een in South Carolina verkocht lot de Mega Millions-jackpot van $ 1.537 miljard won.

Het bovenstaande zijn de zeven grootste jackpotwinsten in de geschiedenis. Andere waardige vermeldingen zijn $ 685 miljoen (Powerball), $ 656 miljoen (Mega Millions), $ 648 miljoen (Mega Millions), $ 590,5 miljoen (Powerball), $ 587,5 miljoen (Powerball), $ 564 miljoen (Powerball), $ 559,7 miljoen (Powerball) en $ 543 miljoen (Mega Miljoenen).

Laatste nieuws

Beste welkomstbonussen voor betaalkaarten voor online Lotto-spelers in mei 2023
2023-05-09

Beste welkomstbonussen voor betaalkaarten voor online Lotto-spelers in mei 2023

Nieuws

Casinopromotie