AusLotto: de interessante loterijgeschiedenis

Nieuws

2022-06-28

Het loterijverhaal heeft een lang en gevierd verhaal in Australië. Desondanks is het 12-jarige AusLottoGroup-tijdperk pas onlangs begonnen. Het ontwerp van het ALGMO Administratieve Systeem is slim met Lotto-spelers in het achterhoofd. AusLottoGroup-lidmaatschap biedt unieke rapportage, een persoonlijke helpdesk en aanbevelingen. Het lidmaatschap garandeert ook winsten en betalingen, naast andere voordelen voor loterijspelers over de hele wereld.

AusLotto: de interessante loterijgeschiedenis

Australische Lotto Group exploiteert het ALGMO Administratieve Systeem en heeft een commerciële faciliteit met de Commonwealth Bank. De aanbieder heeft toestemming gekregen om betalingen van populaire kaarten van overal ter wereld te accepteren zonder dat een CVV-nummer of accountnaam nodig is. Deze vergunning is te danken aan de hoge waardering van banken en toezichthouders voor de bestuurlijke inrichting en het bestuur.

Geschiedenis van de loterij

George Adams vond het eerste loterijspel uit in 1881. Adams ging op zestienjarige leeftijd vanuit Engeland naar Australië. Hij was onder meer werkzaam als effectenmakelaar en bakker. In 1881 begon Adams, die ook als tollenaar in Sydney werkte, zijn gokactiviteiten door paardenweddenschappen aan te gaan.

In 1895 arriveerde Adams in Tasmanië, net toen de staat 's werelds eerste waterkrachtcentrale aan de South Esk River bouwde. De staat wilde deze industrie laten groeien met behulp van particuliere investeringen en beperkte overheidsmiddelen. Adams promootte de voordelen van een staatsloterij genaamd Tattersalls bij de Tasmaanse regering.

Tattersalls

George Adams richtte het bedrijf op zodat de inkomsten naar de arbeidersfamilies van Tattersalls zouden gaan. Zo ontstonden "Tattersall's erfgenamen", waarbij volgende generaties een deel van het inkomen van het bedrijf erven. Omdat de meeste mensen voor informatie op kranten vertrouwden, was de natuurlijke uitlaatklep van Tattersalls de plaatselijke krantenwinkel. Voor de verkoop van Tattersall-coupons is een provisieregeling ingesteld.

Tattersalls werkte in de jaren zestig samen met een televisiestation om de loting uit te zenden, onder toezicht van Tattersall en de overheid. Als zodanig werden de coupons van de aanbieder bekend als de sociaal aanvaardbare vorm van gokken.

Tattersalls gaf meer dan zeventig jaar Tasmaniërs de kans om een levensveranderende bonanza te winnen. Tegelijkertijd droeg de aanbieder ook het broodnodige inkomen bij aan de staat. Het bedrijf werd verzocht Lotto naar Victoria te halen. Op 24 juni 1972 werd op het Australische vasteland de zaterdagloterij gelanceerd.

Het gebouw van de Tattersall op St Kilda Road in Melbourne werd gebouwd. Ook werden er in heel Victoria winkels gecreëerd. Voordat een speler een betaling kon doen, genereerde een coupon een doorslag die weer moest worden vergeleken met het origineel. Op 5 november 1979 begon de regering van New South Wales met haar eigen trekkingen op maandag en woensdag.

Trekkingen Nationale Loterij

Tattersall lanceerde de dinsdagloterij in 1994 en Powerball op donderdagen in 1996. Alle staten en territoria kwamen overeen om de bestaande trekkingen gemeenschappelijk te gebruiken voor de vijf dagen. Zo werden de Nationale Lotto-trekkingen in Australië opgericht.

Met terminals verhuurd aan verkooppunten, werd het handmatige systeem voor het afstemmen van coupons geautomatiseerd. Ook moesten winnende vouchers binnen een redelijke termijn worden geclaimd. Als dat niet gebeurde, moesten de houders de winnende coupon voor betaling indienen bij het juiste Government State Revenue Office.
Tattersalls koos ervoor om in 2005 naar de Australian Stock Exchange te gaan. De "erfgenamen" van het bedrijf mochten vervolgens hun aandelen aan het grote publiek verkopen.

Tatts-groep

Tatts Group is de nieuwe naam voor Tattersalls. Verkooppunten stimuleren hun loterijverkoop van de ene licentieperiode naar de andere onder hun licentieovereenkomst van 3-5 jaar. Als een bedrijf niet verbetert, wordt de licentie gegeven aan een ander bedrijf dat een loterij wil organiseren.

Pick en PowerHit Lotto-inzendingen verhogen de winkansen aanzienlijk. Ze moedigen spelers echter niet aan om meer geld uit te geven. De vierduizend winkeleigenaren kopen verschillende systeemspellen en verkopen ze in syndicaten om de handel te stimuleren.

Verkooppunten vormen syndicaten van verschillende grootte om emotioneel tegemoet te komen aan de financiële omstandigheden van gokkers. Syndicaten worden gecreëerd om de verkoop en dus de commissie-inkomsten te verhogen, niet om de winkansen te vergroten. Alleen verkopen via de terminal van het verkooppunt kunnen een commissie ontvangen.

Laatste nieuws

De slimme manieren om uw loterijwinsten uit te geven
2023-01-24

De slimme manieren om uw loterijwinsten uit te geven

Nieuws